• VO101Tom
    Wikipédia szerint csak max 6 darab gbu-12-őt lehet felrakni az F-16-ra.
    Nem látok ebben ellentmondást. Ami nekem van F-16 manual, az a GBU-12 használatához a 4, 6 stationokra csak "Pylon"-t ír, a 3, 7-re "Pylon" vagy "TER"-t (Triple Ejector Rack) (18. oldal). Ha a TER-t max két bombára korlátozzák, akkor a 6 GBU / gép még jó is lehet. De az eredeti kérdés a GBU-val használható pilonok voltak, nem a maximálisan vihető össz darabszám. GBU-10 és -24 is mind a négy pilont használhatja (kizárólag egyesével).

Ehhez képest a BMS-ben a 4, 6 pylonokra is engedi a TER-t a GBU-12-vel (2 bomba pilononként). Nem tudom, hogy ez bug, vagy az eredetin megint csak papírozás, szabályozás miatt más (azzal a BMS nem foglalkozik). A BMS mint játék a Mavericknél különbséget tesz pilonok közt, külsőn engedi a LAU-88-at, belül nem, de belül el sem férne fizikailag a hármas pylon, ezért tiltva van. Gondolom ha hardware okai lennének, akkor BMS-nél tiltanák a GBU TER-t is a belső pilonokon.

Akkor ezek szerint a külső sínből kilőtt maverick meg a 2/8-on lévő AIM-9-et égeti le nem ?
    Nem, ez inkább csak elővigyázatosság, nem arról van szó, hogy az első indítás után már megolvad a fém, vagy a mellette lévő fegyverekre is veszélyes lenne. Ha olyan nagy teljesítményű hajtóműve lenne a Mavericknek, akkor előbb leoldanák, és utána indítanák a hajtóművet, ha már pár méterre eltávolodott a géptől.

Amúgy én elhiszem hogy egy F-16-osra kis túlzással bármilyen fegyverzetet rá lehet pakolni de egy valódi küldetés azért nem úgy néz ki hogy üzemanyag tartály nélkül 12 darab mk-82-vel elindulsz aztán érzéssel elkezded dobálni.
    Valódi küldetés egy dolog, hadjáratban az AI sem tervez ilyen fegyverzetet egyik Flight-ra sem, de ha elméletileg lehetőséged van így konfigolni (akkor is ha hülyeség), akkor a BMS ezt nem fogja megtiltani. Ha CFT-s géppel akarsz repülni, akkor még az üza-val sem lesz problémád.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.06.27. 21:16:50