• AndrewT
    kicsit elbeszélünk egymás mellett szerintem, mivel vannak átfedések, és bármennyire is "rosszul közelítem meg a dolgot", nem állnak olyan nagyon messze a nézeteink. néhány megjegyzés:

- a StarCraft egy teljes egészében fikcionális univerzum, nyilván nem alakulhat ki ilyen jellegű kötődés az egyes fajok iránt. a Relic hasonló típusú játéka a Dawn of War, ahol a készítők a kreált fajok garmadát szórják be a kiegészítőkbe, mert az univerzum határainak feszegetése nélkül ez megoldható, bárki vs bárki felállás kivitelezhető.

- a nemzeti jelleg fontosságában egyetértek, de nem biztos, hogy a CoH az, ahol ez alapján érkezhetnek az új frakciók. egy második világháborús játékban előforduló 4 alapvető nemzet megléte általában bőven elég. alighanem egyikünk sem hullajt könnyeket azért, mert nincsenek magyar egységek a játékban, és nem valószínű, hogy csak amiatt rohannánk megvenni egy új kiegészítőt, mert hazánk fiait irányítgathatjuk.

- a CoH alapkoncepciója az Elit Alakulat című minisorozatra épül, vagy egy szinttel feljebb lépve a normandiai partraszállás utáni közvetlen eseményekre, kizárólag a nyugati fronton, de eléggé érezhető az Elit Alakulat hatása. ebből adódóan a történelmi idő és tér adott, és ebbe egész egyszerűen nem fér bele a keleti front, nem férnek bele a japánok (egy erősen átalakított US frakcióval küzdögethenének, GB, WE, PE parlagon), legfeljebb a ToV-ban látható módon francia és kanadai (gyártású) járművek, mert egész egyszerűen ez és ennyi fér bele.

- a balansszal teljesen egyetértek, az az elsődleges, a játszhatóság, legalábbis a játékosok számára. a kiadónak már inkább az eladások növelése a prioritás, a jelek szerint akár a balansz, illetve új frakciók rovására is. nem ismerem a Relic terveit, nem tudom, hogy van-e kilátásban további CoH kiegészítő, de ha azt valós tartalommal megtöltik, az már nagyon felhigítaná a játékot, és valószínűleg ilyesmi okból kifolyólag lett a ToV olyan alibi-addon, amilyen. ha szükségét érezték volna, bármilyen szempont alapján egy frakció bővítésnek, megtethették volna már abban.