• Kotomicuki
    Nekem v2.100 OF van, ToV és patch-ek nélkül.

Igen, a sapper PIAT valóban opció és így muni igényes, de natur válsztható.

Német oldalon a WM 2. gyalogsága (a 4 fős, a "jobbik", nem az 5 MP40-esíthető) választhat az MG42 és a PzS. közül KETTŐT, így akár dupla MG42-st is használhatnak - darabja 75 muni, mindegyiknek. Ehhez semmilyen lemondásra nincs szükség, csak hadianyagra.

A PE-nél valóban TD doktrínához kötött a dupla PzS. használata (3 'fegyver' lehet náluk, az egyiknek(?) kell idegennek lennie, azaz még egy M9-t(BAR-t, stb.) fölvehetnek hozzá). Ekkor 330 MP-ért már dupla élvezet, azaz már használható is vre a páncélvadász gyalogság, mert addig ~ a JEEP-nél megáll a tudomány, képzetlenül és szimpla PzS.-l. Viszont így nincs légvédelem és használható tüzérség sem - ha érvényt tudok szerezni a tapasztalt, 4 osztagos tankvadászoknak, akkor még elviselhető az utóbbi hiánya, de az ellenfelek sokkal többféle gyalogosirtó lehetőség közül választhatnak, mint én hatékony támadóból: PzS. gyalogság és Hetzer/Párduc vs. aknamező, P47(2x, akár), pop. limit mentes géppuskafészkek, bárhova dobható és nem rossz gyalogos (és ATG) egységek... Ezekre légvédelem hiányában lépni nem tudok, érdemben. Ha legalább a PE-gyalogosok gránátjaikhoz nem kéne muni halftrack, hogy használhatók is legyenek egy támadásnál többször. :( (Plusz nálam az amcsinál van 'sürgős segítség', amikor az egységek csak a fele pop. értéket fogyasztják, így akár 2x akkora max. egységlimitje is lehet - igaz, random egységekből, map-szélről.)
    A tüzérség összehasonlítása is hasonló képet mutat: ha van jó (Hummel és off map), akkor nincs LV és már középidőben használható, nehezebb egység (Hetzer) - ez, az amúgy is harmadosztályú alapegységek tükrében nagy csapás... - , se dupla PzS., de kaphatok az akár fél-harmad pályát belövő 25 fontostól, Priest-től, 105mm-stől és a térképen kívülről többet is - az alap SdKfz 251/2 meg nem egy nagy eresztés, ha nincs a lőszeres a hátsójában állandóan, ez a csoport meg szinte bárkinek csemege és állandóan felügyelni őket... :( (Ekkor lehet, hogy haza tudom futtatni az - EGYIK! - ékét, de nem vok pro, hogy abban nagy kárt is tudjak csinálni ezzel. Az aláaknázással is csak ideig-óráig lehet szórakozni, de ha nem tudom megsemmisíteni az egységeit - persze, hogy nem a Rangerekkel megy foglalni - , akkor az megint csak késlelteti a véget. Az útakadály + Hummel kombó sem hoz minden esetben kielégítő eredményt.)

Ha meg még nem is választanék PE mellé doktrínát... :(