• molnibalage83
    Az RCS már az RP5 óta nem volt statikus, de minden gép számára elkent volt.
    Az aspektus szerint a DB-ben szereplő értéket módosította egy faktorral.

Asszem a dat fájl már most lehetővé tenné az RCS 360 fokos beállítását. Valaki írt erről a fórumon, nekem fel sem tűnt, hogy van ilyen lehetőség már. Ha jól emlékszem. De mivel most nincs előttem a BMS nem tudom megnézni. Van egy tippem, hogy ahol nincs dat fájlban ez, ott a program elkent modellje van és talán a stealth gépeknél van valami. Egy ideje már ezt csinálja a BMS. Ahol van extra bárhol a DB-ben, akkor azt a kód új része használja, ahol nincs, ott a régi modellezést.

Ha arra gondolsz, hogy a gép geometriája és a RT segítségével számol RCS-t, akkor az nem jó. Mert az RCS-hez az fény-rádióhullám analógia ennyire generálisan nem jó. Ha működne, akkor anno a lopakodó készítése marha egyszerű lett volna, mert építenek egy modellt és fénnyel világítva kapták volna a végeredményt. Ehhez képest numerikus modellezés kellett és szétizzadtak, hogy a síklap F-117-est tudják számolni.

Még, ha működne is a RT, ez messze meghaladja a PC-k teljesítményét és eleve azért nem jó, mert a 3D modell minősége határozná meg az RCS-t. Ennél még egy generális elkent modellezés is sokkal jobb.

Ezen felül, mivel nem stealth gépek esetén ilyen pontosságnak jelentősége nincs, nem éri meg fáradni vele. Egy sima elkent alap RCS modell, amire rárakódna még pár faktor függesztményen a valóság 80%-at visszaadná töredék erőforrással.

A radar pásztázás modellezéséhez sem kell RT. Nagyon nem. Nem kell túlbonyolítani a problémát, ha értelme nincs. Ráadásul mivel a radar az nyaláb, ez hány fotonnal való dobálózást is jelentene? Nem véletlenül vannak elektromágneses végeselem modellező szoftverek, ahogy áramlástan esetén is.