• VO101Tom
    A VR az reneteg pluszt ad az élményhez, de tényleg meg kell szokni. Én ismerek olyat, aki BMS-t csak a VR miatt váltota DCS-re, és azóta DCS-t sem repüli másképp, csak azzal. Pilóta a srác egyébként, neki a VR adja vissza a legjobban a valódi repülőgépben érzett "ottlétet". Én hasonlóan voltam anno amikor sokan HAT switchet használtak IL-2-ben, azt sosem tudtam megszokni, főleg nem dogfighthoz, én úgy repültem évekig, hogy bal kézben egér, jobban meg joy. ww2 gépekhez nem kellett még HOTAS, az volt a szerencsém :) Nekem van VR-om, és ezt én is megerősítem, kell idő amíg hozzászoksz, bár nekem elsőre felvéve sem volt sok problémám vele, valszeg mert tényleg rendszeresen repkedek mindennel, és TrackIR is hasonlóan működik, ami a fejmozgás+kép eltolást illeti.
    DCS-en kívül nekem más játékkal nem volt bajom még VR alatt, legyen az űrhajós (na ott nekem is jött a szédülés pl, sokkal hamarabb mint repülőgépben), akár VR FPS lövölde. Ami ellene szól egyenlőre az inkább a kevés tartalom. Legalábbis alig pár játék van, ami a szimulátorokon kívül nekem VR alatt bejön. DCS alá kell a 1080Ti és a High End konfig, ha VR-ban gondolkozik valaki, ez tény.
    Ami az árat illeti, év eljén 300 dollárért vettem az Odyssey+ -t, +posta, vám, áfa, olyan 130e HUF körül lett a vége. Ez már az a kategória, amibe egy jobb HOTAS kerül, amit azért eddig is rászánt az, aki sokat repked. Mondjuk a Vive Pro 450e-es ára azért szerintem is húzós még.