8857
-
CoH #4281 En lassan vegzek a sima COH kapanyaival :D utana megnezem a multis reszet de mar elore fele ezektol a patchelesektol... -
Quent1n #4280 Az MG bugot én is tapasztaltam. Először csak Hochwaldon a szigetnél az also hidnál. Aztán már az erdőben is. A házaknál úgyszintén. Nem értem mire volt ez jó. Ahelyett, hogy a játék egyensúlyán dolgoznának egyre jobban elcseszik. A ToV is elég sokat rontott a dolgokon. A németek új tankja ami csak úgy eszi a Shermaneket. Gyakorlatilag felesleges is a Panzer Commandra gyúrni rankedben mert sokszor elég ez a tank is. 2-3 amik fedezik egymást támogató gyalogsággal azt csocsi. Igaz hogy a StugIV sztem nem valami nagy eresztés de ez meg túl erős lett szerintem. Aztán itt az amcsik armored carja. Nevetséges. Annyira pontosan lő hogy nem egyszer 3 lövés = 3 assault/tank buster grenadiers. Hihetetlen. Foszforral és 2-3as teamekben PanzerIV I -t is eszik röhögve. A britek armored carja még talán okés, a kangaroo meg jó ötlet volt szerintem. A ketten potló, a stukas PE tank és a német schwimmvagen se rossz. Amit hiányolok az a szövetséges gyalogság egysíkúsága. Az hogy a német fejlesztéseket gyengítik nem mego. attól még sokszorta változatosabb csapataik vannak. Knight Cross -oknak pedig még mindig nincs ellenfele. A brit tisztek harci képességeit én mindenképp megdobnám. Aztán itt van a játék szerintem legnagyobb rákfenéje a multis kód rengeteg hibáján kívül, a gyatra útvonalkeresés. Hihetetlen miket képesek az egységek sokszor csinálni, engem főleg a semmiben való elakadás, és az összevissza forgás idegesít. Nagyon remélem, hogy a következő stuff az valóban egy kieg lesz, nemcsak egy patch féleség amiért elég csúnya pénzt kérnek el. Ez a Warhammernél se volt szép húzás, itt se az. Mindezek ellenére továbbra is a legjobb stratégiának tartom a piacon, ami mondjuk a vetélytársakat is minősíti sajna. -
oroberto #4279 Mg már nem szabad beküldeni házba ha ott az ellenfél mire kidugja a csővet és elkezdene löni kilövik onnan. -
Tiensin #4278 Igen..talán a briteknek vannak más, amúgy teljesen jól használható unijaik is! Csak meg kell tanulni használni őket. -
CAC #4277 Beszarok! :)
Akkor ez erősen bestbuy. :) -
madmanic #4276 800 ft :) -
CAC #4275 Az a baj, hogy ánblokb az emplák csesznek lőni. Mi több bunkerből, házból az mg is néha. Először azt hittem, hogy az új pályákon a házaknál rosszul van megszerkesztve a kilátási szög. Aztán, hogy a domborzat magasságai miatt úgy érzékeli a gém, hogy fedezékben van az ellen, és nem lát rá az empla. Volt olyan, hogy a 17-es előtt puma-sc party volt, én meg szolidan üvöltöttem a gép előtt. Bunkerbe rakott mg egy ideig nem fordul rá a gyalogságra, stb. Remélem mihamarabb javítják! -
CAC #4274 Szevasz!
Természetesen jogtisztán meg kell venned a játékot, amjd a gémen belülsz regelsz egy accountot. Tört játékkal is lehet játszani lanon és hamachin keresztül, de szerintem érdemes megvenned 1800 friccsért. -
bgabor #4273 De most komolyan, a neve nem bofor, hanem bofors. -
oroberto #4272 Valószinű hogy sokan sírtak a bofor sebzése miatt ezért nerfelték semmi értelme épiteni, kösszi relic, Mg nest tényleg akkor lő ha kedve van, én is jártam úgy hogy az ellenség átsétált simán elötte a háta mögé így azt is felesleges épiteni. -
emil01 #4271 Sziasztok!Még új vagyok és kérdezném hogyan tudok neten játszani?Kell valahol regisztrálni vagy mi ennek a menete??
