52965
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#51640 A gombot nem találod, vagy a hozzá tartozó billentyűzet kiosztást? Gombként a Landing Lights kapcsoló mellett van, a billentyűkiosztásban a 3.05 "Gear Panel" szekcióban a vége felé. De ha ilyen dolgot, mint a Horn silencer nem találsz, az eleinte talán nem is akkora baj , akkor akard elkussoltatni a rinyálást, ha már rendesen kézben van a gép... -
#51639 Igen, én így kezdtem el anno. Tör üres volt minden és azokat kezdtem el beírogatni, ami a HOTAS-ra felprogramozandó, majd azokat, amiket nem tudom, hogy kabinban hol lehet elérni és állítani vagy MFD-n sokáig tartana. PL bar szám és azimuth.
De hétvégén lesz időm kísérletezgetni. Sok. -
#51638 De olyan dolog, mint pl a horn silencer nem találtam asszem sehol. -
#51637 De pontosan ezt mondom, fogsz egy teljesen üres, blank fájlt, amibe beállítod azt a listát, amit lent írtam. Ugyanezt kellett csinálni 4.33-nál is és most 4.34-nél is, mert ezt kifejezetten kérték, hogy fagyást okozhat a rossz callback-ot hív be a keyboard kiosztás. Én minden nagy patchnél végigmegyek a teljes listán, és qrva gyorsan megvagyok az egésszel (azért MERT nem a több mint 1000 gombos listát állítom be újra és újra).
A Tengely beállításokat nem úszod meg, a Joy specifikus gombkiosztását is meg kell mindenképp csinálnod, amit ezeken felül be kell rakni, az az ICP gombjai, meg az a 10-15 gomb amit írtam (+ a slap switch, azt kihagytam, de most végignéztem a saját kiosztást, nekem összesen ennyi van billentyűzetre téve).
Ha valaki nem ismeri az eredeti gombkiosztást, akkor neki SEMMI előnye nincs abból, ha eredeti kiosztással repül, mert ha mellényúl akor csak olyasmit kapcsol el, amiről azt sem tudja, hogy micsoda. Megtanulni ezt a néhány gombot így is úgy is meg kell, akkor már jobb ha indul blank fájlból, és olyan gombokat állít be, amiket ő logikusnak tart. Biztos lesz olyan, amit később még hozzáad, vagy áttesz máshova, azt nem is lehet elsőre mind eltalálni, de ahhoz, hogy repkedni tudjon BÁRMIT, arra elég annyi gomb, amit mondtam. -
Daniel075 #51636 És ezt editorban állítgattad be ? mert ott ez kb fél nap lenne. -
#51635 Sztem Blage-t is az zavarta meg, hogy mást gondoltok a 0-ról kifejezésre.
Mert gyanitom, hogy szó szerint értette, hogy egy üres keyfile-ba beírni az összes gombot, hogy ne ütközzön semmivel és minden ott legyen ahol te szeretnéd az nem 2 perc.
Viszont egy Full key fájlból (o-ról, alapról) módosítani csak a legfontosabbakat már igen -
#51634 Miért lenne komoly mutatvány? Itt írtam le, hogy miket kell beállítani. Hotas, ICP, plusz hét (7!) gomb, ami fontos. Nézetváltásokkal, online chattal és minden egyéb kényelmi szarral együtt is bőven megvagy 15 gombból. Szó szerint minden más klikkelhető egérrel, vagy ott van HOTAS-on. -
Daniel075 #51633 Saját bill kiosztást csinálni 0-ról az komoly mutatvány. -
#51632 Amikor tavaly nyáron elkezdtem az ürest feltölteni, akkor meg azt tanácsot kaptam, hogy annak semmi értelme, szöszölős.
Nemtom ezt ki tanácsolta, de ha nem tudod fejből a gombkiosztást (mert legjobb esetben is csak az FF gombkiosztására emlékszel halványan), akkor az egyetlen dolog amit ezzel elérsz, hogy mellékapcsolsz és azt sem fogod tudni, hogy mit kapcsoltál ki vagy be. A kabinban lévő dolgok 90%-a simán kattintható egérrel mér évek óta, a BMS cockpit teljesen klikklehető, a rampstart vagy rendszerek beállításait nem fogod HOTAS-ról használni sosem, és billentyűről is kétlem, hogy valaki klaviatúrán keresgélne ha egyszerűen odanézhet és klikkelhet egérrel. Amit mindenképp fel kell konfigolni, az a gázkar és bot gombjai, mert azok nem klikkelhetőek egérrel (kivéve az idle detent kapcsoló). Aminek nem jut hely az X52-őn, azt tedd klaviatúrára, ott az egész üres keyboard, F1-F7, és a QWERTZ gombok kivételével bárhova tehetsz bármit. Ráadásul kezdőként egy komplett bill konfigot megtanulni is sokkal nehezebb, mint odanézni és klikkelni a kabinban, ha valamit kapcsolni akarsz.
