Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
A muris az, hogy amikor kijött a 4.34 akkor csináltam fejből egy ramp startot és nem nyomtam F-ACK-ot emlékeim szerint és nem maradt hibajel. Ezért furcsa.
nem volt hibajelzés, vagy nem tűnt fel, hogy van hibajelzés? 4.34 és 4.34U2 között nem változott a rampstart vagy az indítás, de ha akkor ment fejből, akkor most is mennie kellene
Az viszont nem világos, hogy akkor mikor van radar teszt és mikor nincs. Egy videót megnéztem és ott volt. Nekem meg nem indult el. Hogy tavaly mi volt, arra meg nem emlékszem.
FCR-t akkor teszteli, amikor bekapcsolod. Jobb oldalt hátul az avionics panelen felkapcsolsz mindent, akkor -miután az MFD is bekapcsolt- a bal MFD alapból az FCR lappal indít, és annak a tesztje fut valami 3 percig. BIT-et is futtathatsz utána, azt menüből tudod elindítani. Ha rátöltöd a DTE-t (data cartridge), akkor az alapértelmezett MFD lapokat megváltoztathatja a saját konfigra, akkor esetleg elkapcsol az FCR indítóképernyőről.
A final bejelentkezést nem fogta valahogy és úgy szálltam le. Most már megy. A DTC-be alapból a 2,3,4 csatira be van állítva, ami kell. Persze kitérőre menő esetén lehet programozni, ha nem az programozott alternate van.
A final bejelentkezést akkor nem fogja, ha nem mondod neki. Azért még mindig egy számítógépes programról beszélünk, ami azt csinálja amit mondanak neki. Olyan nincs, hogy fáj a feje, és nem figyelt, de te istenbizony nyomtad a reportot, csak valamiért nem hallotta
Ha használsz pilóta modellt, az azon lévő kneeboardra a Weapon Delivery PLanner rá tudja tenni az adott küldi "kinyomtatott" adatait. Azon a lapon rajta van a tartalék reptér frekijei is. Dee-Jayék írták, hogy ezt a kneeboardot lapozhatóvá fogják tenni, és akkor tényleg sok hasznos infót rá lehet tenni (térkép, közelkörzeti térképek, frekvenica lista, minden egyéb).
Elvileg a Comms ladderban a preset 7-8-9 lenne a fogadó reptér approach/tower/ground freki, de ha ugyanoda szállsz le ahonnan felszálltál, a preset 4-3-2 sokkal inkább adja magát.
Az IFF-re eddig rá sem néztem. '80s hadjáratban repülve F-16-on úgysincs olyan, legfeljebb F-15-ösön. Az még odébb van...
Nem bonyolult az sem. Normál használatnál rátöltöd a presetet térkép nézetben a DTC-re, taxizásnál meg csak bekapcsolod. TMS balra lekérdezi a radar képernyőn látható célokat, TMS bal hosszan meg csak a kurzor környékét. Ennyi. Konfigolni nem kell, van pár beállítás, ami kényelmi szempontból jó (mod 1, mod 2 kikapcs, csak 4-es lekérdezés, jelerősség állítás), de az IFF sokkal egyszerűbb (BMS-ben), mint esetleg első hallásra gondolná az ember.
Azt nem vágom, hogy a többi leszállási formának milyen előnye van. Mi a túrónak pazaroljam időmet a reptér feletti átrepülésre, ha minden rendszer működik? Ha meg nem, akkor úgyis vészleszállás és szőrözik a tököm. Lejövök, ahogy tudok.
Minek foglalkozol a rádiózással egyáltalán? Ha nem érdekel egy valósághű megközelítési eljárás, ha úgyis azt csinálsz amihez épp kedved van, akkor mi a ráknak foglalkozol bármilyen frekvenciával, rádiózással és megközelítéssel? Felszállásnál is rászúrhatod a gázt a gurulóúton is, küldetés közben is oda repkedhetsz és azt csinálhatsz amit akarsz. Tiszta War Thunder, de kit érdekel?
A megközelítési típusoknál van a hagyományos, amikor az ATC levezet VFR-ben, mondja, hogy hova, milyen magasan menj, végigvezet az iskolakörön és pályairányba állít. Ez akkor nagyon jó, amikor pl olyan reptérre érkezel, ahol nagyon sokan szállnak le épp. Az ATC rendes elkülönítést csinál mindenkinek. A második amikor IFR feltételek szerint vezet rá arra a pályára amelyiken van ILS, az overhead brake-et akkor választod, ha vagányul akarsz megérkezni (más értelme nincs, gondolom a hordozós leszállás miatt csinálták meg az ATC-t és ha már megvan, akkor miért ne tegyék be repterekre is), az unrestrictidet meg akkor, ha megközelítést te akarod csinálni, viszont ekkor is figyelni kell a többiekre, és normálisan rádiózni, hogy mit csinálsz.
- A manual az nem kezdőknek való, de ez szerintem jó dolog.
- Már ne is haragudj, de a manual akkor nem tölti be a funkcióját...
De, pontosan betölti a funkcióját. Arra van, hogy ha valamit nem értesz, akkor tényleg nagyon magas színvonalon elmagyarázza a legapróbb részletekig a 16-ost mint repülőgépet, és mint fegyverhordozó platformot. Plusz külön van a kommunikációnak is egy doksi. Mindezt felkészültségi szinttől függetlenül.
Pl radarnál egy kezdőt qrvára nem fog érdekelni, hogy az FCR légi célpontok ikonjainak a húzott árnyéka az 2-3 vagy 4 szegmens hosszú legyen. Pedig ezt is állíthatod, benne van a manualban. Vagy hogy a TGP-n a Frag circle átmérőjét hol tudod az adott bombához igazítani, és bombázásnál látni, hogy a frag damage mekkora körzetben pusztítana. Én ezt értem az alatt, hogy nem kezdőknek van. Nincs benne olyan rész, hogy "hogy lehetsz nulláról combat ready fél óra alatt". Ez nem Chuck's guide (nem kisebbítve Chuck's érdemeit, mert pl az ő manualjai más szimulátorokhoz remek doksik, csak másra valók), és nincs benne nagyon alap repülés elmélet sem (mint pl DCS FA-18 doksija a teljes 19. oldalon azt taglalja, hogy mire való a magassági kormány és egyesével leírja, hogy a klaviatúrán (!) melyik nyíllal (!!) hogyan használd...). El sem tudom mondani mennyire örülök annak, hogy Reddog és a manualt készítő csapat nem ebbe az irányba vitte el a BMS doksikat