-
bgabor #3249 Hát nem mindegyik. Érdekes módon a kiegészítő két hadjáratával semmi gondom se volt, mindegyik pálya elsőre meglett. Hiába volt a legnehezebb fokozaton, nem volt annyival nehezebb, csak egyfajta taktikai minijátékot vitt bele, a gyalogság használatánál. Tényleg oda kellett figyelni az ellenséges géppuskákra, az embereket fedezékről fedezékre vinni, másik csapattal oldalba kapni a géppuskát stb.
Olyan volt, mint a Full Spectrum Warrior.
Emellett nagy szerepet kaptak a homokzsákok, saját géppuskák, aknavetők.
A mérnököknek volt dolga rendesen.
Érdekes módon az amerikai hadjáratban két küldetés volt, ami nem ment elsőre ezen a legnehezebb fokozaton. Az első rögtön az elején volt, amikor egy várost kellett megtartani, megfékezvén a három hídon átáramló németeket, majd a tamplomhoz kellett visszavonulni.
Ez csak másodjára sikerült, a kiépített védelmem iszonyatos tüzérségi tüzet kapott, utána pedig sok Stugot hozott az AI.
A második pedig a hadjárat vége felé volt, amikor négy victory pointot kellett tartani, amíg el nem fogynak az ellenség pontjai (a hadjáratban ez az egyetlen victory pointos pálya). Na az iszonyat nehéz volt, sokszor újrakezdtem, és legalább 20 savet ellőttem azon a pályán.
A négy victoy pointból három az ellenség kezén van az elején, az egyik az ellenfél bázisa mellett volt, a másodikat egy, a harmadikat három 88-as védte. Végül hármat sikerült megtartanom, a negyedikkel, amit 3 db 88-as védett, nem foglalkoztam. Segített, hogy a pálya elejénm kaptam 3 tankot, amivel rögtön az elején leromboltam az ellenfél bázisát.
Ennek ellenére brutálisan nehéz volt, de meglett.
Ettől eltekintve nem volt annyival nehezebb az utolsó fokozaton játszani, mint hinné az ember. Mindenkinek tudom ajánlani, órisi élmény. A brit és PE hadjárat még így se túl nehéz, ott minden pálya elsőre meglett.
Az meg, hogy mennyi idő így egy küldetés? Nos, ez nálam nem volt szempont. Az amerikai victory pointos küldetésen kívül egynél se sürgetett az idő, és én szeretek sokat építgetni a mérnökökkel.
Ha például állandóan zaklatja a gép a nyersanyagelőhelyeimet, én simán építek egy falat keresztbe végig a pályán, tankakadályokból meg szögesdrótból, és csak egy kaput hagyok rajta, amit minden erőmmel őrzök. Ha előre sejtem, hogy egy irányból támadás fog érni, akkor felállítom a géppuskafészkeket és a homokzsákfalakat, tankakadályt, szögesdrótot. Emelett szeretem rendesen megszervezni a támadást, aknavetők, géppuskák, tüzérségi előkészítés, mesterlövészes felderítés stb. Szóval nem szoktam sietni. Így volt olyan küldi, amivel majd három órát is elszöszölgettem.