8857
  • Hector Troy
    Jó, hát én is láttam az ellenség a kapuknált, de azért ennyire nem kellene "realizálni" a retreat hiányát illetően. Ehhez az új modhoz még hozzá kell szokni, jól sikerült, habár eléggé látszik játék közben hogy sajnos nem hivatalos kieg., csak ilyen sufni-cucc. Balanceból meg röhely.
  • arty
    kb 20x nyomtam restartot, de nem segített
    steamen van már topikja is a problémának, ott a korábban engedélyezendő portok tiltását javasolták - természetesen nem segített

viszont nyomtam egy jelszó rezetet, ekkor kért egy cdkulcsot, beadtam, kérte az emlékeztető kérdésre a választ, majd rezetelte a jelszót - ezzel VÉGRE sikerült birtokba vennem jogos tulajdonomat :D

hálleluja!
  • mascarun
    HAIL!

Köszönet mindenkinek a segítségért!
    Végül úgy csináltam meg hogy volt egy szar(hibás) OF -em azt felraktam letöröltem és minden működött pöccre!
    Kérdésem ehhez az orosz frakció dologhoz: Befolyásolja az online játékot vagy minden megy szépen?
  • bekefi7
    *restartot
  • bekefi7
    RT: nálam akkor írta ki ezt az profil is busy-t amikor szabálytalanul léptem ki a játékból.(ctr+alt+del, alt+f4, stb.). Ilyenkor mindig kiléptem, toltam egy restarto és jó lett.
    BoKK: Véleményem szerint a brittek ( főleg 1v1-be) vmivel gyengébbek a többi népnél. A PE szerintem jó annak ellenére h sokan fikázzák őket. Szerintem egyszerűen nehéz játszani velük. Szerintem...
    De majd a pro-k elmondják konkrétabban is.
  • arty
    elképesztő. hazaértem, profilom még mindig busy, kreálnék ujat, cdkey használatban, recover account, cdcheck, asztalra dob, alt-tabbal játékba vissza: cdcheck failed ...

soha többet semmit a relictől.
  • AndrewT
    @Hector Troy: emitt egy (a?) leírás a mod-hoz, a hivatalos oldalról, ebben minden kérdésre választ kapsz, többek között a visszavonulás hiányáról is: link
  • BoKK
    Amúgy melyik nép inballansz (túl gyenge,túl erős)? Én azt nem értem ,hogy a gyors billentyűket miért nem lehet átállítani.
  • bajgunar
    A háborúba se volt divat az oroszoknál retreat -elni!!!
    Aki hátrafordult, azt a mögöttük levő tiszt lőtte le.
    Így hát egyértelmű hogy a játéka se tették bele!

És azért nincs mindegyik katonánál se fegyver, mert a háborúba se volt!
    Aki elöl futott a sorban, annál volt egy fegyver, a mögötti többinél csak 10-10 lőszer. Ha ez első elesett, felvette a fegyverét a második, és futottak tovább. Ha valameik megfordult, hátulról a saját társa lőtte le.

Mielött megkérdezitek, miért hiányos a katonáknál a fegyver!
  • PsyhoApu
    Nem ők nem tudnak visszavonulni. A tiszttel lehet őket észhez téríteni, illetve későbbi fejlesztés során elég jó supress ellenállásuk lesz.
  • Hector Troy
    A ruszkinál miért nincs retreat gomb? Vagy csak nálam vesztett el?
  • CAC
    Igen, a ToV tényleg nem valami nagy szám. Anno volt egy mod, amiben átdolgozták az egész játékot, és fél tucat új pályával gazdagították. Reálisabb, használhatóbb lett, és ingyenes volt. Erre pár hónapra rá kijött a ToV és mélyen alul teljesített. :(
  • PsyhoApu
    Miért is hiányoltam az oroszokat? Valahogy nekem mindíg kellett a keleti front egy stratégiába. Általában az oroszokat kalapáltam a németekkel. A szövetségesekkel meg a fricceket. Jól jött volna egy keleti frontos hivatalos kieg már korábban. (nem ilyen nevetséges mint a Tov) Szerintem pusztán anyagi okokból nem tettek már bele nagyobb munkát, nem akartak már nagyobb munkába belefogni. Új sereg, új hadjárat, sok pénz az. Gondolom tisztában voltak vele, hogy a rajongók már dolgoznak az ügyön. Mindenesetre megjöttek a vörösök, és egész jól sikerültek.
  • CAC
    Persze, lehet, hogy tévedek, de a lentebb írt szubjektív emóciók és 1-2 multi ismert álláspontja a kínai és orosz szoftvervásárlási kultúrával szemben, bennem ilyen érzeteket váltott ki.
  • CAC
    Igen, valóban egyetértünk nagyrészt. Egy kis kiegészítést írnék még a Starcraft kapcsán:
    Az SC-s vonalat azért hoztam fel, mert valaki említette a CS-t, s erre reagáltam egy erős sarkítással. Tudom nem te voltál, de tán jó példa volt arra a felvetésedre, hogy nem valószínű, hogy a 3 nagyobb nemzetet célozták volna meg a világ összes országával szemben.
    Ugyanis én nem azt mondom, hogy konkrétan egy bizonyos ország lakosságának gyártanak játékot a kiadók, szoftvercégek, hanem, hogy vannak bizonyos megcélzott szegmensek, melyek meghatározása kezdődik a játék típusának a kiválasztásával, és ki tudja miken keresztül befejeződik a 2-3 éven belül tervezett kiegészítőknél.