Ezt már mondtam, de most is azt mondom, a helyedben én elfelejteném az FF-et és azt, hogy akkor ott milyen billentyű kombinációkat használtál, azt kell megtanulni, hogy melyik műszert hogyan használod, és mit kell rajta látni, melyik kapcsolót kell kapcsolni, és azok hol vannak a kabinban. Ha ezt tudod, akkor a bot és gázkaron kívül rohadt kevés gombra lesz szükséged:
- Bot és gázkar gombjaira beteszel valamit, ezt nem lehet lespórolni, ha valami nem jut X52-re, akkor azt tedd billentyűzetre.
- F1-F7 üzemmódok adottak,
- QWERTZ rádiózás gombjai adottak,
- a num padot érdemes ICP gomboknak meghagyni, mert úgy nagyon gyorsan használható a teljes ICP (nyilakat DCS gombnak használod, nem a radar kurzornak, azt HOTAS-ra kell tenni, hogy dogfight közben is használhasd), plusz waypoint next és previousnak is tegyél be billentyűt, mert sokat használod azt is. Ami a listában a DCS gomb alatt listáz, azok maradhatnak csak klikkelősnek. Ez egyébként a defaultban is jó.
- futó ki/be amit én gombra tettem, mert egérrel klikkelni macerás,
- Emergency jettison stores van gombra téve, mert ha az kell, akkor nincs idő kabinban klikkelgetni
- éjjellátó ki/bekapcsot kell még gombra tenni (night vision), mert az nem klikkelhető a kabinban
- Visor ki és bekapcs is kell billentyűre, mert az sem klikkelhető kabinban,
- Pilóta modell ki és bekapcs van még klaviatúrán, mert az sem klikkelhető a kabinban
- Robotpilóta kapcsolókat kell könnyen elérhető helyre tenni, nekem az HTOAS-ra került
- FLCS manual switch van billentyűzeten, mert azt is gyorsan el kell érni, ha esetleg kell, de ha ésszel repülsz az kb soha nem fog kelleni
Ami ezen felül nekem be van rakva, az a nézetváltások, ingame chat gombja, és a campaign quick save.
És ennyi.
Ezt begépelni 2x annyi ideig tartott, mint nulláról beállítani mindent. -
#51631 Asszem nem lehet, mert eredetileg arra akartam a DGF, MRM és cancel OVRD módokat tenni. Aztán felvilágosítottak, hogy a slider is lehet az, mert lehet "band" et definiálni.
airbrake ki és be. Azt rátenném. Mert csak úgy tudok légitankolni. Sehogy máshogy.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.02.24. 18:41:23 -
#51630 Hát te döntesz, melyik a fontosabb 1 gomb a pinkyre vagy 20 másik azon kivül.
Amugy megy a módszelektor ha csak sima gombként ismeri fel a játék és rátenném a kerék kiengedést, meg a féket vagy a katapultálást, ami nem olyan fontos ,de jó ha kéznél van. -
#51629 Azt én másra akartam használni, de akkor megpróbálom azzal. És akkor a radarnak is könnyebben lesz hely a gázkaron. Akkor újratervezés. Papíron. -
#51628 Ez a mode szelektort értelmetlenné teszi. -
Daniel075 #51627 Én nem piszkálnám az alap bill kiosztást csak a radar cursort kell sima bill gombokra tenni, és ennyi. Van elég hely a joy-on.
