Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Azért csinálom, mert élvezem. Most járok minimális képpel 22 oldal és 50k karakter táján. Azért lehet ilyen hosszú, mert elvileg nem egyben jön le, hanem sok apró részben az iddqd-n. Ha ezt szétbontod 3-4 oldalas szösszenetekre, akkor már nem vészes. Ez néha átfog 3-4 alkotást is, néha meg egyet, ahol jelentős dolgokról esik szó. Ha ez nem jó az iddqd-n, akkor megy fel a HTKA-ra. Ott meg azért a fogadóközönség azért kicsit más, mint az átlag. Ha hardcoreabb lenne, akkor olyan magyarázatokba mennék bele, hogy ihaj. Ha megnézed, akkor az avionika és a repmodellt leszámítva szinte semmi olyan nincs benne, amit egy átlag játékos ne nagyon értene meg. Az elején még ezt is el fogom magyarázni 2-2 mondatban, hogy miről is van szó.
Az offline újságok terjedelmi korlátai egészen mások, de még az online változatuké is. Igazából nekem szinte az összes ilyen "magazin" az éréktelen szinonímája. Annyira sablonosak az írások, hogy a szar és jó játék között alig pár mondat a difi. Nem látom értelmét úgy írni... 2000-es évek elején sem vettem már egyet sem, csak azt olvastam el, ami véletlenül máshol a kezembe került vagy szkennelve felrakta valaki. Semmiféle fejlődést nem tapasztalok, sőt... Pedig én elvárnám, hogy egy játékkal tisztességesen foglalkozznak. Soha nem értettem, hogy a "sokmindenről semmit" helyett miért nem a "kevésről, de sokat" elvet követik ezek a "magazinok". A nyugati repülős szaksajtóban a komoly témák néha tucatnyi vagy több tucatot oldalt is kapnak, ha kell. Ja igen, a fogadóközönség átlag intelligenciája talán picit magasabb... :)
Ezért nem írtam pl. sem a Haditechnika magazinban sem az Aranysasba, pedig többször is felkértek. Az általuk felálított terjedelmi korlátok közt nem tudok megmaradni, a HT által megszabott szabályok szerint még írni sem nagyon tudok és az átfutás akkora, hogy inkább online teszem közzé...
Az írás csak a jetszimekkel foglalkozik, összesen kettő II. vh-s van benne és azok is csak a hadjáratuk miatt, mint lényeges összetevő fejlődése.
A Falconról az alapjáték kapcsán 3-4 olda a szöveg - ebben a Falcon 3.0 is benne lesz, de csak említés szintjén, mert nem fogom sajnos repülni a játékot, mert dosbox-szal sem megy rendesen - és az utóéletéről inkább sok kép, hogy "innen ide jutott" és említem a főbb fázisokat, meg linkelem a Falcon epopee írást. 50 oldal, más összefoglalta már helyzettem. Akit érdekel, az elolvashatja.