• Macccy
    #1430
    Hú. Mindenhol kifogytak a készletekből szinte, itthon is alig maradt, de mindenképp kintről akartam a DLC ticket miatt. A legtöbb áruház már előrendelésben kiadta az összes Limited Collector's Edition -t! De aztán mikor feladtam és megrendeltem a simát, megláttam a GAME.CO -nál készleten a gyűjtőit, ráadásul pontosan ugyanannyiba került mint a sima (39.90 £). Persze hamar lemondtam a simát és meg is rendeltem a másikat! Két (!!) nap alatt kiküldték és most itt van. Igényes, rengeteg tartalom amit napokig el lehet böngészni és nem utolsó sorban szép dísz a könyvespolcon is ...


    Nah de akkor a játékról ... Lányok-fiúk! Ez marhajó!! Haaggyjuk a fanságot, ez simán k*rva ütős lett! Először is a látvány, amibe bele lehet kötni néhány textúra és száj-szinkron miatt, de mi a frásznak, hiszen minden más borzasztóan látványos. Én sem értettem, amíg nem töltöttem vele pár órát. Ha beállítod a TV-t/monitort/játékot a megfelelő fényerő szintre, melyet egyébként javasol is, akkor az egyszeri játékos a textúrák pixeleinek számolása helyett tuti meregetni fogja a szemét a sötét helyszíneken, de még ekkor sem kellemetlen a látótávolság. Az elemlámpa és minden fényforrás hihetetlen jó, nem vagyok biztos benne, de pár perc gondolkodás után sem tudtam felidézni szebben megvalósított fényeket a múlt címeiből. Az időjárás dinamikus modellezése, a mozgó környezet, növényzet, a globális fizika egészen a kisebb tárgyakig menően ... mind, mind technikailag kiváló szerintem! Hangok, effektek - nem vagyok vájtfülű - abszolút rendben vannak és a zenék ... < Pont így mosolyogtam fülig érő szájjal, amikor felcsendült a zene az első epizód végén, vagy akár az étteremben! A zenekari művek epikusak és fokozzák az adrenalint, ha szorul a hurok. A harcokkal kapcsolatban néhányan mondták, hogy nem jó. Én azt mondanám így az első epizód után: brilliáns, pedig nem vagyok mazochista! (két hete van csupán XBOX360 -am, előtte sosem fogtam a kezemben kontrollert pár percnél hosszabb ideig és mióta megvettem, HL2 -vel és GTA -val "gyakoroltam") A kihívás pont jónak ígérkezik, Hard fokozaton is álltam neki.

    Szóval így gyors Alan Wake értékelésnek a részemről ennyi: nem vártam, lemondtam róla, elfelejtettem rég, két hónapja hallottam, hogy XBOX only ... két hete vettem egy BOX -ot (más okokból is) és most ezt a tényleg nem mindennapi kiadást, végre ... eddig úgy tűnik simán megérte mind a 40 fontot!