-
kramer01 #4262 Két precedens értékű szituáció a Tales of Valor 2.502-ben (tehát a legújabban):
1. Normál CPU amerikaiak, én a Wehrmacht. Nem nagy kihívás, gondoltam tesztelem egy kicsit a játékot. Sikerül legyártanom egy Panthert, és behozok egy Tigrist. Ez anno sűrű csuklásra késztette az ellenfelet, kivéve, ha volt 17-es ágyúja, de abból is legalább kettő. Fura volt már az elején, hogy a gép főleg gyalogsággal támad, tehát nem keményít. Majd egy idő után rátér az AT-gunokra!!! És azokkal támadnak! Ott tologatták egymás hegyén hátán:D És kurvára bejött, a River Valley közepén tolom át a mocsáron a Panthert, kilövik. Aztán tolom át a Tigrist, és át sem ér! 3 lövésből kiszedte még az átkelőn 1 db AT.
2. Szintén normál cpu (panzer elite), én amikkal vagyok. A csatát itt sem részletezném. Legyártok egy M18-as Hellcat-et. Ez a monstrum az M10-et helyettesíti, és bár nem közvetlenül gyalogság ellen jó, de azért mégis csak egy tankról beszélünk, egy pánzcélozott izéről...:D Látom, hogy fel lehet dobni egy Browning géppuskával, na, gondoltam, talán így a gyalogságot is lehet aprítani. De nem!!! Az a géppuska csak akkor lett volna veszélyes, ha valaki lenyeli (idézet a Blöffből), csak itt az a szánalom, hogy lehetett vele lőni, csak épp nem sebzett, a lövegtorony meg körbelőtte a gyalogságot. Szitu: full hp-vel gurulok az ellen bázisa felé, a hídon jön elém egy egység Tankbuster Panzergrenadiers egy db Panzerschrekkel. Na, gondoltam, akkora kihívás csak nem lehet. Kiscsávó megküld eggyel, kb. a hp-m 20-25%-át elvesztem, majd zsebre vágja a Panzerschrecket, és megdob egy AT gránáttal, ami további 60 %-al rövidít meg, majd azzal a lendülettel újra előveszi a kályhacsövét, és egy utolsó lövéssel ronccsá lő. Vígan szökkennek tovább, jó, ha egy mikro hp mennyiséget elszenvedtek.
Mind a két szituból az a tanulság, hogy kurvára felesleges drága nyersanyagért tankot gyártani, mert az ellenfél kevés manpowerért olyan ütőkártyát kap, hogy a tankok ilyen szürke babakocsinak tűnnek az egész játékban, csak a helyet foglalják. Ráadásul ha a Tankbustereknek mondjuk már két Panzerschreckjük lett volna, akkor még rájuk köszönni sem maradt volna időm. Tök reális, nem?
Két puskás squad órákig képes egymást gyakni még nyílt terepen is egymás szájában. (Persze ha valamelyik assault fegyverre vált, akkor a csata csak pár másodperces, hogy hogy nem tudták preferálni a puskát?) Ha meg megjelenik egy páncélozott akármi, köpheti orrán-száján a fémet, csak körberöhögik, megküldik egy két bazokával, at-gránáttal, sticky bombbal, és folytatják egymás ellen a ropogtatást.
A commandot nem nevezném akkora spamnak. Ad egy: a sima kommandonak nincs semmi tankellene cucca. A Piat meg a játék legrosszabb AT fegyvere volt. Egyszer a Royal Air Force-ot választottam OP-ben, a Panzer Elite meg behozta a Hetzereket. Még a 17-eseket is úgy szedték szét, hogy köpni nyelni nem volt időm. És reális volt, mert a 17-es szétszedett egyet-kettőt, de ha 5-6 Hetzer gördült felé, akkor esélye sem volt. A Commandosokat meg megették reggelire. Talán az lehetett a baj, hogy túl olcsón lehetett a Hetzer-hez hozzájutni. Talán ha a készítők megdrágították volna a tankhoz jutás lehetőségét, vagy limitálták volna, vagy nem lehetne olyan sok nyersanyagot összeszedni, vagy valami, akkor nem kellett volna halaskonzervet csinálni a brutális fémszörnyekből, hanem ha nagy ritkán valakinek sikerül behozni egy Tigrist, akkor az tényleg Tigris legyen!!!