Caro#103
Ez a 109% nem más, minthogy a hagyományos kazánoknál a fűtőértéket veszik 100%-nak, itt pedig a kinyert eneriga közelebb kerül az égéshőhöz. De nem több!!
A hőszivattyúk hatásfoka pedig mindig nagyobb 100% (helyesen jósági tényezőnek hívják). Nem ritka, hogy ez több mint ötszörös. De az sem termel energiát, csak az entrópianövekedés törvényének betartásával szállít egy helyről egy másikra. A jósági tényezőnek viszont éppen ezért elméleti maximuma van.n=T1/(T1-T2). A hőmérsékleteket Kelvinben kell érteni, a T1 a hőleadási pont hőmérséklete, a T2 pedig a felvételi ponté. Pl.: ha kint van -20C, bent meg kell 20C, akkor a maximális jósági tényező:293/40. Ez így elméletileg maximum 7,32 szoros jósági tényező lehetne. Tehát ha a fűtéshez mondjuk 10 KW teljesítmény kell, akkor 1,32 KW fogyasztásra van ehhez szükség. Persze egyéb veszteségek is vannak, ezért nem ilyen magas a gyakorlatban a jósági tényező.
Akik pedig ilyen pszichés dolgokról irogálnak, azok előbb nézzék meg, hogyan működik az agy. Gyakorlatilag egy nagyon nagy processzor, ami árammal működik, igaz az áramot kémiai szinapszisok viszik át(az embernél), de töltésmozgás van. Gyorsuló töltés pedig elektromágneses hullámokat bocsát ki. Namost van ennek egy sajátfrekvenciája(ami asszem az agyhullámokkal magyarázható, valami olyan, mint a procinál az órajel-generátor). Ha pedig valami behatás éri az agyadat, lehet, hogy megváltozik ez a rezononanciafrekvencia, és ekkor mások elméje által kibocsátott nagyon gyenge hullámok rezonanciát okoznak a te agyadban -> mint egy TV vagy egy rádió hangolása. Ha pont elkapod valakinek a frekvenciáját, elméletileg akár a gondolatait meghallhatod, vagy az érzékszerveit használhatod.
Persze ebben nem vagyok biztos, de nekem így tűnik logikusnak, én agykutató nem vagyok.