8857
-
magyargyerek #6913 Ma este egy láma kezdő lehetett aki ellen nyomtam. És végre nyertem. Brittekkel nyomom, az nekem most fekszik. Nem lett hosszú mert amikor az MG-t elvesztette akkor feladta. Van ilyen...Itt a replay a csatáról.:
2p_angoville farms.2010-10-14.21-31-32.rec -
bekefi7 #6912 Köszönöm! Emlékszem mennyire rühelltem ezt a taktikádat... -
NovaTerra #6911 Én korábban wm-el brit ellen ezt alkalmaztam, ami be is vált, ellened is még a kurta bajnokságon:). pio+pio, azaz 3pio összesen, elsőnek bike, hadnagyot tudod vele kergetni, megölni, a lényeg, hogy ne tudjon foglalni, mg+mg, bike scoutol neki, volks, nem árt az mg mellé, foglalni, bren carrier ellen is jó. Így van 4 standard foglaló egységed, mg-vel is bátran foglalj, változtasd a pociziót, fedzetet adjon, bike-kal látod a pályát. Közben techelni, hogy legyen panzerfaus, carrier ellen, még egy tech, t3, puma, közben storm shrekkel, track ellen is jó, stuart ellen is. -
bekefi7 #6910 Kösz Oroberto a tanácsokat! -
Fifus #6909 A peccs óta nem látod az ellenfél level-ét, csak meccs után lehet megnézni, viszont szerintem a szokásos 2-3 szintkülönbséggel adja az ellent, összes játék, win-loss arány alapján. Játszottam 34-es wm-mel, akinek level 2-es MG-heroja volt. Csak 16-os vagyok, de van egy 5-ös (max) weapon utility rifle-m. A meccs alatt arra megyek, hogy vetteződjön, sőt szerintem elég béna vagyok, hogy 15-ösként lett csak meg a level 5-ös első rifle-m.
Továbbra is arra leszek kívánxsi, hogy ha belép a CoHO cash a képbe- ami a béta alatt nincs még- hogyan változtatja meg a balance-ot. Ugye ezek a hősök nem állandóan, mindörökké tartanak, hanem időközönként venni kell neki Charge-ot, nem tudom, mit jelent, lényeg, hogy egyre vörösödik az ikon a barakkon, míg szerintem el nem tűnik! És ha van elég supply(amit a játék alatti XP-re ad), vagy CoHO cash, akkor játékban lehet tartani a vetteződött herot, egyébként vehetsz újra drága unitot a shop-ban. Egy skilled rifle majdnem 3000 supply, az 6-8 online game ára, vagy hamarabb meglehet, és olcsóbb is lesz valódi pénzzel. Nos, szerintem ezután lesz majd imbalance, mert hiába jó a level kettőnk közt, ha az ellen pénzért éltben tarthatja könnyedén a hosszú játékok során szerzett magas szintű herokat. Nem beszélve arról, hogy talán még játék nélkül is megveheti őket.
De szerintem ezt a témát meghagyhatnánk a saját fórumában, oda már régóta nem írt érdemben senki. -
Hosszúlépés #6908 Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy ezzel a játékkal még játszanak-e magyarok hamachi-n, esetleg tunngle-n?
Ha igen, az vegyen fel pls xfire-re:h1szab1
Köszi -
NovaTerra #6907 Pedig lenne benne potenciál. Vannakl új doktrína képességek, amiket szintén lehet fejleszteni. Pl. a terror-nál az ötletes, hogy blokkolja a kommunikációt, vagyis az egyégei azt mondják megtámadták, közben nem is, vagy felcseréli a színeket a mini mapen, félre informálja a parancsnokot. Pl. én sokat figyelem a mini mapet és a hangokat, nekem ez igen zavaró lenne, ha valaki jól használja őket. Csak úgye itt is az van, mint az eredeti coh-nál, hogy jó a játékmenet, jó játék, csak hiányzik az a kis plusz, ami igazán kiválóvá tenné. A megfelelő balansz, félő a terméktámogatás is hasonló lesz. Nem tudom mennyire lesz jövedelmező, mert ez nem battlefield heroes. Fps, mint egyik legnépszerűbb műfaj sok embert érdekel, illetve pofon egyszerű megtanulni, coh meg az rts-ek között se mondható egyszerűenek. -
oroberto #6906 Én már az elején írtam hogy unbalance pont e miatt amit Novaterra írt. Addig nincs gond amig noob lvl 20as ellenfelet kapsz.
