Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Lehet, hogy a tálca alapértelmezésben megjelenik, talán a TV miatt. De mindegy is, lényeg, hogy működik. 

A képbeállításnak is működnie kellene nvidia vezérlőpulton. Azt nézd meg, hogy a TV-t itt listázza-e: Menj be az nVidia vezérlőpultba, baloldali listában válaszd ki a "Megjelenítő" > "Asztal méretének és helyzetének beállítása" menüpontot > jobboldalt válaszd ki a TV-t > válaszd ki a "Méret" fület > azon pipáld be az "asztal átméretezésének engedélyezése > majd az "átméretezés" gomb felhozza azt a két csúszkát, amivel a megjelenített kép szélességét és magasságát lehet állítani. Ha ez nem működne, akkor valami segédprogram tuti van rá. Én a maxnál tanultam ezt meg, ha valamilyen fícsör vagy annak hiánya idegesít, guglizzak rá, valaki valahol tuti belefutott már, és csinált rá valami segédprogit
Sajnos a BMS UI mérete natív 1024x768, ráadásul az UI rohadt mélyen van ágyazva minden szoftver kódjába, DeeJay szerint nem sok esély van, hogy az változna. De én is azt mondom, amíg a funkcióját ellátja csak "nem kényelmes" addig inkább ne nyúljanak hozzá. Az UI rakja össze a részeket, abban navigálsz, hogy mikor mit akarsz csinálni, az qrva fontos, és szó szerint az egész programban össze vissza hivatkozott rész. Egyik programozónk (clodnál is sokan panaszkodnak miatta, az UI cseréje egy aktív téma nálunk is) úgy írta le, hogy "UI-t basztatni olyan, mintha kártyavár alatt cserélnél abroszt az asztalon".
BMS UI nekem is akkora mint egy tablet, a térkép nézetet tudnám én is értékelni, ha nagyobb lenne, a többit viszont meg lehet szokni.
A TV-monitor közötti kapcsolathoz nyisd meg a windowsban a monitor beállításokat (asztalon jobb klikk, "képernyő-beállítások"), ott amikor kirakja a két (vagy több) monitort, azokat egérrel húzd oda, ahol fizikailag is egymás mellett, alatt, felett helyezkednek el, még azt is figyeli, ha kicsit el van tolva az él mentén, nem pont középen kapcsolódik. Ezt egyszer be kell állítani, onnantól tudni fogod, hogy a windows asztalok egymáshoz képest melyik oldal melyik sávjában járhatók át. Viszont itt csak a pixel méret számít, ezért a kijelzők a pixelek szerinti mérettel számolódnak.
A fényképmutogatós problémára azt tudom mondani, hogy ezekben az esetekben válts vissza klónozásra, szerencsére a win10 okos annyira, hogy a kiterjesztési beállításokat megjegyzi. Én egy időben két nagy monitort használtam melóra, játékhoz meg ugye négyet, amikor a kis monitorokat kapcsoltam be, azokat automatikusan letette a nagy monitor alá, amikor melóztam akkor meg mellé.
Klónozás miért jó vagy nem jó, van-e olyan driver amivel már esetleg működne, hogy ez HW vagy SW probléma, azt passzolom. Lehet a TV firmware is régi, az mikor volt frissítve rajta?
Én is qrva sokat szívtam a saját rendszeremmel amíg összeraktam, pl nálam a Display Port - HDMI átalakítókkal volt szívás, a kis kijelzők nem kapcsoltak be csak ha aktív átalakítót tettem elé, ami a videokártya felé azt kommunikálja, hogy a monitor be van kapcsolva (kis kijelző ezt magától nem csinálta), addig a videokártya be sem kapcsolta a kimenetet, hiába állítottam be a kiterjesztésnél, hogy ott van. HDMI-ről mindegyik azonnal működött, de a kártyán csak egy HDMI kimenetem volt. Plusz, a videokártyán van öt kimenet (egy DVI, egy HDMI, három display port), de azt sem írták le sehol, hogy ezek közül egyszerre max csak négyet használhatok. Úgyhogy amíg nem kapcsoltam le a másodlagos munka monitort, addig nem volt kijelzőm az MFD mögött. Szerencsére google-n mindig találtam megoldást előbb vagy utóbb, de értékeltem volna ha a leírásokban ezeket is leírták volna
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2021.01.29. 16:31:58