Egyébként szerintem is a Ryan közlegény megmentése és az Elit alakulat gyakorolt nagy hatást a CoH készítőire. Nekem is volt egy időszakom, amikor párhuzamosan néztem/játszottam. Ajánlom mindenkinek, mert a hangulat így megduplázva fenomenális.
  • lee56
    Nyilván igazad van, nem is mondta senki hogy kreáljanak egy fiktív kampányt amiben a szövetségesek is egymásnak esnek :) Egyszerüen multiban egymás ellen lehetne harcolni szabadon mint a soldiers howw2-ben, mapokat mondjuk nem árthat hozzá csinálni, de a történelmi hűsére szerintem ennyire azért kevesen figyelnek oda. Ezért talán jobb is hogy moddal oldaják meg, és az eredeti játék megmarad sértetlenül, így plusz tartalmat kap az akit ez érdekel (ingyen ráadásul, és akkor itt ki is lehetne térni arra is hogy mennyi +t kaptak akik megvették a két kieget), a többiek pedig nem kapnak olyat ami bosszantja öket :)

Amúgy CAC attól függetlenül hogy biztos kevesebben vettek COH-ot keletebbre, én se hinném hogy ez egy érv amellett hogy kevés frakció van a játékban alapból (2kieg után is), igazad is van persze biztos jó érzés ha a saját nációddal játszhatsz egy játékban, de attól még vannak aki másikéra is kiváncsiak, nem is kevesen, ott nyugatabbra is. Inkább reálisabbnak tünik az hogy a fejlesztőknek ne őszüljön be a hajuk idő előtt a sok balanszolás meg utómunkálat/bugvadászat közben egy már elkészített termék miatt szerintem :)
  • AndrewT
    kicsit elbeszélünk egymás mellett szerintem, mivel vannak átfedések, és bármennyire is "rosszul közelítem meg a dolgot", nem állnak olyan nagyon messze a nézeteink. néhány megjegyzés:

- a StarCraft egy teljes egészében fikcionális univerzum, nyilván nem alakulhat ki ilyen jellegű kötődés az egyes fajok iránt. a Relic hasonló típusú játéka a Dawn of War, ahol a készítők a kreált fajok garmadát szórják be a kiegészítőkbe, mert az univerzum határainak feszegetése nélkül ez megoldható, bárki vs bárki felállás kivitelezhető.

- a nemzeti jelleg fontosságában egyetértek, de nem biztos, hogy a CoH az, ahol ez alapján érkezhetnek az új frakciók. egy második világháborús játékban előforduló 4 alapvető nemzet megléte általában bőven elég. alighanem egyikünk sem hullajt könnyeket azért, mert nincsenek magyar egységek a játékban, és nem valószínű, hogy csak amiatt rohannánk megvenni egy új kiegészítőt, mert hazánk fiait irányítgathatjuk.