Köszi -
bgabor #4270 Mind a 20, mind a 40mm-es (Bofors)gépágyúk sebzését lecsökkentették sajnos, kábé 40%-al. Ismeretlen okból. Biztos az volt a bajuk hogy a német 20mm-es Flakvierlingek túl gyorsan darálták le a Rangereket.
A kommandósok nem kanadaiak, hanem britek. A brit hadjáratban szerepeltek kanadaiak(lehetett gyártani őket), de ott is a sima puskás osztag helyén, nem a kommandósok helyett. És igen, az MP44-eshez képest a Sten lópikula. Igazándiból ahhoz képest minden korabeli kézifegyver az. -
bgabor #4269 Igen, pontosan ezért vetették be őket. Ugyanúgy ahogy a szovjetek az IS-3ast a berlini harcoknál. Szovjeteket se kell sajnálni, az IS-2 utódjával, az IS-3al és a T-34/85-el nekik se voltak éppen utolsóak a tankjaik.
Valójában amíg a szövetségesek (amcsik,britek) egészen a háború utolsó hónapjaiig(a pershing megjelenéséig) nem tudtak semmit kiállítani ami akár csak felvehette volna a versenyt egy német Pantherral, nem beszélve a Tigrisekről (amik közül ugyebár a Tiger I 1942 vége óta rendszerben állt), addig az oroszok bizony tudták tartani a tempót a németekkel tank/harcjárműtervezés terén. Először kezték a T-34/76ossal 1941-ben, amit jó érzékkel továbbfejlesztettek T-34/85össé '43ra, majd '44-ben jött az IS-2, és ezzel mind a közép, mind a nehéztank kategóriában maradandót alkottak, olyan harckocsikat, amik felvették a versenyt a németekével. Egyetlen különbség volt csupán: amíg a német harckocsikból keveset gyártottak (Pz4:16000db,Panther:6000db,Tiger1:1500db,Tiger2:300db,jagdpanther:90db,
jagdtiger 70db), addig az orosz harcjárműveket tízezerszámra gyártották (pl:T-34:40000db)
Valójában a németeket az orosz szárazföldi erők, és a szövetségesek légiereje győzte le. (20.000.000 halott orosz katona, ugyebár) -
kramer01 #4268 Emberek, düh, harag!
Valaki azt írta, hogy ezek új körülmények, amiket meg kell szokni. Valahogy még egyetértettem volna vele, ha nem lettek volna előző JOBB patchek. De most játszottam a britekkel, akiket egyébként szerettem, és azt kell, hogy mondjam, akár le is húzhatták volna őket a WC-n. Indult ott a dolog, hogy az emplacementek nem akartak lőni, csak ha kedvük volt. A hidakon átjövő ellenség nem is ellenség. EKKORA BUGOT! Se a 17-es, se a MG, se a Bofor. Ja, Bofor. Ezzel mit csináltak? Régebben egész használható volt, úgy szétszedte a gyalogságot, ahogy illik. Most nem bírja őket eltalálni! És ez nem túlzás. Sárga fedezék mögött a 8. sorozata után ölt meg egy Volksgrenadierst. Utána folytatta az értelmetlen lövöldözést. De visszatérve... mire jók az emplacementek, ha simán megkerülik őket, és ők még észbe sem kapnak? Azt hittem megbolondulok, amikor ezt így sorozatban eljátszották velem...
