"Egyébként kvantummechanika ez és egy csomó más dolog csak a "nagyon valószínű hipotézis" kategóriába tartozik"
ez mar reg nincs igy, de egy ijen allitast tevo embernek hiaba is kezdenem megmagyarazni a dolgokat.
a kvantum~ termodin. mecha. stb mar mind elfogadott tenyek melyekkel nagyon sokat lepett elore a tudomanyunk .....
De legalabb ha nem ertesz hozza akkor ugy ird hogy a velemenyed szerint nem hiszel a kvantumfizikaban. Az a baj nem erzed a mondatod sulyossagat.
Válasz:
Szívesen beszélgetek veled a kvantumfizikáról és a tudományos forradalmak paradigmaváltásairól ha gondolod. Valószínűleg ÉN nem kezdlek el sértegetni, még ha azt hiszem hogy hozzá nem értő / naív is lennél.
Lényegileg a következőt akartam írni (valószínúleg nem sikerült teljesen megértened):
minden fizikai elmélet a valóság leírásának olyan megdönthető hipotézise (u.n. paradigmája) amely csak jobb / korszerűbb / több dolgot megmagyarázó elméletnek adja át a helyét. A kvantummechanika egy nagyon jól működő elmélet, csak sajnos nem lehet a másik nagyon jó elmélettel, a relativitáselmélettel összeegyeztetni. Ezért várnak a fizikusok a megváltó új elméletekre.
persze hajlandó vagyok vitatkozni is, sok sikert :-)))