Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Jimborg #51953 Sziasztok,
Mostanában kezdtem komolyabban BMS-el játszani és némi tanuló kör után belefogtam az első Korea Campagin-ba. Volna néhány Kezdő kérdésem és előre is köszönöm ha valaki tapasztalt tudna benne segíteni (BMS 4.34):
- Egy Strike Package részeként SEAD mission-ön vagyok hogyan tudom felvenni a kapcsolatot Package gépekkel? Briefing szerint STPT 4-nél van találka de a package comms menü inaktív pedig végig próbáltam minden VHF frekin STPT4-nél (általában 14-15-16 on vannak ha jól értettem). Lehet van valamilyen plusz lépés amit nem tudok (pl. AWACS check-in)? Kell-e package gépeknek valamilyen távolságon belül lenniük?
- Gyakorlatban az ATIS freki mire jó?
- Kell-e AWACS Check-in/out ilyen esetben vagy az csak BARCAP/CAP-nál fontos?
- Egy-két DEAD mission-t csináltam de eléggé kemények ezek a SAM-ek mindenféle RWR jelzés nélkül kapok be rakétát. Ezt csak utólag a Tacview-ból láttam. Van valami ajánlás hogyan érdemes repülni ha már határon átléptem? Mennyire kell a Briefing szerinti STPT-okat és megadott magasságokat tartani? Kell-e IFF M1,2,3 OFF/LOW módba tenni (számít ez)?
- Nem igazán tudom mit kell csinálni adott STPT-nél ha találka van Package gépekkel. Hogyan tudok kommunikálni velük és hogyan érdemes repülni (lásd fenti kérdés), egyáltalán kell-e kommunikálni vagy mindenki csinálja a saját dolgát?
Képességeim egyelőre kimerülnek MRM-NAV-DGFT (AMRAAM és AIM9, GUN) és HARM/HAD használatában. Szóval nagyából DEAD/SEAD/CAP mission-ök, de még a bullseye pozíciók értelmezése is nehézkes, bár sokat olvastam róla de még így is nehéz a Situational Awarness és végkép megtalálni dolgokat a FCR-en. Minden tanácsot szívesen veszek!
Köszi