Gyorsan segítségül hívtam a kanadaiakat. Derék kommandósaink nagyon tudnak a Stennel. Majd megjelent egy egység Knight Cross Holdier vagy mi a fene. És nem viccelek: 2 megölt közvetlen közelről 6 kommandóst! Ő... Mi van?! Tehát a Sten az lópikula az MP44-hez képest. Értem... Ráadásul a golyóállómellényről már ne is beszéljünk. Ja meg hogy a géppuska földhöz sem szorítja ezeket a derék vasalt nadrágos, kemény sapkás Hansokat. No comment...
Lassan nyithatnánk egy blogot "jó pc játékok" címmel, és itt a jó pc játékok negatívumait fikázhatnánk ki. Pedig az ilyen játékok ezt egyáltalán nem érdemelnék meg. Szerintem a Tales of Valor tesztelői még valahol a munka előtt leléphettek. -
#4267 Ebben igazad volt. Nem volt rájuk igazán a fronton szükség, nem is erőltették. Olcsóbb volt a jól bevált sherman-t áthozni az óceánon, mint egy új tipus logisztikájával vesződni. Szerintem a háború végén azért hozták át őket, hogy élesben leteszteljék. Na meg azért, hogy megmutassák a ruszkiknak hogy nekünk ilyen is van :D:D -
bgabor #4266 A Pershingel egyetlen apró gond volt: az első példányok 1945 február végén kerültek európába. Erről azért hajlamosak megfeledkezni sokan.
El lehet képzelni hogy a háború hátralévő két hónapjában milyen állapotban lévő ellenségekkel szemben vitézkedhetett a Pershing.
Nem igazán tudta bebizonyítani, mit tud egyenlő esélyek mellett.
Könnyű úgy harcolni, hogy az ellenségnek se benzine, se lőszere, egész nap bújkálnia kell a vadászbombázók elől, a morálja a béka feneke alatt van, és egyetlen célja hogy túlélje a nyilvánvalóan elvesztett háborút.
-
kramer01 #4265 A Pershing tényleg jobb lett, de nem csak a tankok ellen. A gyalogság ellen is jobban megállja a helyét mint a Tigris. A Panzer IV meg talán jobb is lett, és ez nem vicc. Bár a három gépágyú is csak tüzijáték, sokszor az AT lövedék lepattan róla, míg a Tigris mindig beszívja.
Az AI meg nagyon érdekes lett az amerikaiaknál, még ahányszor játszottam, mindig ejtőernyősöket használt, és ejtőernyős AT-gunokat. De rengeteget. Volt olyan, hogy egy híd megjavítása után akartam előrenyomulni egy Tigrissel, és 7-8 AT-gun fogadott. Utána mikor a gyalogsággal szétszedtem őket, ott maradtak a hídon, és nem tudtam átmenni tőlük:D. Szét kellett lőnöm a hidat. -
oroberto #4264 Játszottál már 1v1-et online? -
#4263 Ebben az egyben nem értünk egyet :) A Pershing igen is jó tank volt, a párducokkal és a tigrisekkel (Az I-el) simán felvették a versenyt. A 90mm-es löveg M304 HVAP wolfrámmagvas lőszerekkel az M26 már megközelítette a Királytigris harckocsi tűzerejét. Páncélvédettsége olyan párduc szinten mozgott sacc/kb.
Egy egész jó wiki-s cikk a témában m-26 wiki -
kramer01 #4262 Két precedens értékű szituáció a Tales of Valor 2.502-ben (tehát a legújabban):
1. Normál CPU amerikaiak, én a Wehrmacht. Nem nagy kihívás, gondoltam tesztelem egy kicsit a játékot. Sikerül legyártanom egy Panthert, és behozok egy Tigrist. Ez anno sűrű csuklásra késztette az ellenfelet, kivéve, ha volt 17-es ágyúja, de abból is legalább kettő. Fura volt már az elején, hogy a gép főleg gyalogsággal támad, tehát nem keményít. Majd egy idő után rátér az AT-gunokra!!! És azokkal támadnak! Ott tologatták egymás hegyén hátán:D És kurvára bejött, a River Valley közepén tolom át a mocsáron a Panthert, kilövik. Aztán tolom át a Tigrist, és át sem ér! 3 lövésből kiszedte még az átkelőn 1 db AT.