Utoljára szerkesztette: Daniel075, 2020.02.24. 18:01:05 -
#51626 Az x52 nél a kisujjadnál lévő gombra ráteszed a pinky funkciót és ha benyomod akkor ujra rá tudsz tenni funkciókat a HAT kappcsolokra ha elengeded meg visszaáll az elsödleges.Mi ezen a bonyolult?
igy 4 HAT kapcsolód lesz 2 helyett.. Meg az összes gombod is megduplázódik. -
Daniel075 #51625 Erre van a pinky DX shift amit ha lenyomva tartasz akkor kapsz egy második "réteget" minden kapcsolóra. -
#51624 HA tök üresen kezded el, akkor vadászhatsz mindent. Ha meglevőt írsz át, akkor meg asszem vinnyogott összevissza az ütközések miatt. De akkor megpróbálom megint. -
#51623 A probléma pont az, hogy az X52 Pro-n nincs annyi négy állású kapcsoló, mint kéne. Csak a MODE selectorral, ami annyira bonyássá teszi az egészet, hogy részemről NOGO. Inkább akkor ami nem fér rá, az marad billentyűzet. Mert az figyelni, hogy akkor éppen MODE1 vagy MODE2-ben vagy...
Már, ha működne a felprogi, de lehet, hogy akkor ez is csak a shift+nyíl miatt nem ment. Mert pont azt rakta át MODE2-re kísérletképpen.
Csak régen annyira ráállt a kezem, hogy F1-F12 gombokra az radar és MFD kezelésnél, hogy 10 év után is oda nyúlnék...
Ezért anno elkezdtem az ős Falconok kiosztását felprogramozni. Vért pisálva sem sikerült órákat töltöttem el vele. -
#51622 Hát , nem tudom, sztem, most elég jól szervezve van a bill kiosztás , ha megnézed a FULL keymap leirást, akkor az összes szekció elött ki van irva, hogy melyik panelhoz tartozó gombokat tartalmaz.
Namármost ha a kabinba körülnézel akkor meg tudod nézni, hogy melyik panelen melyik kapcsolót akarod használni a joyon.
De nem sok ilyen van , amik meg nem fontosan , azokat eddig is ezután is lehet a kabinba kattintani a billentyű kombinációt nem is kell tudni.
A "g" gear up és az "U" uncage és a radarkurzoron kivül semmit nem használtam a billentyűzeten.
Egész egyszerüen azt tanultam meg, hogy mi hol van a kabinba, igy nekem tehetik akárhova a bill kiosztást ha a kapcsoló a kabinba ugyan azon a helyen marad.
A gép kezelését kell megtanulni, nem a bill kiosztást.
amit linkeltem videot a excel fillal, azon keresztül mi az ami bonyolultságot okz megcsinálni a keyfile-t?
ott még a pinky switsct is be tudod állitani, shift gopmbnak , hogy meg duplázd a gombok száémát , függetlenül attól, hogy a joy tudja e vagy nem a mod váltást.
-
Daniel075 #51621 Egyszerű. Nézd meg hogy mik vannak a valódi F-16-os hotas-on és neked is pont azok kellenek majd. A többi csak kényelmi funkció ami azért kell mert nem ülsz cockpitben. -
#51620 Az FF alatt nálam is alig volt felkalibrálva valami. Mert töredékét modellezte annak, amit a BMS4.34 vagy akár a .33 vagy 32.
Csak ezek még a billentyűzet kiosztást is - már elnézést - de jól szétcseszték. Minden, ami régen reflex volt, az ma kuka.
Csak mivel a játék rohadt bonyás és a belső key configot nem erre tervezeték azzal megcsinálni a beállítást röhejesen nehéz. Első lépésben azzal próbáltam. Mert azt ajánlották. Nem ment.
Még az Excel táblában is keresgélheted, hogy mi micsoda. Azzal is felsültem.
Aztán jött az, hogy elég csak a külső Saitek vagy Logi konfig. Na, az sem megy. A radar kurzor a végtelenbe megy ott, ahol meg a DMS nem. Hogy mért? Mert csak... Meg a kis joy nem működik, mert a config SW összeakadt a shift + nyíllal. Hogy ezt nekem honnan kéne tudom, az is homályos.
Mostanra oda jutott a BMS, hogy alap beállításon elindítva a gépágyú nem sül el. Ami azért durva vicc.
Fogalmazzunk úgy, hogy aki soha nem látott korábban más F4-et annak megtanulni ezzel repülni az esélye segítség nélkül 0. Azt sem tudja, hogy hol kezdje.
Ha nem fog sikerülni, akkor én is billentyűzeten fogom tolni, csak úgy szenvedés lesz, annyi gomb van már. Az FF alatt kb. a radar és MFD-hez kellett és csá. És minden ott volt. Az FF-es tudásom értéke kb. arra terjed ki, hogy ismerem a játék alapjait, hogy mit látok. De, hogy hogyan kéne kezelni azt, ami régen reflex volt, az kuka.
