• molnibalage83
    Mennyi az az annyi...?
    Te ismered a fejlesztői létszámot?

Én nem tudom, hogy mikor kezdték el a DX átállást. Azt tudom, hogy volt OF leak 2006-ban, de 2005 nyarán ismert volt az OF léte. 2011 szeptemberében jött ki a BMS4.32. A kettő között eltelt laza 6 éve, de az BMS4 nem csak a DX átírásról szólt. Lett részben új avionika is és új 3D modellek is.

Az 4.32 --> 4.33 átmenet nagy része sem grafika volt, bár a fák tényleg látványosak. TFR, kis DB munka is volt már.

Ennek fényében 4.33 ---> 4.34-nél teljesen hiábavaló DX átírásról reménykedni, amikor el is spoilereztem nektek, hogy a fejlesztések nagy része nem grafikai lesz.

Ezek után kicsit pislogok.

A DX mantrázása felesleges, mert a Falcon leginkább látványbeli korlátja nem DX9 miatt van. Semmi köze nincs a DX-nek ahhoz, hogy a terrain mesh alacsony és 1x1 km-es tile-ban 1 db objective lehet. Ez a játék alapvető térkép felépítése, amit az DB + kód és a dinamikus hadjárat életképessége miatt alkottak meg. Ezek van van rendelve egy rakás 2D modellező érték és camp. célok is.

Viszont emiatt nem tud a táj DCS kinézetű lenni.

Ez nem tűnt fel ennyi év után? A DCS-ben Editorral is azt pakolsz le a térképre, amit akarsz, még plusz épületeket is lehet. A Falconban ma ott tartunk, hogy a repterek részletesebbek, mint a városok, amiből van néhány generic és néhány specifikus (egyik DK-i reptér mellett) és csá. Ezek és körülöttük textúrák vannak. Ezt a módszert lehet polírozni, de ez a '90-es évek közepi megoldás. 25 éves. Ettől csodát várni nem lehet. BMS fórimon levő Tom túltolja a sok épülettel és látható az eredmény. Üres TE-ben FPS-t nagyítóval kell keresni.

A Flanker 2.0 már ettől jobb volt és ebből profitál mai napig a DCS kinézetben....
    ...din. hadjárat meg sehol....

Ezt is csak huszadjára magyarázom. Nem értem, hogy miért nem érted meg...
    Egész egyszerűen azt sem értem, hogy ennyi fejtágítás után Tom és általam hogyan sikerül mindig mellélőnöd.

A fegyveres kérdésesed meg tényleg nem értem. A 4.32 óta a leoldott fegyver után trimmelni kell. Persze hogy számolja és nem csak súlyával, a helyzete is számít, mert azok nyomatékait is figyelembe veszi. Magának a gépnek is van ilyen tömeg leíró adatsora, csak ki kell nyitni a dat fájlt és megnézni...(AFM modellezésnél.)
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.19. 17:26:56