-
Kotomicuki #7230 A Blitz' 2.52-t "teszteltem" mostanság - az EF-t jobban kell butítani, mint ezt, hogy kiakadás-mentes legyen, legalábbis nálam - és egész érdekes henteknek lehettem így tanúja.
Az 1.2-z képest átrendeződött kissé, de alapjaiban maradt a sok egységet felvonultató, 175 popcap-s vérfürdő. Ez utóbbi talán a "legfájóbb", hiszen az alapjátékban is gondot okozott már nekem az egységek felügyelete, irányítása, egy - elég hamar elérhető - szint után, így még az easy fokozatú ellenfelek is meg tudnak izzasztani - persze, mindenki piros belőlük, tehát lehet több ellenfél együttes/felváltva-érkező fellépése is ez az effekt. (Nagy gondom, hogy az ellen már az első 5 perctől gyalogsági fölényben van -> nagyok a veszteségeim (is); és mire felállnék a fronton, addigra jönnek a járműveik, mire ezekre válaszolni tudok, már a tankjai, rohamlövegei -> mindig ütemkésésben vagyok, amit számomra képtelenség behozni. Nem olcsó semmi sem és mintha külön-külön számolná az egyes csapattagok "bevételeit" is a gép - de nem 'tok rájönni hogyan/miért ("teljesítmény" alapján?) - , lehet, hogy ezért is...?!)
Az AI, sajnos, itt is rosszalkodik, mint a ToV-ban, néhány pályán különösen. Ilyenkor csak kézi irányítással tudom mozgásra, harcra ösztökélni a "társakat", ami akár végzetes is lehet -> mind megindul a kijelölt ponthoz, de így a pálya 3/4-e fedezet nélkül marad és a továbbiakban is nekem kell irányítani a "tömeget", mert a célpont elérése után csak az arra járókkal hajlandó(ak) harcba bocsátkozni, egészen a végkifejletig - igaz, hogy az erejük 10-20%-t ezek után is önállóan használják, de ez néha/gyakran kevés a hátország biztosításához. Nagy előrelépés a ToV-z képest, hogy foglalni-visszafoglalni viszont nem restek az egységeik!
Végre a valóságnak jobban megfelelő a fegyverek viselkedése, így nem illúzió romboló, hogy a Shörmi oldalát eltaláló, L\48-sból kilőtt ("sima") lövedék gyakran végzetes tud lenni - M8-ra már szemből is áll ue - , az egyensúlyt pedig az árakkal szépen helyrehozzák -> 2000MP, x fuel és 30pop a Vadásztigris. A JagdPz. IV L\70 viselkedése szintén valósághű: a futóműnek és az erőátvitelnek-meghajtásnak eleve, külön-külön is túlsúlyos fegyver és páncél hatására a legkisebb (oldalsó, v. engi-flame) találattól mozgásképtelen lesz -> itt a pirosló motorral szimulálva az állandó láncledobási-kényszerben szenvedőt. :)
Mivel a magyar szakirodalma elég sovány ezen modnak, így az angolt kell(ene) bújnom, amin még néha én is felröhögök, mert olyat olvasok pl., hogy a "vérAmcsik" továbbra is kifogásolják a PE +1 fős csapaterősítését - amit csak az épületekben gyártható, összesen 4 egysége kaphat meg, a térképszélről hívható elitek végig fix 6 fősek maradnak - , és ennek eltörlését szorgalmaznák (itt is a legdrágábbak egyike a PE gyalogság, mind előállítás ügyileg: alap PG 390MP, Assaultgr. 450MP, ATPG 490MP - WM utász 180MP -, mind erősítés terén 34MP, 39MP - WM 17MP (37MP a WM PzGr (2.), nem a Volksgrenadier(1.) - , ráadásul már csak az alap PG tud építeni(bázisépületeket) és javítani), míg a BAR-l, "zsírzópréssel" (x2-3(? - mert 1-1 BAR v. .30-s mellé mehet még a 2 zsírzóprés)) és .30-sal ellátható, uú 240MP-be kerülő, 6 fős gyalogságát rendben találják, amit potom 24MP-ért/db-ja föl is lehet tölteni (180MP az utász, 360MP a Ranger és 450MP az AT Heavy Inf.; briteknél 360MP az utász és 480MP a gyalogság) - + alap PG már csak G43-l és a használatához munit igénykő PzFaust-l upregelhető, valamint a #7219-n, Quent1n által róluk leírtak uú megállják a helyüket.