Nem értem, hogy miért kellett egy max 20 éves key configot szétcseszni. A néhány új gomb lehetett volna szétszórva, most helyette azt sem tudni elsőre, hogy mit és hol keress. Ha tudném, hogy mi hol van ma is menne n+1 dolog. De így....?
Erre írtam azt, hogy ezt a játékot konfigurálni nehezebb talán, mint repülni vele... -
#51619 Már kezdtem reménykedni, hogy valami nagyon jó történt itt ennyi HSZ lett egy nap alatt.
Azért az is valahol vicces, hogy 10 hónappal a 4.34 megjelenése óta még mindig ezzel szenvedsz.
Elöször a helyedben végig futtatnék egy joy kalibráló progit és megnézném, hogy minden gomb és kapcsoló müködik e. ha igen a fizikai hibát kizárhatjuk .
Majd elöször tölts le egy x52es key filet- nézd meg, hogy azok a gombok ugy müködnek e ahogy kell.
Ha ez is rendben van akkor meg lehet kezdeni a saját igényeid szerint kialakitani.
Ahogy elöttem is irták van az az exceles konfigurátor azzal egyszerüen meg lehet csinálni amit akarsz .
A DX kiosztást föleg jó lehet hozzá, mert ha ezt megcsinálod akkor nem kell hozzá semmilyen softver a profilhoz a win alapból ezeket a gombokat fogyja használni a játékban.
Egyébként , engem 4.33ig egyáltalán nem zavart , hogy nincs a joyon szinte semmi. egy cyborg 3d platinumot használtam. csak a gépágyú meg a rakéta inditó gombok voltak beállitva a többit kabinba klikkeltem.
ugyhogy nem hiszem, hogy csak emiatt nem lehetne használni a BMS-t. -
#51618 Okas, ez lesz. Akkor sanszosan a shift + nyíl gombtól hülyült meg csak, mert pontosan ezt próbáltam csinálni. -
Daniel075 #51617 Az alap shift + nyilakat állítsd át először sima bill gombokra BMS-ben vagy key editorban, utána a logi profilban a mouse axist átrakod bands-ra és hozzáadod a radar cursor gombokat down, up, left, right, ebben a sorrendben.
Utoljára szerkesztette: Daniel075, 2020.02.24. 16:30:54 -
#51616 Én is azt akartam rátenni. Neked hogyan néz ki a konfigurált képernyő? Melyik funkcióval tetted rá? -
Daniel075 #51615 Igen lehet úgy működtetni mint egy 4-way HAT szóval bármit lehet rá programozni (nálam ez a rdr cursor). -
#51614 Az X52 kis egér vezérlőjének a programozására van remény? Vagy felejtős? Nekem csak egérként volt hajlandó működni hiába tettem rá bármit is...
A gázkaron levő kis izére gondolok, ami kb. a hüvelykujjnál van. -
Daniel075 #51613 De ha nagyon nem akarsz ezzel szenvedni akkor szívesen csinálok neked profilt csak írd le mi hol legyen. -
#51612 Ez meg AAA fejlesztés stikában. -
Daniel075 #51611 Igen exceles, de nem nehéz használni. És a pinky (fov) és a pinky dx shift is működik rendesen (x52 pro). -
#51610 Az első rész tényleg jó ötletnek tűnik. A shift + irányokra akkor meg átteszem az ICP négyirányú kapcsolót.
A második ajánlás meg pont ellentétes, amit tavaly nyáron kaptam még mástól. Na így legyek okos. 0-ról elkezdtem felkonfigurálni mindent, de olyan lassú volt, hogy aztán mérgemben töröltem az egészet. Asszem. Mert még csak a leggyakrabban használt billentyűzettel is órákat töltöttem el...
A BMS keyfile editor az az exceles? -
Daniel075 #51609 Először a BMS key fileban kell a radar cursort átrakni sima bill gombra, mert az alap shift + nyilak beragadnak a logi szoftverbe. Egyébként meg a logi szoftverben csak a precision slidert és a rdr cursort állítsd be és utána felejtsd is el a programot és használd a BMS key file editort. -
#51608 Amikor tavaly nyáron elkezdtem az ürest feltölteni, akkor meg azt tanácsot kaptam, hogy annak semmi értelme, szöszölős. Főleg, hogy n+1 új olyan gomb van, amiről nem tudom, hogy kellhet.
Van a mostani keyboard. Abból, ami fontos, azt felprogramozom joy-ra a többi meg marad azon billentyűn, amin van.