2. Szintén normál cpu (panzer elite), én amikkal vagyok. A csatát itt sem részletezném. Legyártok egy M18-as Hellcat-et. Ez a monstrum az M10-et helyettesíti, és bár nem közvetlenül gyalogság ellen jó, de azért mégis csak egy tankról beszélünk, egy pánzcélozott izéről...:D Látom, hogy fel lehet dobni egy Browning géppuskával, na, gondoltam, talán így a gyalogságot is lehet aprítani. De nem!!! Az a géppuska csak akkor lett volna veszélyes, ha valaki lenyeli (idézet a Blöffből), csak itt az a szánalom, hogy lehetett vele lőni, csak épp nem sebzett, a lövegtorony meg körbelőtte a gyalogságot. Szitu: full hp-vel gurulok az ellen bázisa felé, a hídon jön elém egy egység Tankbuster Panzergrenadiers egy db Panzerschrekkel. Na, gondoltam, akkora kihívás csak nem lehet. Kiscsávó megküld eggyel, kb. a hp-m 20-25%-át elvesztem, majd zsebre vágja a Panzerschrecket, és megdob egy AT gránáttal, ami további 60 %-al rövidít meg, majd azzal a lendülettel újra előveszi a kályhacsövét, és egy utolsó lövéssel ronccsá lő. Vígan szökkennek tovább, jó, ha egy mikro hp mennyiséget elszenvedtek.
Mind a két szituból az a tanulság, hogy kurvára felesleges drága nyersanyagért tankot gyártani, mert az ellenfél kevés manpowerért olyan ütőkártyát kap, hogy a tankok ilyen szürke babakocsinak tűnnek az egész játékban, csak a helyet foglalják. Ráadásul ha a Tankbustereknek mondjuk már két Panzerschreckjük lett volna, akkor még rájuk köszönni sem maradt volna időm. Tök reális, nem?
Két puskás squad órákig képes egymást gyakni még nyílt terepen is egymás szájában. (Persze ha valamelyik assault fegyverre vált, akkor a csata csak pár másodperces, hogy hogy nem tudták preferálni a puskát?) Ha meg megjelenik egy páncélozott akármi, köpheti orrán-száján a fémet, csak körberöhögik, megküldik egy két bazokával, at-gránáttal, sticky bombbal, és folytatják egymás ellen a ropogtatást.
A commandot nem nevezném akkora spamnak. Ad egy: a sima kommandonak nincs semmi tankellene cucca. A Piat meg a játék legrosszabb AT fegyvere volt. Egyszer a Royal Air Force-ot választottam OP-ben, a Panzer Elite meg behozta a Hetzereket. Még a 17-eseket is úgy szedték szét, hogy köpni nyelni nem volt időm. És reális volt, mert a 17-es szétszedett egyet-kettőt, de ha 5-6 Hetzer gördült felé, akkor esélye sem volt. A Commandosokat meg megették reggelire. Talán az lehetett a baj, hogy túl olcsón lehetett a Hetzer-hez hozzájutni. Talán ha a készítők megdrágították volna a tankhoz jutás lehetőségét, vagy limitálták volna, vagy nem lehetne olyan sok nyersanyagot összeszedni, vagy valami, akkor nem kellett volna halaskonzervet csinálni a brutális fémszörnyekből, hanem ha nagy ritkán valakinek sikerül behozni egy Tigrist, akkor az tényleg Tigris legyen!!! -
Gauge #4261 PanzerIV 6-7 lövéssel szedi le Shermant tapasztalati szinttől függetlenül...
Sőt, az volt a furcsa, hogy a német 3. szint meglépése után a sherman többet sebzett a panzer IV-es (pedig akkor már kiegészítő pancélztata is van +Sherman minden esetben tapasztalatan volt)
Lényeg a lényeg: a sebzés el van baszva...
