Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Szorri, de fogalmam sincs mire gondolsz azzal, hogy "mit okozna egyik vagy másik taktika"? Hogyhogy mit "okoz"? Vagy felhúzza, vagy nem, vagy rakétát lő vagy nem, vagy megfordul vagy nem, vagy szétválnak vagy nem, folytathatnám még a sort. Csak ismételni tudom magam, minden kezdés lehet jó és lehet rossz is, attól függően, hogy mit lép a másik. Ezért kell folyamatosan figyelni és reagálni a változásokra is. Amikor ennyi változód van, akkor képtelenség egy olyan manőverre rábökni, ami minden szituban, minden ellenfél ellen, minden elérendő célnál a "legjobb" lenne. Azt meg főleg lehetetlen előre megmondani, hogy a másik hogyan fog reagálni (valószínűsíteni lehet, de biztosra sosem mondod meg). Ha ez így lenne, akkor már kezdésnél el is lenne döntve a világ összes légi harca.
A videóban azt láttad, hogy 2v1 szitunál mi az a 6-7 féle kezdés, amikkel a BMS AI-ja nyit, de még ez sem fed le mindent. Lehet, hogy kicsit többet kellene repkedned akár AI akár mások ellen, BVR-t és BFM-et is, és akkor értenéd mire gondolok azzal, hogy kiszámíthatatlan az egész.
Ennél a konkrét példánál, ha én lennék a géppár egyik tagja, akkor eleve nem ilyen szoros géppárban mennénk át a floton, és itt már rögtön meg is dőlt az, hogy ezek a manőverek közül melyik a legjobb, mert szerintem ezeknél van jobb is. Eleve más formációban repülsz ha szemből vársz ellenséget, máshogy repülsz ha bárhonnan jöhet, másképp repülsz ha neked kell védeni fontos célt, megint másképp ha a feladatod helyhez kötött vagy sem. Ez a videó arra volt jó, hogy megmutassa, hogy a BMS AI ilyet is tud. Nem az volt a cél, hogy megmutassa mi az ultimate winner formáció bármilyen légi harcnál.
Az RWR hangok RWR típusonként változik. Sok gondunk is volt ebből, a Battle for Sinai hadjáratban amikor Egyiptomi oldalra kerültünk, akkor meggyűlt a bajunk azzal, hogy az RWR szimbolika, azok logikája és a hangok is teljesen mások voltak, mint a jól megszokott an/alr56-os (BMS-ben hat különböző RWR-t lehet az avionics configuratorban a gépekbe tenni).
A mostani RWR hangnak a figyelemfelkeltés a célja, az információt az RWR kijelző szolgáltatja. Mindegy, hogy összemosódik-e. Ha már van elég rutinod, akkor ad plusz infót a csipogás hangja is, hogy miylen radar fogott be, de alapvetően nem az a célja, hogy csak hangból mondd meg mit látnál az RWR-on.
A csipogás ismétlése és iránya a kijelző helyett megint egy olyan ötlet, ami biztos nem jutna eszedbe, ha tényleg repkednél akár a BMS-el vagy mással. Az RWR nem csak egy célt mutat, priority módban van, hogy lekorlátozza max 5 célra, de általában ennél jóval több célod van. Előszedtem egy random screenshotot, ebben a szituban pl. mekkora hangzavar lenne a kabinban? Hogyan jelezné célonként a handoffot, a nails-t vagy a spike-ot? Mi van, ha rádióznod kell, esetleg hallgatni amit neked mondanak? Nemtom kik a célközönség, akiknek ez hasznos lenne, én a felmenőim közt egyetlen denevérről sem tudok, és nem gondolom, hogy ezzel kisebbségben lennék :D
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.12.13. 16:12:06