A gond ott kezdödik ha ugyanolyan tudás szinten van mint te vagy esetleg tapasztaltabb akkor már esélyed sincs.
Neki van minden jó magas szintje miatt neked meg szinte semmid. -
NovaTerra #6905 Hivatalos oldalról letöltöd. Regisztrálni kell. Ha nem találod, beírod googlebe coh online, első linkre kattintasz. Játszottam még hármat. Első egy level 20 feleti, nagyon rossz volt, sima győzelem. 2. szintén level 20 körüli, jó volt, írta is, hogy megjelenés óta játszik a coh-val, kikaptam. Na itt már nem volt mindegy, hogy én csak lv8-as vagyok. Indítottam egy amcsi acc-ot, lv 1- vs lv20 megint, béna volt, győzelem. De az, hogy 1-esként, huszast kapot, azért elég gáz. Szóval én inkább hanyagolom a játékot. Azt ajánlom mindenkinek, aki rendszeresen akar játszani, hogy csinálja végig a tutorialt, mert az lv6-ra felviszi az acc-ot. Van kampány gondolom azért is kap az ember xp-t, tehát érdemes azt is megcsinálni, hogy legalább 15-20 körüli level-lel kezdjük, mert a rendszer nem megfelelően párosít. pl: kezdesz multival, 3 győzelem, kb. az lv2-3-ig elég, de vélehetően a streaked miatt kapod makd a lv20-30-as, de akár 40-es ellenfeleket és hiába vagy jobb, nagyon számít, hogy neki mennyi bónusza és hőse van. Ez a rendszer így rossz szerintem, egyszerűbb lenne lv szintek szerint sorolna össze, talán plusz-minusz 2-3level még beleférne. -
bgabor #6904 Amúgy az online-t hol tudom letölteni? Regisztrálni kell? Mi a módja? -
oroberto #6903 Brittel ellen amit tudok:
Wermachtal:
1. piospam
2. 2 Pak (gamereplay.org van leírás rólla) motor-> MG->sniper->2 PAK ált én ezt használtam Terror doktrinábval de a Blizt is jó.
3. motor spam
PE: (PEhez annyira nem értek.)
AC+2 Mardel+tank hunter
kezdésnek 2 ketten + SE doktrina, lényeg gyors foglalás csapdákkal. -
Fifus #6902 Most Ti az Online-ról beszéltek? Ott nincs replay. -
#6901 Ha vége van a match-nek utána nem tudjátok visszanézni mint az origi COH ban? -
boomsly #6900 Én is elkezdtem játszogatni vele. Az elején nagyon bejött a dolog, de egyre többen emlegetnek csalókat.
Ma rakott csak be olyan meccsekbe, ahol már nekem is gyanús volt a dolog.
1.: nyerésre állunk. 1 kivételével minden vic.point a mienk. Egyszer csak vagy egy tucat német páncélos tűnik fel a semmiből úgy, hogy már be voltak szorulva a map sarkába. Nuku-nafta effekt. Legázoltak minket.
2.: Alig kezdődik el a csata, elfoglalunk egy rakás pontot és csak védekeznünk kéne. Építgetünk-építgetünk és megint: Tigris, Párduc és a végén egy Király Tigris masírozik át. Nekünk még motor-pool se jött össze. Eltelt idő: 6 kerek perc. -
bekefi7 #6899 Üdv, tudna itt nekem vki néhány basic taktikát mondani britek ellen? Igen keveset toltam még ellenük és most többször is megszenvedtem. Ezt az 5-6 pio és gyors halftrack cuccot szoktam néha tolni, de nem igazán szimpatikus. Előre is kösz a segítséget ;) -
CAC #6898 Örülök, hogy tetszik az ötlet. A cikkírók nagyon lelkesek, alíg győzöm felrakni, amiket küldenek.