Az FF alatt is ezt csináltam, de ott töredék mennyiségű gomb is elég volt még...
Egyszer kellene csak megugrani, hogy működjön, de valahogy nem sikerült nekem, pedig már tököm tudja hanyadszorra ugrok neki. El nem tudom mondani, hogy hány órát csesztem el már rá. Papíron megterveztem, hogy mi hova megy az joy rajzok és az üzemmód és mégis. Bukta.
Az első gyakorló repüléshez, a reptéri mozgatáshoz nem kellett HOTAS így az megcsináltam még. Azóta érdemben nemigen tudtam semmit csinálni. Néha bombázhattam nézni, hogy mi változott egy-két TE-ben és a rakéták hatékonyságát néztem, de semmi több. -
#51607 wpn release a joyon van, 16-osnál azzal indítasz rakétát, oldasz függesztményeket. Gépágyún kívül minden máshoz az a "tűzgomb". Azt klaviatúrán biztos nem hagynám, az nagyon árkádos megoldás lenne. Én teljesen üres billentyűzetkiosztásból indultam ki, hogy eredetin mi hol van, az nekem lényegtelen (úgysem tudom fejből a default kiosztást).
MFD-hez van Thrustmaster keretem, azt nyomkodom. De klikkelni is lehet játékon belül az egérrel. -
#51606 Ezt nem értem megint. Space gomb az a wpn release alapból. Akkor azt mire tetted át, ha azt programoztad fel a fegyver oldásra? Mondjuk shift+space.
A listára nem emlékszem, de mikor lenyomtam a tűzgombot, akkor kiírta, hogy gun vagy mi. Mégsem működik a játékban. Holnap megint megpróbálok nekifutni a történetnek. De ez egyre inkább idegesítő sajnos.
A radar üzemmód váltásokat te hova programoztad fel, meg pl. a bar és azimuth szűkítéseket? Vagy nyomkodod az MFD-t?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.02.24. 10:43:15 -
#51605 Rádiózásnál a Comms fel a VHF, lefelé az UHF frekin beszélsz, de ez csak online repkedésnél fontos. Ha offline játszol, a rádiózásnál csak a menüt választod ki, és a játék úgy veszi, hogy nyomod a comms-t is. Offline a comms switch végülis nem fontos annyira.
A gépágyú bill kiosztása így kell, hogy kinézzen a játékon belül (second trigger detent):
CMS-nél két gomb dobja a csalikat, a CMS fel az az 1-4 program közül dobja azt, ami ki van választva, a CMS Left az fixen a 6-ost dobja, a Slap Switch az fixen az 5-öst dobja. Én a slap switchet a bill. space-re tettem, ott jól ellátja az eredeti funkcióját is ("slap" switch, akár vakon is, bármikor tudod aktiválni).
Cursor mozgatás (TQS:RDR CURSOR fel, le, jobb, bal) nagyon fontos, vagy tengelyre tedd, vagy gombokra. Azzal kezeled a radart kurzort, TGP nézelődést, és rengeteg más mindent is.
X52 specifikus dolgokat passzolom. -
#51604 A macro-t még nem tudom használni, azt nem néztem meg. De egész egyszerűen nem értem. Felprogramozom a kurzor mozgást és egyetlen irányba húzást folyamatosnak érzékel, ha radar kurzos. A DMS-t felprogramozom és nem kezd folyamatos MDF váltásba. Pedig UGYANAZZAL a paranccsal használom mindkettőt...
Az külön vicc, hogy a kis joyt a gázkaron az X52-ön semmilyen módon nem tudtam rávenni, hogy ne egérkurzor maradjon. Hiába állítottam be ott is band-et a végén.
A slider felprogramozása bezzeg DGF és MRM-re és cancal ovrd-ra egyből ment.
Én nem értem ezt a programozó szoftvert.
A táblázat és sima nézetben is felprogramoztam azt, hogy MODE1 és MOD2-ben egy POV máshogy működjön, de a játék nem akarta megérteni. Pedig a test részben elvileg működött.
Ha máshogy nem megy, akkor marad a billentyűzetes szerencsétlenkedés...
Mert pl. a radar üzemmódok váltását sem tudom így megoldani. Csak akkor meg tanulhatom meg a billentyűzete, mert az FF alatt megszoktam az F1-F12 gombokat, amik itt már totál mást csinálnak. IJ...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.02.24. 10:03:11 -
#51603 Programozás nélkül a belső advanced setup ezt mutatja, de nem működik. Profil nélkül sem tudtam elsütni hiába állítottam át MDF-n az összes override és mastermódban. Nem tüzelt. Sehogy.
