• VO101Tom
    #52199
    Üdv.
    Azt az Izraeli F-16 változatra írtam, ez a rész akkor lesz benne, ha azokkal az altípusokkal repülsz.
    Ha feltetted az Izraeli térképet, akkor a \Falcon BMS 4.35\Data\Add-On Israel\Docs mappában kellene látnod egy ITO Training Missions.pdf fájlt.
    Ebben vannak leírva az izraeli gyakorló missionokhoz tartozó magyarázatok, oktató anyagok.

    Angolul mennyire érted a doksikat? Ha az megy, akkor nem írnám le a gyakorló feladatot, ott elég szájbarágósan, lépésről lépésre le van írva, hogy melyik gombot kell nyomni, az milyen lapot nyit meg, ott miket kell beállítani.

    Vagy van róla videó is, elég régi, de ez nem változott azóta sem (itt pontosan azokat a gyakorló küldiket repüli le, amikről a doksiban is szó van):

    Barak:


    Sufa:


    Hasznos infó ha mostanában tetted fel az Izraeli térképet, a Barak és Sufa szoftvere kicsit más, mint az amerikai F-16-osoké, például nincs kijelölt menü gomb a DED főmenübe lépéshez, ehelyett a DCS kapcsolót kell jobbra húzni (SEQ). Ezt leszámítva ugyanúgy viselkedik mint a többi F-16.
    A Barak és a Sufa JDAM oldása eltér egymástól is, de az nem érinti a célpont kijelöléseket. Azt továbbra is úgy kell csinálni, hogy a térképen nem a STPTs, hanem a WPN TGTs lenyíló menüt választva rendeled "útvonalponthoz" a Recon képernyőn kijelölt célokat, majd ezekre az útvonalpont számozásra hivatkozol a DED lapon.
    Viszont nagy különbség, hogy a Barak csak egyenként tudja indítani, és a DED lapon megadott sorrend változatlan marad, függetlenül attól, hogy az oldás előtt a pilonokat váltottad-e. A barak computere az oldás pillanatában ugrik a következő célra, amit a következőnek oldott bomba fog támadni.
    A Sufa egy fokkal jobb ennél, ott minden bombához hozzárendelsz egy saját célpontot, amit azzal tudsz kiválasztani, hogy váltod a pilonokat. A Sufa tud egyszerre is oldani az összes célra, vagy egyenként.
    Az is hasznos lehet, hogy ha nem állítod ezeket be, akkor a bomba ugyanúgy viselkedik mint egy hagyományos JDAM, aminek TGP-vel, FCR-el adsz célt.