Én azt tanácsolom, hogy ne szervezz versenyt, hanem inkább csatlakozz a mi kis gárdánkhoz. Jobban jár a közösség egy profi oldallal, ahol minden megtalálható, mint több félkésszel.
A versenyszervezés nálunk is tervbe van véve, mi több biztos, hogy lesz. Hogy legyen tétje a dolognak nyeremények is lesznek, ami majd motiválja a játékosokat, hogy ne tünedezzenek el.
Ehhez fel fogom venni a kapcsolatot a THQ-val a szponzorálás véget, így CoH, OF, ToV serialok, valamint CoHo-ban felhasználható virtuális pénznyeremények lesznek majd a díjak között. -
Quent1n #6897 EF egész jó lett de a Blitzkriegben én nagyot csalódtam. Az egységek hatótávja irreálisan nagy sokszor. Az összes járművön lévő géppuska fektet. A mod meg nálam megette a gépet :) Viszont az tetszett, hogy a tigris 1lövés 1tank funkcióban üzemel. :D -
Quent1n #6896 Pont a csúszások és egyéb szervezési dolog miatt gondoltam a kihívásos rendszerre. Így mindenki akkor játszhatna mikor ráér. Aztán a bajnokság végén meg a legjobbak és legaktívabbak tolnának egy rájátszást, akik meg nem játszanak maguktól leszakadnak pontokban, de ott a lehetőség nekik is, mert ha ütnek egy erős ellent akkor sok pontot szerezhetnek. -
magyargyerek #6895 Sziasztok. Most egy hete vettem elő (leporotam)1 éve nem játszottam az Coh OF-al.Nagyon rákattantam újra. Kifejezetten csak a 2.VH-s játékok érdekelnek. Most egyelőre tapasztalok, olvasok, olvaslak titeket mi változott azóta. Napok óta ezt a fórumot és a PH-t olvasgatom vissza.
Az Eastern Front már az éjjel letöltöttem otthon telepítésre vár. Aztán lejött a Blitzkrieg mod is az is próba lesz. És most kaptam kedvet az COHonline játékhoz is. Írjatok minden érdekel ami ebben a témában szóba jöhet. -
oroberto #6894 Egyetértek veled hogy a COH jóval többet ki lehetett volna hozni minden területen (mapok,balance, frakciók). Relic már más utakon jár.
Bajnokságot jó ötletnek tartom Quentin de én már egyszer próbálkoztam vele régebben egy SG bajnolsággal és nem jól sült ezért megosztanám a tapasztaltaim.
Elöször is alig tudtam 10 embert összeszedni innen COH forumból stb. Mindenki jelentkezhetett az alap ötlet az volt, hogy mindenki játszott mindenkivel ezt meg is csináltam és emailben mentek a párok minden héten. 1 hét volt 1 forduló. Pontrendszer volt.
Sok ember eltunt 1-2 játék elcsusztak a fordulók és a végén kb összeborult az egész volt pár komoly ember aki komolyan vette és lejátszotta az összes fordulót de nem lehetett reális eredményt hirdetni.
Lényeg a lényeg, elöször is csak komoly megbizható emberekkel szabad elkezdeni. Nem szabad túlbonyolitani, szerintem kieséses rendszer kell vigaszággal max 16 fővel de a 8 elég lehet, kell valamilyen szint határ is szerintem hogy elvezetes játékok legyenek. Ilyen feltételekkel látok benne fantáziát.
-
Quent1n #6893 És ilyenkor érdemes belegondolni, hogy ha a CoH mögött is egy olyan csapat állna mint a Blizzard, akkor milyen játék is lenne...
Am. fura mert én is úgy éreztem mostanában, hogy túljátszottam magam. Egyszerűen kevés a pálya és már sok újat nem ad a játék. AM-ben nagyjából ott vagyok ahova tartom magam oszt ennyi. Már szinte csak haverokkal tolom a cuccot, sajnos a Relic egyszerűen magára hagyta a cuccot, pedig szvsz még sok lenne benne.
