-
NovaTerra #6886 Srácok! Kipróbáltam a CoH online-t. Év elején játszottam utoljára A CoH-val. Szerettem volna kicsit nosztalgiázni, így gondoltam az online-t nézem meg, kíváncsiságomat is kielégítem. Miután levánszorgott a játék, rögtön egy rossz tapasztalat, nem akarta a játék átállítani a felbontást. Már a unistall-on gondolkoztam. De egy ki-belépés megoldotta a problémát. Neki is kezdtem a tutorialnak, amit ki is lehet hagyni. De kaptam érte xp-ét és rögtön lvl6-os lettem. Örömömben el is kezdtem játszani, első game lagolos volt, jött a szokásos kis ablak, megszakadt a játék. Mondom remek, ugyanaz. Azért belekezdtem egy új játékba, szerencsére a továbbiakban simán futott, minden jó volt. Egyedül az nem tetszett, hogy a ellenfelemre 3-4-5 percet kellett várni. Elsőnek az ellenfelem volt favorit, majd utána balance meccsként határozta meg a rendszer az ütközeteket. Kicsit fura, hogy vannak hős egységek, volt mikor meg is feledkeztem róla és nem az elején hoztam ki. 3 győzelem után, az amcsi ellenfelem hősének már BAR-ja volt (kb3.-4. perc), mondom ez aztán balance. De jó meccs volt. Ami érdekes, hogy langres, mintha nagyobb lenne, mint az eredeti játékban, valamint részletesebben kidolgozott textúrát kapott volna, persze lehet, hogy az eredeti játékban is kicserélték. Az érdekes az ötödik meccs volt, stuzdorf, ellenfelem igen jónak tűnt, kérdeztem is, hogy milyen szintű. Kiderült 41-es. Gondoltam WTF, én csak 7-es vagyok. Jó kis meccs kerekedett belőle, nyertem, de nem ez a lényeg. Ami érdekes, hogy rögtön a játék WM terror játékosok első 8%-ba sorolt, tehát valószínű ez alapján párosít vagy valamilyen rejtett pontok alapján. Lehet a streaket veszi komolyan a rendszer, mert 4 győzelemmel, 99 játékot lejátszott level 41-est kaptam. Így már 5 streakem van :P. Ebből is látszik, hogy a mezőny nem a legerősebb. A játékmenet olyan, mint a sima CoH-ban, a hősök eddig nem sokat zavartak, bár, amikor szembe jött egy 5 fős engineers alakulat, nagyot néztem. Eddig egy képességet sem használtam, pedig utolsó játékban hívhattam volna KT-t, csak nem volt rá idő, pénzem. Ami fura számomra, hogy ugye rögtön doktrínát kell választani, így játék közben kevesebb taktikai lehetőség van. Viszont, ahogy látom később sok lehetőség van, mely hős egységet rakd be, mert mindet úgyse tudod, így azért már játék kezdete előtt némi stratégia kell, illetve játékstílusodnak megfelelő elit egységeket kell bepakolnod a választhatók közé. Minél magasabb szintű vagy, annál több lehetőség nyílik meg. Remélem nem baj, hogy ilyen sokat írtam. Magát a játékos nem éreztem IMBA-nak, igaz öt lejátszott meccs nem fed fel mindent. Talán betekintést adtam kicsit a régi CoH-soknak, akik még nem próbálták az onlinet.