Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
A legtöbbször privátban történik a kérdés megválaszolása, igy nem lehet keresni és ugyan azt a személyt több másik keresi meg lényegében ugyan azzal a problémával. igy elöbb utóbb vagy megunja az egyén , hogy mindig ugyan azt elmondja,
Ha meg valakiegyszer már leirt valamit akkor ezt is közre lehetne addni egy központi helyen.
Gondoltam, hogy azt a topicot fogod linkelni, de ahogy indult, ugy el is mult a kezdeményezés, pedig kezdtem örülnii neki, de lényegében nincs semmi abban a topicban.
Az első linken is, azt irja le , hogy kell letölteni a 3dmaxot. Ha már az nem megy valakinek akkor tényleg ne is álljon neki.
DE mint ahogy irtad, nem a kezdőknek akarnak segiteni, de mégis a topic tele vn olyan linkekkel amik a leg alapabba dolgokat mutatják be és egyáltalán nem kapcsolódnak a falconhoz, hogy legalább ott mutatnák meg, hogy azzal mit is lehet kezdeni.
De , világosíts fel ha rosszul látom, és abból a topicbol minden lényeges falconhoz kapcsolódó dolgot meg lehet tudni. Hogyan kell a DOF-okat pontosan használni, melyik mire jó, hogy lehet a mozgásokat behatárolni , hjhogy mi mit tehet?
Milyen textura beállitások kellenek az átlátszó részekhez, milyen anyagokat lehet használni stb...
egyáltalán milyen bontásnak kell a modellnek lennie , van e megkötés az elnevezésükben stb..
nincs infó hogyan kell a linkeléseket megcsinálni, hogyan kapcsolódnak a modell egyes részei egymáshoz .
Ezek az infok, hiába profi 3d-s valaki, ha nincsenek meg akkor ugyan anynit ér mint aki most lát elöször 3d modellt.
De ugyan ezt leirhatnám a programozásnál is, hiába keni vágja valaki a c++ vagy egyéb code nyelvet, ha nincs leirva neki, hogy mi mivel van kapcsolatban akkor csak találgat és sokkal több időbe telik mintha az aki már ezt tudja csinált volna egy leirást hozzá.
A fizeős cégek a fenti dolgokat mind megycsináláják minden játékukhoz akár 1-2 évente, a BMS csapatnak már lassan 20 éve lett volna arra, hogy egy ilyen leirást csináljon és azt megossza , hogy aki tud az kiprobálja és ha tud egy egyszerübb jobb verziót akkor upcadelje azt, ebben látnám én a közösség erejét.
Nem azt mondom, hogy aforrásfilet, adják ki, hanem ,hogy a fejlesztéshez használt plugineket és azok leirását, mert azok akik most is csak modelleket csinálnak nekik sincs egy speciális verziója a falconból ,de mégis bele tudja tenni a saját verzióját, hogy lássa az adott készültségi állapotban hogy mutat mit kell hozzá tenni.
Elég csak azt nézni a F4est aki csinálja, mennyi alkalommal postolt a játékból képet félkészen és javitásra váró állapotban, hogy a felmerülő problémáit igy szemléltesse.
Mint irtam ezek a dolgok később még fontosabbak lesznek amikor olyan valaki válik ki a csapatból akinek nagyon sok tapasztalata volt , de nem osztotta meg a többiekkel.