Ha van vkinek kedve tolni én hétközbe ált. 21:00-24:00 ig szoktam játszogatni. Quent1n néven meg lehet találni BP szobába, de akár msn-n en is fel lehet venni, aki kéri annak megadom szívesen. Magyarokkal csak jobb gamleni. :)
Olvastam alant a CoH lapról, és örülök, hogy lesz belőle valami. Én is csináltam egyet anno, de idő és lelkesedés hiányában valahogy elapadt a téma. Ellenben az megfordult a fejemben, hogy átalakíthatnám az oldalt egy magyar coh-bajnokság oldalává. Erről vélemény? A bajnokságba be lehetne szavazni map contest-es mapokat lenne Annihilation és VP is illetve egyéb dolgok. Term. nem egyedül csinálnám. Nos mit szóltok hozzá, lenne rá igény? Min. egy 15-20 fő kéne hozzá szerintem. A meccsek kihívásos alapon mennének valahogy úgy mint clanbase-en. Tehát ha valaki gyengébbet ver meg kevesebb pontot kap és fordítva. Persze ezt le kéne matekozni. :)Szezon végén meg rájátszás iesmi, mint egy amcsi pontvadászatban kb. Ez egy ötlet volt most hirtelen :) A megvalósításához szerintem rajtam kívül még egy 3-4 ember kéne, hogy megfelelően le lehessen osztani a feladatokat. -
Fifus #6892 Bekefi7-en kívül ki fog akkor lenyomni? -
oroberto #6891 Hétvégén én is nosztalgiáztam nyomtam egy kis COH de úgy érzem én is tújátszottam vele magam. Onlinet viszont letöröltem zavart a LVL3 vs LVL30 felállás meg a doktrinák hiánya. Átnyergeltem SC2-be másvilág de már kezd lenni egy kis sikerélményem is. -
NovaTerra #6890 Egyszerre válaszolok mindenkinek. :) Fifus! Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy későn játszottam, szóval nem tudom mikor van csúcs idő és csak öt meccset játszottam. Azt nem tudom, hogy team, hogy működik, mert ha valaki 40 lv-es, társa 2, akkor milyen ellenfleket kap? Zsoci! A régi coh-hoz nekem se volt kedvem, régi játékom miatt kaptam volna a lv15-ös enemyt és ahhoz már nem volt kedvem, plusz roo. RUSE-ról néztem pár videót, kicsit olyan, mintha egy taktikai térképet használnánk vagyis az maga a játék, persze foglamam sincs mi, hogy megy, mi merre hány méter.
Bgabor! Elsőnek én is beparáztam a BAR láttám, de az csak egy egység és elvileg te is tudsz saját hőst hozni, aminek van megint valami képessége. Mondjuk az volt a rossz, hogy lvl41-est kaptam pedig én csak hetes voltam, így azért neki több egyéni képessége volt. Doktrína választás nekem is hiányzott, mert volt, hogy stromot hívtam volna, volt, hogy defre mentem volna, lényegében nem is tudtam használni a választott terrort, mert hamarabb vége lett a játéknak. De mint írtam már ez is némi taktika eleinte. Tehát némileg rosszabb és jobb, tehát inkább más. Nekem a vcoh frakció tökéletesen elegek. Van valami shop, ahol lehet vásárolni, képességeket, hősöket, de nem lehet használni, ha nem érsz el egy level szintet. És gondolom játékkal is beszerezhetőek. Ez még béta, azt hiszem:). Fent hagyom, de nem hiszem, hogy sokat játszanék vele, néha jó lesz felmenni. AZért az sc2 jelenleg jobban bejön, maga a játék is, persze más stílus. Meg ugye ott mindennap van több kupa, profi kommentátorokkal, teljesen más ebben a tekintetben is. -
bgabor #6889 Hát nemtudom, én amikor meghallottam hogy a játék előtt kell doktrínát választani(pedig a játék közbeni doktrína választás nagyon lényeges eleme volt a játékélménynek, ki milyen ellenséges doktínával mit állít szembe), meg hogy fejlődő hősök vannak (már láttam is magam előtt a BAR-al rohangáló, elpustízhatatlan amcsi tisztet), és hogy a játék felét(Brit+PE) egyszeráen kivették, én nagyon elszomorodtam. Emellett hallani olyan dolgokat hogy pl: az amcsi inf offmap artillerry ötször olyan erős, több ideig hat, nagyobb területen, és imbalanced az egész.
