Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Én sem ugy értettem, hogy fix 3 év mulva lesz kész, hanem 3 éven belül, ami jelenthet 3 hónapot is.
Ok, félreérthető volt, ezért idéztem be az eredeti szöveget. Ha I-Hawk tényleg ezekkel a szavakkal mondta volna, hogy "három éven belül készen leszünk", az nagy gáz lenne mert az azt jelentené, hogy jelenleg is még években számolnak.
A térképnél azon is mülik, hogy texturából akarják lefedni a mesht vagy procedurális megoldással adnak neki mintát.
Már nem először olvasom tőled ezt, most is mondom, a procedural megoldások BORZALMASAN számolás igényesek, mert nagyon kevés adatból dolgozik, de azokat valós időben kell kiszámolnia, újra és újra. Ha festenél PBR anyagokkal, akkor látnád, hogy egy-egy komplex anyag hány tucat layerből áll, rengeteg automatizált és generált effektekkel, amikből nagyon sok számolással generálják le a végleges PBR anyagokat. Amiknél még így is annyira fontos a gyorsaság, hogy pl a dds fájlformátumot is azért fejlesztette ki az nvidia, hogy optimalizálja a textúra directX-be töltés idejét. Nem véletlen, hogy ma az összes nagy játék engine PBR anyagokat használ, mert a komplex anyagtulajdonságokat standard módon tároló textúrákból egyszerűen beolvasni a végeredményt a leggyorsabb megoldás.
Probáltam már egy két ilyen plugint és google earthből egy 60x60kmes terület megvolt pár száz megábol texturásan.
Vannak nagyon jó térképkészítő pluginek, de repszimnél az a probléma, hogy a textúrának akkor is jól kell kinéznie, ha a talajon állsz és akkor is ha fent repülsz pl. 8km magasan. A 60x60km-es területnél ami megvolt párszáz megából, ott mekkora volt a talajra jutó felbontás? Mondjuk 1x1 méteres talaj szegmens hány pixelt kapott?
A célpontnak számitó épóleteket kellene külön modellezni. Ezekhez lehetne felajánlani a közösség segitségét, hogy aki tud az a meghatározott paramétereken belül csináljon hidat erőmüvet stb.
Nekem a BMS elég közösségi elvűnek tűnik, de az is igaz, hogy a hobbi projecteknél azért nehéz feladatot kapni, mert mindenki azért dolgozik benne, amit ő szeret csinálni. De ha felteszel egy fasza kis portfoliót, hogy miket csinátál eddig, és keresel olyan "megbízókat" akiknek modell kell a modjukhoz de nem tudnak modellezni, biztos vagyok benne, hogy lesz aki jelentkezik.
DXel kapcsolatban , csak annyit, hogy ha hosszutávra gondolkodnak...
Ehhez nincs hozzáfűzni valóm, nem vagyok programozó, én elhiszem ha azt mondják nekik ez a jó.
Az ilyen nagyon igéretesnek tünö dolgok sajnos mindig elhaltak eddig. én is küldtem neki referencia képeket hozzá , de nem is válaszolt.
Szorri, itt elvesztettem a fonalat, kinek küldtél és mit?
Meg ha elkészül , biztos , hogy teljesen passzolni fog a régi modellhez? Ha az uj engine támogat több texturázási fajtát vagy PBR-t is, akkor azért lenne pár olyan rész kivül is ami jó lenne ha nem csak trükkel lenne ott hanem valós 3d-s elemként. Ha a fényeket máshogy kezeli az uj motor akkor az összes gépem ,módosítani kell a textura helyett a fényeket.
Egy új grafikai engine nem azt jelenti, hogy a korábbi textúrákat azonnal ki kell dobni. Az új engine általában kibővített tulajdonságokat kap, ha valaminek egyszerű textúrája van, az addig marad azzal, amíg valaki nem cseréli (a szükséges, de hiányzó mapokat ilyenkor un. placeholder mapokkal helyettesítik, kap egy üres normal mapot, egy átlagos roughness és metallic mapot, a base colort meg betölti a régi diffuse-ról). Nem lesznek rajta az újítások, de nem is lesz bugos, vagy használhatatlan sem. clodban pl a repülőgépek és a minden más két teljesen más logikával, és normal mapos megoldásokkal dolgoznak, még csak nem is ugyanazokat a channeleket használja a különböző mapokhoz. Ez csak programozás kérdése, hogy az engine különbséget tud tenni köztük, az egyikre több erőforrást enged, a másikat inkább gyorsan de egyszerűbben számolja ki.
A kezelés alatt nem a másfajta kabinokat értem, hanem , hogy könnyebb és egyszerübb legyen a módosításokat beleimportálni a mostani pluginok helyett.
Teljesen biztos vagyok benne, hogy ez nem fog változni. Clodhoz pl még pluginunk sincs, a maxos modellből a programozók kézzel importálnak minden repülőt és járművet a játék alá. Itt a modellező élete egyszerűbb, mert neki "csak" modelleznie, textráznia kell, meg elhelyezni a szükséges tecnikai kiegészítéseket, hook-okat, viszont az importhoz kell egy programozó is, aki összefésüli a kóddal a gép fícsöreit, le is animálja az alkatrészeket (3D-ben csak a pivotokat tudjuk betenni, semmi mást nem lehet maxból átvinni). Lehet ezzel újat mondok, de a jelenlegi Falconos megoldás sokkal moddolás barátibb, mint pl a CloD.
Egyszerübb DOF rendszert, egyszerübb linkelést a különálló elemekhez stb.De már az is nagy könnyebbség lenne ha nem 3-4 különálló programot kellene használni hozzá minden egyes modositás után végig konvertálgatni oda vissza.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.04.15. 20:45:15