Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Kezdem a képpel. Most komolyan olyan érzésem van, mintha most csodálkoznál rá, hogy hogy működik egy optikai zoom. Teljesen nyilvánvaló, hogy ha egy szélesebb képernyőre húzol rá egy ugyanakkora vízszintes FOV-ot, az nagyobb lesz. Kicsinyísd le a 2560-as képet olyan szélesre mint az 1920, és látni fogod, hogy az a két kabin ugyanakkora részt foglal el a vízszintes képből. Az, hogy a nagynál az aljából és a tetejéből is levág, az azért van, mert más a képernyő képaránya, és ezért a függőleges FOV, vagyis a kép, amit függőlegesen meg tud jeleníteni, az a két monitor esetében -ugyanakkora vízszintes FOV mellett- más lesz.
Nem igazán értem, hogy ezzel neked mi a problémád, mi az ami ebben furcsa. Ha más a képernyő, akkor mást látsz rajta. Ez így működik.
Nekem 32 colos UHD monitorom van, 80 fokos FOV-al játszok, és teljesen jól látok még mindent. A kabin nagyjából ugyanakkora, mint amikor kisebb monitoron játszottam szűkebb FOV-al (bár nem mértem le centivel). csak szimplán sokkal több mindent látok a kabinban. Nálam a kép tetejéből és aljából sem vág le, mert ugyanolyan 16:9-es az oldalarány, mint régen a 1080-as monitoromnál. Az, hogy alul felül mit tesz hozzá, annak semmi köze ahhoz, hogy távolítja vagy sem a képet. Az csak attól függ, hogy mennyi a FOV. Többet látsz belőle, mert más lesz az oldalarány.
Három monitor esetén a vízszintes FOV beállításnak 3x nagyobbnak kell lennie, akkor lesz a középső képernyőn a kabin pont ugyanakkora mint előtte, egy monitoron. Viszont a szélesebb látómező miatt a szűkebb FOV sem zavaró már, sokkal kevésbé lesz csőlátásod ha jobban, élethű méretűre zoomolsz a kabinban. Mert jelenleg a nagyobb FOV állítás, a "kifelé zoom" az ami "csalás", egy átlagos monitor olyan 30 fokos FOV-al adná vissza azt a méreteket, látómezőt, zoomot -hívjuk aminek akarjuk- amit szabad szemmel is látnál (ha leméred szögmérővel, hogy a fejedtől hány fokra látod a monitor két szélét, egy 22-23 colos monitornál ez olyan 30-35 fokra jönne ki.