Ezek kívül mi van a fizetős részekkel, miért kell fizetni? Miben nyilvánul meg ez a mikrotranzakciós baromság? Az utolsó kérdésem, hogy ez most még a béta, vagy már megjelent? -
Fifus #6888 Jó neked Wayne, hogy a mezőny nem a legerősebb. Én szívok néha, de nem balance problémák miatt. Egy-két pálya valóban szebb lett, pakoltak bele pár tárgyat is. A lemezesnél nincs változás.
XP-t lehet kapni csak skirmish-sel is, olyankor a hero-k nem vetteződnek. Sokkal lassabban, de el lehet érni élő játék nélkül is a 40-es levelt.
Gyakorolni jó vele, feszkó nélkül kattintgatok. -
HunZsoci #6887 Én szivesen veszek minden információt a Coh online-ról, mivel a COHból egyszerüen túl sok volt egy idő után, nem tudok vele már játszani, egyszerüen túlcsordultam vele, de ettől még nagyon szerettem, így egy fasza erre hajazó DE mégis MÁS jétékkal szivesen játszanék, ha tényleg sokan mondják hogy VAN érdemi különbség az alapjátékhoz képest, ÉS van Balance, nem egy RPG faszság, tele OP hős unitokkal, képességekkel, szóval csak nyugodtan írjatok mindenféle jó hosszú postokat COH O ról, szívesen veszem:P!
Jah, addig is én a R.U.S.E -al tolom, már meg is vettem origin ban, über király lett az is, nekem nagyon bejön, aki nem tudja miről van szó, nézzen utána, nem micro heavy mint a COH/Starcraft2, DE ÜBER jó élmény, ésszel/trükkel/átbaszással kell legyőzni a másikat, addiktív!!! -
NovaTerra #6886 Srácok! Kipróbáltam a CoH online-t. Év elején játszottam utoljára A CoH-val. Szerettem volna kicsit nosztalgiázni, így gondoltam az online-t nézem meg, kíváncsiságomat is kielégítem. Miután levánszorgott a játék, rögtön egy rossz tapasztalat, nem akarta a játék átállítani a felbontást. Már a unistall-on gondolkoztam. De egy ki-belépés megoldotta a problémát. Neki is kezdtem a tutorialnak, amit ki is lehet hagyni. De kaptam érte xp-ét és rögtön lvl6-os lettem. Örömömben el is kezdtem játszani, első game lagolos volt, jött a szokásos kis ablak, megszakadt a játék. Mondom remek, ugyanaz. Azért belekezdtem egy új játékba, szerencsére a továbbiakban simán futott, minden jó volt. Egyedül az nem tetszett, hogy a ellenfelemre 3-4-5 percet kellett várni. Elsőnek az ellenfelem volt favorit, majd utána balance meccsként határozta meg a rendszer az ütközeteket. Kicsit fura, hogy vannak hős egységek, volt mikor meg is feledkeztem róla és nem az elején hoztam ki. 3 győzelem után, az amcsi ellenfelem hősének már BAR-ja volt (kb3.-4. perc), mondom ez aztán balance. De jó meccs volt. Ami érdekes, hogy langres, mintha nagyobb lenne, mint az eredeti játékban, valamint részletesebben kidolgozott textúrát kapott volna, persze lehet, hogy az eredeti játékban is kicserélték. Az érdekes az ötödik meccs volt, stuzdorf, ellenfelem igen jónak tűnt, kérdeztem is, hogy milyen szintű. Kiderült 41-es. Gondoltam WTF, én csak 7-es vagyok. Jó kis meccs kerekedett belőle, nyertem, de nem ez a lényeg. Ami érdekes, hogy rögtön a játék WM terror játékosok első 8%-ba sorolt, tehát valószínű ez alapján párosít vagy valamilyen rejtett pontok alapján. Lehet a streaket veszi komolyan a rendszer, mert 4 győzelemmel, 99 játékot lejátszott level 41-est kaptam. Így már 5 streakem van :P. Ebből is látszik, hogy a mezőny nem a legerősebb. A játékmenet olyan, mint a sima CoH-ban, a hősök eddig nem sokat zavartak, bár, amikor szembe jött egy 5 fős engineers alakulat, nagyot néztem. Eddig egy képességet sem használtam, pedig utolsó játékban hívhattam volna KT-t, csak nem volt rá idő, pénzem. Ami fura számomra, hogy ugye rögtön doktrínát kell választani, így játék közben kevesebb taktikai lehetőség van. Viszont, ahogy látom később sok lehetőség van, mely hős egységet rakd be, mert mindet úgyse tudod, így azért már játék kezdete előtt némi stratégia kell, illetve játékstílusodnak megfelelő elit egységeket kell bepakolnod a választhatók közé. Minél magasabb szintű vagy, annál több lehetőség nyílik meg. Remélem nem baj, hogy ilyen sokat írtam. Magát a játékos nem éreztem IMBA-nak, igaz öt lejátszott meccs nem fed fel mindent. Talán betekintést adtam kicsit a régi CoH-soknak, akik még nem próbálták az onlinet. -
CAC #6885 Szívesen!
