-
HunZsoci #6040 1v1 ben a jó Britek általában valóban 90% ban commandos doktrinát választanak, ez biztos nem véletlen. Commandos füstben láthatatlanul támad-védekezik, ocsmány demo charge-ot rak szarért hugyért AKÁRHOVA a pályán ami utána full squadokat végez ki 50muniért, filléres a rfc költség, olcsóbb mint egy sima grenadieré, dobja minden egyéb fejlesztés nélkül a játék legjobb kézigránátját, és bárhova érkezik amikor kell. Ez önmagában elég lehetne, de ott van még Tetrarch, amiről sokan nem tudják, hogy veszedelmes kis tank, mivel M8 armorral rendelkezik, igy jól mozgatva Schreck nem igen bántja, mivel egyszerüen nem találja el szökővben SEM(erről már irtam régebben), és kisnipe-olja a gyalogosokat, little john adapterrel pedig szétcincál mindenfél tankot, ami a Panthertől lejjebb van, ha kihasználod a spamolhatóságát(olcsó) és a fantasztikus gyorsaságát, fürgeségét(a legmozgékonyabb tank a játékban). A túloldalán az ágnak a fake arty és a 125 ös olcsó arty megint jó dolog, az esemény előrejlező rendszerek szintén, hiszen mindig tudsz mndent az ellenfeledről, mit fejlesztett, mit gyártott, merre mozognak a gyalogjai a pályán, igy sokat segít neked, hogy készen álj minden lépésére, ne tudjon igazán meglepni. A végjátékban hasznos lehet az MG és a piat muni nélküli formálya stb.
A Royal enginer az tényleg arra jó, ha ugy érzed, elhúzódó intenzív gyalog csata után ha megvan a killek miatt a 3Cp, és igy berántva egy massziv páncélzatú nagy hp ju Churchillt, az nagy bonyodalmat tud okozni, amit akár ugy magad javára tudod fordítani, hogy nyerhetsz is gyorsan, ez egyébként nem csak noobok ellen müködik, én PE vel szoptam már be ilyet, és biztosíthatok bárkit, nem kell hozzá más, csak nem tank huntert választod, ahol lenne rá teller/hetzer, más doktrinát, belemész egy T1-T3, vagy T2-T4 szokásos PE taktikába, és bejön egy nem várt churchill, sokszor vége a dalnak, WM ellen nem ilyen könnyü/átütő taktika ez, de PE -t nagyon ki lehet szivatni sokszor a 3Cp-s Churchillel, amit utána egy AT HT nem fog meg, MArdert meg körbe lehet forogni, schrecket meg tank shock megfegteti. Próbálgatni érdemes legalábbis.
Az Arty doktrina 1v1 ben FUN doktrina szerintem, ha már amugy is nyertél doktrina nélkül, akkor jópofa szétalázni szerencsétlen ellenfeled, aki egy normális néppel volt olyan hülye/szerencsétlen, hogy odaállt játszani egy brit ellen^^, és hörögve röhöghetsz a szerencsétlenen, aki küzd, kapar, és odadurrantasz egymás után egy sorozoatot a bázisára a 25 fontos empláidból, majd szinte rögtön utána ráversz mindegyikből ha van munid bőven(és mivel a kamionjaid a nagy munikon OP-zva állnak igyen van^^) egy pár super hatótávú overcharged zónázott ultra mega tápos atomcsapást, amikor már tényleg minden elpusztult, akkor ezek után odamerészkedsz a capitannal, és ráversz az összes ütegedből+a behozott mobil priestekből egy újabb ingyen és instant Victor Targetet, ami ugye a recharge timeot ignorálva megint lő minden arty-d egy újabb sorozatot. DE éles játékban, egyenlő képességú ellenfelek ellen a Commandos doktrina erősen ajánlott azért, PE ellen lehet érdemes főleg néhány szituban a Royal enginer.