• bgabor
    Én ugyan nem tudom a te keresztnevedet, mert elfelejtetted feltüntetni az adataid között. Legyen mondjuk ferenc.

Ferikém, a helyzet az, hogy a reakcióid is az én elgondolásaimat igazolják. Ha másutt ez a módszer olyan faszán működik, akkor csak eltoltak durván valamit a pénügyi modellel kapcsolatban a Relic nagyokos közgazdászai, nem? Mellesleg sok rajongó fölvetette, hogy szívesen fizetnének fix havidíjat azért, hogy a COHO fennmaradjon, mert szeretik, és mert szerintük jobbat és többet nyújt, mint a vCOH, amivel már nem akarnak többet foglalkozni. Én is egy vagyok közülük, örülnék ha fennmaradna a COHO, még ha fizetni is kellene ezért.

Az, hogy a logikus átalakítás helyett lelövik az egész tízmillió dodós projectet, nem vall valami nagy észre, első körben meg kelleme próbálni nyereségessé tenni, nem pedig hagyni elúszni többéves munka eredményét, nem?

Örülök hogy te is ugyanarra a következtetésre jutottál mint én, hogy élesebb különbséget kellett volna tenni fizetős és nemfizetős között, több dologért kellett volna pénzt kérniük.

Az pedig nem mondható éppen tisztességes megoldásnak, hogy már december óta tudják, hogy le lesznek lőve a szerverek, és mégis csak februárban közlik a tényeket. Közben fejlesztenek egy új patchet a vCOH-hoz, na nem a rajongók iránti tiszteletből, hanem hogy a COHOsokat visszatereljék a régihez. Közben egyoldalúan úgy döntöttek, hogy törlik mindenki karaktereit. Nem elfelejtendő, hogy sokan pénzt öltek ezen karaktereik fejlesztésébe az elmúlt hónapokban, ami most elúszik. Követelik is most sokan vissza a pénzüket a Relicen.
    Mindezek fényében a "francba történő lehordás" erősen megalapozottnak tűnik a Relic kapcsán.

A WOW-os hírnek nem sok hitelt adok, a WOW-os playerek 8.000 körüli pénzt fizetnek minden két hónapnyi játékért. Ez a modell messze nyereségesebbnek tűnik, mint a mikrotranzakciós megoldás.