Szerintem hamarosan küldök egy köremailt a kis csapatnak, hogy egymással is tudjatok kommunikálni. Tiensin pl nagyon jó fordító. Ő biztos nagyobb segítség lesz az ilyenekben, mint én. :) -
bekefi7 #6884 Kösz CAC, egyébként igen a veteződésnél jött velem szmbe ez a mondat. -
CAC #6883 "Penetration
Penetration is the chance to do full damage. This is the base value "
A penetration a(z) (páncél)átütést jelenti. Tehát sikeres találat esetén jön egy átütés teszt, ami eldönti, hogy mekkora mértékben ütötte át a lövedék a páncélzatot, mennyire sérült a jármű.
Ez az armor penetration érték 0 és 1 között van megadva, de alapvetően százalékban kell érteni. 0.25=25%.
Szvsz a lenti azt jelenti, hogy 25%-kal csökken az esélye a motort ér sikeres találat esetén a páncélátütésnek.
Ez gondolom a vet szinttel kapcsolatban merült fel?
Mondjuk nem sok páncél lehet rajta. :)
ui: pár dolog van róla itt: http://picly.us/coh/basics/penetration.html -
bekefi7 #6882 Éppen a motorról írom az ismertetőt, de megtudná vki mondani mi ez:
"25% Decreased Received Penetration" -
CAC #6881 :D
Mit ér egy honlap látogatók nélkül? :) -
#6880 Én mivel lusta vagyok és nem értek semmihez csak annyit ígérhetek hogy lelkes olvasótok leszek! -
CAC #6879 Hali!
Köszi a felajánlást! Mélek mentek. :)
Na ilyenkor látom, hogy nem volt kidobott idő megcsinálni az oldalt. Ilyen sok, lelkes cikkíróval biztos minőségi anyag kerül majd fel rá. -
henzus #6878 Hello!
Én is nagyon szeretem a Company of Heroest és nagyon megörültem amikor egyik barátom mondta hogy készül végre egy magyar fun oldal.
Ha végre van egy ilyen kezdeményezés én is szeretnék benne segíteni. Nemtudom miben lehetne de például a játékban szereplő járművek, egységek leírását történelmi hátterét szivesen megcsinálnám de minden mást is amiben tudok szivesen segitenék. -
Fifus #6877 Persze, én hozom a kamerákat, ahogy szoktuk...
Nem vagyok ám nagy eresztés, usa a fősereg, PE-t kedvelem, írj időpontot estékre és megoldható. -
CAC #6876 Fúúúj! :D -
bekefi7 #6875 Fifus! Van kedved vmikor tolni egyet? Jó régen játszottunk. -
CAC #6874 Köszi!
Abszolút nem kell pro-nak lenned. Ha jó az olvasókád angolból már sokat tudsz segíteni a gamereplay-es cikkek lefordításával. Vagy épp egységismertetők írásával is nagyban előre tudod mozdítani az oldalt,