Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
A manual az jó. De összesen több mint 1500 oldal, amit azért nem olyan egyszerű átvenni. Én azt javaslom, kezd el olvasni a TO-BMS1F-16CM-1.pdf -et, az F-16 ismertetését, ha ez megvan, akkor lépj át a Training missionokra. Fegyverek tanulásához először olvasd el a TO-BMS1F-16CM-34-1-1.pdf-et, aztán a Training missionokat. Nem azért, mintha egy átolvasás elég lenne, de legalább tudd, hogy mit hol keresel, ha kérdésed van. Ha ide írsz szívesen válaszolok, de a kérdéseid 99%-ra ott lesz a válasz a doksikban is, ami még mindig a leggyorsabb mód választ kapni.
A controls-t én úgy állítom be, hogy bemegyek a játékba, és ott kijelölöm az adott sort, az világos kékre vált, és megnyomom azt a billenytűt, vagy joy gombot, amit használni akarok. Bármilyen más módszer, külsős excel fájl vagy alternate launcher, abban én nem tudok segíteni, sosem használtam.
A valóságban az F-16 HOTAS gombjainak sok funkciója aszerint változik, hogy a futón van-e súly, illetve milyen combat vagy navigation módban van a computer.
Az eredeti F-16 bot elején, jobb oldalt van egy "NWS A/R Disc MSL Step" gomb (controlsban STICK: NWS A/R Disc MSL Step SWITCH néven találod meg az 5.11 szekcióban), amivel gurulás közben tudod ki és bekapcsolni a futómű pedállal forgatását (Nose Wheel Seeting), ugyanezzel a gombbal tudod légi utántöltés közben manuálisan megszakítani a töltést, ha nem kéred tele a tankot (A/R Disc), viszont ugyanezt a gomb való arra is, hogy A/A (Air to Air) módban röviden megnyomva vált a pilonok között, sokáig (0.5 sec-nél tovább) nyomva tartva vált a fent lévő rakéta típusok között. Ugyanez a gomb A/G módban vált a CCRP, CCIP, DTOS módok közt bombáknál, és vált a pilonok közt A/G rakétáknál (Maverick handoff beállításnál fontos pl).
Amit keresel "MFD cycle", az a boton lévő DMS (Display Management) gomb jobbra és balra iránya váltja. Jobbra a jobb oldali, balra a bal oldali MFD-nek. (Az alsó három gomb a data cartridge-ben beállítható, hogy üzemmódonként mi legyen a default). Ugyanez a négyállású gomb felfelé tolva a SOI-t a HUD-ra teszi, röviden lefelé húzva váltja a SOI-t a két MFD között (SOI - Sensor of Interest, ahol a kurzormozgatás, célbefogás, zoomot végrehajtja), hosszan lefelé húzva meg váltja a sisakcélzó szimbolikát, ha lehetséges.
A manualban van egy elég fontos rajz, elsőre talán nehéz értelmezni a rengeteg rövidítés, és a kissé körülményes megfogalmazás miatt, de a TO-BMS1F-16CM-1.pdf 30. oldal, és a TO-BMS1F-16CM-34-1-1.pdf 17. oldalán pont ezeket a hotas funkciókat írja le. Világos kékkel, vagy dőlt betűvel írják, hogy az adott gombokat a controlsban milyen néven találod meg. Ha FF5-ben ezek még nem így működtek, akkor tényleg csak azt tudom mondani, hogy minél előbb felejted el az FF5-öt, annál jobb.
Kabin nézet reset funkciót nem tudom, hogy van-e. Ha nem trackIR-t használsz, akkor mindenképp kelleni fog valami fejmozgás követés, az ED Trackert egész jónak mondják, és sokkal olcsóbb, mint a TrackIR (más elven is működik), esetleg nézz egy olyat.
A gázkar ramp startnál nem mozog, vagy már repülés közben? Ramp startnál indítási procedúra része, hogy "Idle detent"-ből ki kell szedni, után fog mozogni. Ha repülés közben ülsz a gépbe, és ott nem mozog a gázkar, az valami setup probléma lesz.
A rádiózás mindenkinek új, egy teljesen külön doksit is írtak rá (BMS-Comms-Nav-book.pdf). A frekit azért mondja el, mert IRL is a frekit mondják, azt honnan tudná, hogy neked presetre be van téve, vagy sem? Ha te tudod, hogy az valamelyik preseten be van állítva, akkor beállítod úgy. Ha begépelni egyszerűbb/biztosabb, akkor gépeld be. Briefing lapon van egy COMMS Ladder-nak hívott lista, ahol látod az indulási, érkezési reptér frekiket, meg az összes többit. Ha ott a listában kapcsos zárójelben van egy szám a freki mögött, az azt jelenti, hogy a DTC-n azok be vannak arra a presetre állítva. Ha nincsenek, akkor a Data Cartridge gombot meg kell nyitni, DTC-ben a COMMS fülön a "Comm Plan" gombbal (és ha már ott vagy, az IFF fülön az "IFF Plan"-t is nyomd meg) a DTC-be másolja a freki beállításokat. Arra kell még figyelni, hogy induláskor a Ground, Tower, Departure, érkezéskor az Approach, Tower, Ground sorrendet ne keverd össze, és csak a hozzájuk tartozó ATC COMMANDS rádiós oldalról válassz opciókat.
A grafikai beállításoknál én bekapcsoltam a pilóta modellt (SIM: Toggle Pilot Model-re be kell rakni egy gombot ki és bekapcsolni, mert alapból elég sokat kitakar, és az problémás ramp startnál), viszont van rajta két kneeboard, aminek a tartalmát a Weapon Delivery Planner (WDP) updatelni tudja az aktuális mission alapján. Ez egy nagyon hasznos feature, én erről szoktam lesni a frekiket, mert előfordult már, hogy a presetet nem állítottam be jól.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.06.01. 22:40:16