Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
DCS dinamikus hadjárat legelső kipróbálható verzióját 2021-re írta Wags, és akkor is a WW2 gépek fogják megkapni elsőnek (ami mondjuk logikus, tekintve mennyivel egyszerűbb egy ATO vagy az AI feladatok listája). Látva azt, hogy még azt sem szokták tudni megtippelni, hogy mi lesz a következő update-ben, ezt nyugodtan lehet úgy venni, hogy fogalmuk sincs, hogy mikor, ha egyáltalán befejezik.
Ha jobban belegondolsz, hogy a mostani DCS-ben mit kell átalakítani, az gyakorlatilag egy új játék engine-t jelent. Most a küldetés betöltése után nem változtatható az oldalaknak kiadott területek, sem a repülőterekről felszálló gépek listája. Sőt, azt sem tudod megoldani, hogy egy repülőtéren random módon spawnoljon a gép egy kiválasztott típussal, csak azokból válogathatsz amit a küldetés készítője előre beállított. Ahhoz, hogy dinamikus hadjárat egyáltalán elviekben működjön, át kell alakítani a játék engine TELJES részét, ami a küldetéseket, fájlokat, trackokat kezeli, a hozzá tartozó mission szerkesztővel, user interface-el együtt. Ha ez nem lenne elég, fel kell készíteni az AI-t, hogy a feladatának megfelelően tudjon repülni, hajózni, tankozni, kommunikálni, és feladatot végrehajtani (és itt nem arra gondolok, hogy egy normális formációban támadást nem tudnak megcsinálni, hanem arra, hogy pl SEAD-re küldött gép ne álljon le bombázót vadászni az első szembejövő alkalommal pl). Én ezt az AI-t érzem egyébként a legnehezebb feladatnak. És persze mindezek alá kell tenni egy olyan realtime stratégiai játékot, ami az egész hadjárat során önállóan tud döntést hozni, hogy hogyan vezesse a hadjáratot, ráadásul úgy, hogy észszerűen reagáljon arra is amit a játékos oldalán csinálnak... nem mondom, hogy lehetetlen feladatra vállalkoztak, de abban teljesen biztos vagyok, hogy ez még sok sok év, mire mindent megcsinálnak (úgy értem befejeznek, nem csak kiadják 20% készen e.a.-ban).