• molnibalage83
    Ős FF tagok is bannolva vannak valamiért, mikor bannolva voltak semmi különöset nem láttam. Nem temp, perbam. Én csak 3 napot kaptam.

Egyébként furcsa, hogy mindig csak én lehetek személyeskedő... Esetleg nézzél be a This Day discover topikba, hátha nincs kitakarítva és akkor láthatod mi volt... A többiek személyeskedtek meg levegőbe beszéltek (hülyeségeket) és tényeket írtam le. Érdekes módon F-35 szarságokat lehet kommentelni, de ha válaszol rá valaki, akkor le kell állítani. Máhol nem lehet válaszolni, mert az F-35 threadet is lockolták. Milyen elegáns...

Pl. eleve hülyeség volt az a kiejelntés, hogy az F-35-ön nincs gépágyú. A F-35A jelen állás szerint cirka 70%-át adja majd a teljes gépparknak. Azon pedig alapból van. Izé... Az F-35B pontosan úgy tudja hordozni, mint a leváltandó Harrier II, amin szintét törzshöz simuló pod van, tehát az F-35B semmivel sem rosszabb, mint a jelenlegi gép. Izé... Az F-35C az, ami egyedül eltér az előd Hornettől, csak éppen ez jön a legkésőbb, mert a Navy szinte nem is kér belőle nagyon, mert a Growler + SH + stealth UCAV kombóban hisz. (Egyelőre...)

Aztán mikor posztoltam, hogy 1982 óta 120+ légigyőzelemből 3 db gun kill - az is mind 1982-ben - azt is simán ignorálták. Olyan ellenfél ellen, ahol nem volt sem AWACS, sem HOBS rakéták DAS-ról nem is beszélve meg data linkekről. Az 1973-as 4.arab balhébn is 66% a killeknek AAM volt. 1982-re ez 70% fölé ment, 1991-től kezdve meg 100% AAM volt úgy, hogy FM moduált AIM-9M volt a csúcs bevetett rakéta dual IR detektor nélkül. Az FM vezérlés a 70-es évek ópiuma volt, az AIM-9M még akkor is ezt használta, amikor a Stingeren UV + IR tartományban dolgozó rosetta scan (pszeudó képalkotás) volt. És ezekkel is ezt érték el. Az AIM-9R-et törölték ezért csak 10 évvel később lett képalkotós AIM-9 változat, aminek alig van köze evolúcióban az korábbi AIM-9-hez, amit China Lake-ben raktak össze.

Az AIMVAL tapasztalatai is azt mutatták, az akkori rakétákkal, hogy many vs many légiharcban öngyilkosság a gun használata legtöbb esetben. Akkor a HOBS rakéták korában vajon milyen jelentősége van a gá-nak? Kb. semmi.

Ezeket írtam le, 0 személyeskedéssel.