- a CoH alapkoncepciója az Elit Alakulat című minisorozatra épül, vagy egy szinttel feljebb lépve a normandiai partraszállás utáni közvetlen eseményekre, kizárólag a nyugati fronton, de eléggé érezhető az Elit Alakulat hatása. ebből adódóan a történelmi idő és tér adott, és ebbe egész egyszerűen nem fér bele a keleti front, nem férnek bele a japánok (egy erősen átalakított US frakcióval küzdögethenének, GB, WE, PE parlagon), legfeljebb a ToV-ban látható módon francia és kanadai (gyártású) járművek, mert egész egyszerűen ez és ennyi fér bele.

- a balansszal teljesen egyetértek, az az elsődleges, a játszhatóság, legalábbis a játékosok számára. a kiadónak már inkább az eladások növelése a prioritás, a jelek szerint akár a balansz, illetve új frakciók rovására is. nem ismerem a Relic terveit, nem tudom, hogy van-e kilátásban további CoH kiegészítő, de ha azt valós tartalommal megtöltik, az már nagyon felhigítaná a játékot, és valószínűleg ilyesmi okból kifolyólag lett a ToV olyan alibi-addon, amilyen. ha szükségét érezték volna, bármilyen szempont alapján egy frakció bővítésnek, megtethették volna már abban.
  • CAC
    "a vásárló erő nemzeti szintű leképezése érdekes felvetés, mert akkor a "tradicionális" második világháborús hadviselő nemzetekre, azaz 4 darab országra koncentrálnának a bő 200-ból? nem valószínű..."

Rosszul közelíted meg a dolgot. Ebben az esetben a Starcarftban mindenki terrannal akarna játszani. A fejlesztés első stádiumában volt egy szép nagy közvélemény kutatással, brainstorminggal, marketingtervvel egybekötött elemzés, melynek ez lett az eredménye.
    Egy játékon belül a saját náció jegyeinek a felfedezése (felirat, szinkron, konkrétan a frakció) növeli a termék megítélését az adott nemzet szemében ez köztudott. Na mármost minek akarjanak a kiadók egy ismerten warezpárti közösségek kedvezni? Sokkal sanszosabb ez alapján egy japán kieg. Az ugyanúgy újdonság a jelenlegi CoH közösségnek, és -ha a fenti vonzerő teljesül- nagyobb eséllyel hoz potenciális, új játékosokat.

De ismétlem inkább legyen fullos a balansz, mint kiadjanak megint 2 optimizálatlan frakciót.
  • AndrewT
    az OF két új frakciója szervesen épült be a játékba, a PE a WE oldalán, a GB az US oldaán, vagy akár önállóan is játszható. ha azonban hivatalos kiegészítésként érkeznének meg az oroszok, a történelmi hűség határait nem feszegetve, csak a PE és a WE ellen mehetnének, szövetséges nélkül, míg az ilyen játszmákba az US és a GB egész egyszerűen nem kerülhet be. a jelenlegi 4 frakció viszont bármelyik játékban lehetőséget kaphat.

a vásárló erő nemzeti szintű leképezése érdekes felvetés, mert akkor a "tradicionális" második világháborús hadviselő nemzetekre, azaz 4 darab országra koncentrálnának a bő 200-ból? nem valószínű...

@mascarun: nem találkoztam még ilyesmivel, de a különböző cleanerek használata akár segíthet is, viszont szerintem ha biztosra akarsz menni, akkor a regeditben kézzel kitörölsz minden olyan bejegyzést/könyvtárat, ami mondjuk a "Relic" nevet viseli. illetve a dokumentumok (X:\Documents and Settins\"UserName"\My Games\Company of Heroes) mappában is érdemes takarítani (ha van).
  • arty
    abban volt, máskor megy is a cdcheck, csak amikor a recover miatt néztek, akkor pont nem :( mind1, hazaérek ujra megprobálom, hátha cska idő kellett a profilomnak ...

webes felülete gondolom nincs a relic online-nak, ugye?
  • mascarun
    OKés! kösz szépen! Meló után nekiállok megpróbálom!
  • CAC
    Már hogy a viharba ne számítana, hogy valaki az irl nációjából származó frakcióval játszhat?!
    A CoH-ban csak csak a komolytalan palyerek akarnak új frakciót, sokkal fontosabb a balance a meglévők között.
  • BoKK
    Előtte már volt feltelepítve demo vagy teljes játék? Ha igen és abból maradt vissza valami akkor CCleaner-rel érdemes eltávolítani a maradékot. Ha nem volt akkor nincs ötletem.
  • BoKK
    Szerintem a vásárló erőnek van a legkisebb szerepe (már a holléte szerint) ,hogy melyik nép kerül be a játékba ez elég nagy butaság volt:D

Nem is tartozik nagyon ide ,de a CoH a II. VH mánia lecsengése végén jelent meg és emiatt is teljesített alul az eladásokban(mint amennyit vártak és megérdemelt volna).