Még egy dolog ami kibaszottul hiányzik a játékból (pedig már CC Generals ban is benne volt): a tank menjen már át az átkozott gyalogosokon és ne kikerülje őket... hihetetlen, hogy csupán a járműveket fizikai adottságával nem lehet gyalogosokat irtani... -
Gauge #4260
Tegnap haverral kipróbáltuk hogy Pershing és a Tigris egymással szemben mennyi idő alatt szedik szét egymást (3. szintű tigris).
Hihetetlen bazzeg. Pershing szédszedte a Tigrist... AMi hát azért is furcsa, mert én több helyen is azt olvastam, hogy egy amerikai tank sem ért a Tigris nyomába. Sőt, Tigrisnek 1-2 lővéssel kellene szétszedni a sima shermant...
szal szar az egész és a németeket indokolatlanul genygítették... -
bgabor #4259 Teljesen iagazd van. Évek óta foltozgatják a sebzésrendszert meg a balanceot, és sikerült teljesen tönkretenniük az egészet. De nem baj, legalább az amerikai játékosok örülhetnek a legyőzhetetlen, golyóálló rangereknek, akik vígan rohangálnak egyszerre több MG-42es tüzében is.
Nem látták ezek a ryan közlegyény megmentése című alapművet? -
Tiensin #4258 A CoH mindig is ilyen volt és ilyen is marad:D..OF-ben AC, emplacement, commando spam volt a menő. Volt, mikor a t2 terror volt túl erős. Anno a blitz is übertáp volt, mikor a stuh meg a tiger mellé járt 1 sturmsquad is ugyanannyi mp ért(és persze 2 tiger..2 pershing lehetett :). Vagy esetleg mikor az AWM nem csak 2 tankot hozott vissza, hanem mindet:D Ebből a szempontból jó a coh..minden patchnél újra meg kell tanulni játszani:D
Amire viszont nincs mentség..az a patchenkénti bughalmaz -
kramer01 #4257 Csak meg tudom erősíteni, emberek, a Tales of Valor nem lett jó. Ami jó: ötletes, de nagyon kevés kapmány küldetés. A Direct Fire módot úgy reklámozták, hogy csak na. Hát: miért csak a kampányban van és az Operation Panzerkrieg-ben? És miért nem lehetett volna hozzátenni egy W,A,S,D mozgáskombinációt, hogy mondjuk lehessen is valamire használni? (pl. körözünk az ellen körül, és végig tüzelünk rá.)
De ez még semmi, mert baromira rosszak lettek az erőarányok. Én nem tudom pontosan, hogy melyik patch mit hozott, de még az Opposing Fronts-ra azt tudtam mondani, hogy ok. De amilyen irányba szerintem el kellett volna menniük az az, hogy a tankok nevetséges legyengítése helyett csökkentettem volna azok látókörét, és mondjuk a tankparancsnok adta volna a látókört, akit meg ki lehetett volna lőni. A gyalogságnak több ambush képességet és valami lopakodásfélét kellett volna adni. Mert így úgy néz ki, hogy a tankból 3 gépágyú tüzel rájuk nyílt terepen, ezek meg vígan táncolnak kettő bazókát beleeresztenek a Tigrisbe, és tovább állnak. A nyílt terepen meglepett gyalogságnak jobban kellene hullania, de mondjuk nehezen lehetne őket meglepni. A tankoknál meg sebzés helyzett az kellett volna, hogy a bazoka (vagy panzerschreck) vagy lepattan vagy betalál, és mondjuk össztűzben az ipse nehezebben célozzon. A puskák szerintem továbbra is gyengék maradtak, az assault fegyverek most még jobban megérik mint valaha.
Na, jól van, szép álmok ezek. -
CoH #4256 Hajra hajra varjuk -
Stanly92 #4255 az én közösségi oldalam... mivel aki még ilyet akar csinálni nem értem el.... KB 1-2 hónap múlva lesz kész fullra...