A keyobard kiosztásban meg nincs ilyen "second trigger detent" gomb, csak az ide detent trigger, ergo nem tudom felprogramozni. Mondjuk nem is így hívja az ábra, ez alapján aztán találja me az ember...
A CMS-nél két gomb az csak ECM be/ki és még valami, egy meg a dobás. Tényleg elég arra egy gomb, meg a slap switchet kéne még felnyomni. Ezzel, ha jól értem, akkor 1-4-ből egy és a 6-os EWS program használható.
A rádiózásnál melyig irány fontos a négyből?
A cursor enable swtich as négyirányú és lenyomás, ha jól látom. Abból úgy tűnik nekem, hogy csak a lenyomása igen fontos, a négy irány nem. Erre se jut már POV HAT-em.
-
#51602 A gépágyút a second trigger detent nevű gomb aktiválja, vagyis amikor a második kattanásig húzod el az elsütőbillentyűt. A Joyod tud ilyet, be van programozva?
Ha igen, akkor a 16-ost kell úgy konfigolni, hogy használhasd. Vagy A-A és A-G módban az SMS lapon az 1-es billentyűvel kifejezetten a gépágyúra váltasz, vagy aktiválod a dogfight módot, akkor a rakéták mellett lesz gépágyú is. Ha ez mégsem így megy, akkor valami technikai problémád lesz (alap BMS konfigot használod, vagy az advanced launchert? Ez utóbbit nagyon sokan használják és dícsérik is).
A kurzor mellett én a DMS-t és TMS-t tenném könnyen elérhető helyre, hogy azokat mindig el tudd érni (ha nem jut POV-ra, akkor is joy gombra menjenek), azok a legfontosabbak (DMS mind a négy irány kell a kijelzők kezelésére, TMS fel és le a célkiválasztás/céleldobás miatt fontos, a jobb a TWS módhoz kell. Ami esetleg nem olyan fontos, a TMS bal, az "csak" IFF lekérdezésre van, de az mehet bill-ről is). A többit akár lehet keverni is, a CMS és COMM switchből ami tényleg fontos az a rádiózás és a csalik dobása, a datalink funkciók és zavarókonténer ki és bekapcs mehet billentyűre is, azokhoz sokkal ritkábban nyúlsz. Amit még mindenképp jó ha joy/gázkar gombra teszel, az NWS gomb, nem csak orrfutó rögzítésre van, hanem sok másra is, illetve az uncage gombot is. Ha van még hely, a cursor enable is kellhet, sisakcélzó AIM-9x kombónál azt kell nyomni, hogy a rakéta feje a sisakcélzóval egy helyre nézzen. A robotpilóta kapcsolóit is nagyon hasznos, ha mondjuk gázkarról eléred, valódi gépben nem ott van ugyan, de IRL is könnyen elérhető, és amikor TGP-vel dolgozol, akkor a magasság tartás, attitude tartás nagyon jól jön.
A G940-en sem tudok autentikus F-16 gombkiosztást használni, ha megszokod, akkor teljesen mindegy, hogy POV-on vagy Joy gombon van ami fontos, esetleg a billentyűzetről könnyebben eléred. Nekem pl TMS gombjai vannak joy gomboka szétszedve. SZERINTEM állítsd be úgy ahogy most jónak gondolod, semmi nem fog történni, ha később rájössz hogy valami fölösleges, vagy ha más beállítást akarsz használni.
A manualt nem joy konfigoláshoz tervezték, ez van. Elmondja, hogy milyen gombok vannak az eredetin, de azzal értelemszerűen nem fog foglalkozni, ha valakinek tök más joya van. Az alapötlet amúgy is az volt, hogy a júzer elolvassa a manualt, utána játszik. NYILVÁN ez soha nem lesz így, de ezért ne a manualokat okold. -
#51601 Keypress és advanceddel is ugyanaz lett a végeredmény a radar kurzorral.
A DMS-nél a POV hat-et egynek lenyomásnak veszi. Akkor a radar kurzornál, hogy mi vaja van. Nem értem...
Ha csak három POV van, akkor mit választanátok?
A MODE selectors szétválasztást is megpróbáltam egyébként. Az sem ment.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.02.23. 23:07:08