A CS-vel és a terroristákkal az afgán(remélem jót írok) piacra akartak betörni?:D
  • lee56
    Csak egy ötletem volna így hirtelen, ugyanabba a meghajtóba rakd a dvd-t ahonnan felinstalláltad, ha még nem próbáltad volna :)
  • PsyhoApu
    Mondjuk én még a japánokat is hiányolom :)
  • lee56
    Ezt most komolyan mondod? Szerinted nem örültek volna jobban a nagy vásárlóerejű nyugaton, ha több néppel lehetne harcolni (nem vették volna meg többen pl. ha már az elsődleges érv mindenhol a péz, merthát az)? Főleg ha már nagyon unják a sajátjukat :) Végülis nekem aztán mindegy hogyan kerültek bele, amég foglalkoznak a játékkal és jól is csinálják :)
  • arty
    :))

amugy a "your profile is currently busy"-t mire véljem?

probáltma uj profilt is csinálni, régit recoverelni, erre kérte a dvd-t ... betettem, azt irta nem tudja validálni ... készvagyok :(
  • CAC
    "...mindig is hiányoztak az oroszok, nem is értem hogy hagyhatták ki őket anno.."
    A vásárlóerő miatt. A kelet mindig is warez területnek minősült, ellenben a nyugat-európai (brit, wm, pe) és az amerikai(US) piaccal szemben.
  • lee56
    Ilyen a jó fórumozó, nem várja meg míg más belepofázik :D bocs az offért :)
  • arty
    meg is válaszolnám magamnak:

Dokumentumok \ My Games \ Company of Heroes \ local.ini -ben egy sort kell atirni:

"screendevice=DirectX10 rendering device"-et
    "screendevice=DirectX9 rendering device"-re
  • arty
    win7-em van és a játék (gondolom) alapból dx10-ben indul :(
    rá lehet valahogy kényszeríteni, h dx9-ben fusson? (v2.601)
  • lee56
    Tényleg profi munka, szinte mintha a fejlesztők csinálták volna :) De azért még vannak hiányosságai, pl nem lehet ágyukat, épületeket visszafoglalni, miután kihullottak belőlük az emberek, meg a tankoknál is lehetne még balanszolni dolgokat, de jó ötletek vannak benne, és mindig is hiányoztak az oroszok, nem is értem hogy hagyhatták ki őket anno..
  • mascarun
    HAIL!

Ezt a hibát írja ki telepítésnél holott a játék semmilyen formában nincs fent! Hol kellene belemászni hogy fel tudjam telepíteni! (alapjátékot!)
    Ahol írja hogy módosítani lehetni ott nincs róla semmi..

• BoKK
    gamereplays.org-on is írnak róla, van videó is replays-ről. Nekem is tetszik.
    link
  • bgabor
    Amennyire a képeket elnézegettem, ez a mod egyszerűen kötelező darab. Én nem szeretek modokat használni, de ezt máris elkezdem tölteni. Állítólag remekül kibalanceolták. Nem lennék meglepve ha a készítőket alkalmazná a relic a jövőben.
  • PsyhoApu
    Kijött egy új mod, érdemes megnézni.
    Eastern Front- kütyüszoba
  • BoKK
    Sziasztok!
    Haverral 2v2-ben akarjuk tolni ,de folyton kidobál NAT hibával ,de kétszer már tudtunk játszani. Néztem neten mi lehet a probléma állítgattam is a routert ,de így se jó. Valakinek van ötlete mi a fene a gond?
  • buba23
    Ha ugyan azt a Relic online account-ot használja az alap játék cd kulcsának az aktiválásához, mint amibe az eredeti OF cd kulcsa is be van regisztrálva, akkor nem lesz vele gond.
  • Yorckscher
    Hali azt szeretném megkérdezni hogy ha haverom megveszi a most akcios alapot és azt felrakja de neki meg megvan dvdn az oposing front ugy menni fog rendesen nem kel az opt is megvennie?