Külön kiemelném minden egység leírását.... ami jó dolog leírni a gyengeségeit és erősségeit meg hogy hol használták..
stb..stb...
Hát akkor találkozunk "nyáron" azaz suleee végén :) vége a sulinak és ez egy kis meglepi lesz :) -
CoH #4254 Akkor ugy csinalom majd hetvegen. Thx -
oroberto #4253 Felrakhatod iso-ból is! -
CoH #4252 Viszont nekem a gepembe multheten halt meg a dvd iro es gariba van. ugy lehet csinalnom hogy isobol szoval nem az eredeti dvd-rol rakom fel es amikor installalom akkor az origi product key-t adom meg neki?
COD4-nel ez a verzio mukodott plusz a regedites is jo volt a CODnal. -
CAC #4251 Ez nagyon nem fog működni, ugyanis ahogy a kulcs nevében is szerepel ez csak az OF serialját tárolja, neki meg az alapjáték kell. -
CoH #4250 Koszonom mindenkinek az infokat.
Esetleg ha elakadok akkor majd irok addig is csak olvagatom a topicot :D
Alig varom hogy multiba is tudjak jatszani de elotte a a missiokat vegig viszem. -
#4249 Vagy futtat REGEDIT, kikeres Software/THQ/Company... CoHOFProductKey -t, és átirod.
Talán elfogadja. De tisztább, ha újra húzod, majd rendesen felpatch-eled! Nehogy a végén valami szarságot érzékeljen, és BAN-oljon a Relic.
Sztem...
-
CAC #4248 Szia!
Örülök, hogy így döntöttél! A CoH tényleg nagyon jó játék (csak sajna manapság van egy rakat idegesítő hiba benne).
1. Lehet, hoogy van mód a reinstall nélkül is a serial átírására. Menj be az Account/Add products-ba. Add meg a jogtiszta serialt. Ha minden okés, akkor az Edit Account Details-on belül a jogtisztának kell lennie.
2. Igen egyesével kell felrakni a patcheket. Erről az oldalról érdemes leszedned: http://cohpatch.relic.com/ -
oroberto #4247 Company of herose (alap): Missziói és 2 frakció US Werhmacht online játszható vele.
Company of herose Opposing Fronts: Missziói és 2 frakció Brit Panzer elit online játszható vele.
Company of herose Tales of Valor: Küldetései és mind a 4 frakció online + új egységek 3 új játékmód Assult panzerkrieg stonewall játszható vele. Elöző 2 rész Missziói nem játszhatóak! Eredeti CD KEy szükséges! -
oroberto #4246 Igen le kell szedned és visszarakni eredeti key-el majd jó sokat Patchelni. Ennyi -
madmanic #4245 patchek -
CAC #4244 Szia!
Nincs, és az alap 2 frakcióval sem lehetsz. -
CoH #4243 Sziasztok.
meg csak 2 hete tolom a sima alap COH-t de nagyon bejono..teljesen elvoltam vakulva hogy a COD4 mellett ilyen jo jatekok is vannak. CB-t illetve ESL-t felhagyva inkabb a COH-hal szeretnek tobb idot foglalkozni. Egy magyar weblapot en is szivesen fogadnek illetve ha kell kesitseg akkor rendelkezesre tudok allni.
2 dolog lenne amiben a segitseget szeretnem kerni.
1. MEgvettem a sima COH-t eredetibe de eddig tort verziot futattam.Most lekell szedni az egeszet hogy az origi key-t betudjam irni?
2. a sima alap COH-nal milyen patchek vannak? egyesevel kell felrakni oket? ha igen linket tudnatok adni honnan lenne erdemes leszednem majd?
Elore is koszonom a segitseget
-
#4242 sziasztok!
az Opposing Fronts-ben benne van az alap Company of Heroes hadjárata is?