• Oddball29
    Elkezdtem választ írni, aztán belefáradtam, ez egy text wall. A sima 55-ös spotting Kettennel nincs bajom, de rakjuk ezt kontextusba.

Snipert és kettent én nagyon nem hasonlítgatnám, mert más a funkciójuk. Az előbbi azért felderítőként is funkcionál (jó lassan), mert a dedikált egység (dzsip, de a bike sem) nincs ezen a téren rendesen kidolgozva. Aki meg cappol vele, az meg is érdemli.

Ezután a négy frakció közül csak a Luft PE-nek lesz valóban működő, rendes felderítőegysége, ami a scenariók többségében sokkal többet nyom a latba, mint hp, vagy tüzelési megfontolások.

Ezek után elég lesz, ha kiszúrja, hol van a hadrend második vonalában az AT gun, amit például mortarral lekapcsol, és máris kaszálhat az overdrivolt, nagyobb hp-s AC-pár, Greyhound nem szedi őket elég gyorsan, ranger mozgót nem talál el, max. ha van 2 Quad.

Két hasonló nagyságú mobil erő összecsapásánál az nyer, aki hamarabb le tudja kapcsolni a másik védelme szempontjából kulcsfontosságú, nagy lőtávolságú egységeket (AT/Marder), ebben pedig a Luft PE-nek szerintem ezután KOMOLY előnye lesz. Ugyanis a support egységeken múlik minden.