52967
  • L Viper #47679
    A Com1- be belőtted a torony frekit?
  • molnibalage83
    Hogy az istenbe kell rádiózni a toronnyal a BMS4-ben...? Hiába van belőve a TACAN és ILS freki is ez kussol...
  • molnibalage83
    Ettől nem lett jobb, csak még a 0 gombos menu sem jön be és az UI váltás is problémás. Sűrűbb területen, pl. reptéren közelében nincs az FPS 24-nek...
  • beci43
    Sikerült!Köszönöm mégegyszer.Viszont egy bibi van,sehogy nem tudom szóra -illetve hangra bírni.
  • molnibalage83
    Amit én feltöltöttem az a EF v2.0. Ahhoz, hogy új nézzen ki, mint amit a képen látsz, ahhoz kell a Reloaded install és a 3DX indító exe kell megjelölve legyen ahogy a lenti viperás képen. Ahz húzza fel a kinézetet. A v2 a más updateket tartalmazott anno.
  • beci43
    De ez a verzió megegyezik azzal.amit Molni belinkelt?
    Molni:köszi!
  • L Viper #47673
    Esetleg annyit érdemes tenni, ha más a játék felbontása, mint az asztalé, hogy ezt a sort így írod át:
    fullscreen=true
    A játék elején kitölti a képet a töltőképernyő is. (Egyébként Alt+Entert nyomva is.)
    Azért sokkal szebb, mint a pixeles, meg gondolom csak ez lehet a legjobb verzió is, mivel ez a legfrissebb.

• L Viper #47672
    Érdekes, hogy nem jó az fps nálad. Nálam gyakorlatilag végtelen. Annyira primitív a grafika a mai játékokhoz képest, hogy az én őskori gépemen is fel tudtam rántani ebben a felbontást.
    A Dosbox configban semmit nem babráltam, ahogy feltelepült a remake minden beállítás eredeti.
    A konfigjában is, minden a "gyári":

Utoljára szerkesztette: L Viper, 2014.10.08. 10:43:16
  • Borisz80
    Már nem emlékszem hogy belinkeltem e vagy elküldtem e a Tornado manual-ját. Azzal tudok szolgálni. Csak mint mondtam a pdf pár oldala hibás.
  • molnibalage83
    EF2000
    http://www.mediafire.com/download/to3qeemhiq9cij8/EF.zip
  • molnibalage83
    Nem. A baloldali kép egy fantázirajz volt az ATF programhoz a Lockheetől asszem a jobboldali meg azalapján készült nyitókép az F-29 Retaliator játékhoz.
  • beci43
    Ez is valami ráncfelvarrrás?
  • beci43
    Köszi!
  • molnibalage83
    Skacok, a Tornado szim ismertetésében még mindig nem tud senki segédkezet adni? :(
  • molnibalage83
    Ha este otton vagyok, akkor fellököm azt, amit Vipera küldött nekem. A remake egyébként nálam jött be annyira, mert repterek közelében és hány máshol is csapnivaló az FPS és hiába próbálom állítani a CPU cycle-t nem segít rajta.
  • beci43
    Egy kérdés.Az EF 2000 2.0-át honnan lehet megszerezni?Régi nagy kedvencem volt.
  • molnibalage83
    A régi nickemnek sajnos lőttek, de ez maradhat. Egy modi írt rá és vázolta, hogy mi miért történt. Idővel lehetet újra HG is, de most nem. Más. Ezt tudtátok?

• Hecker007
    Kivágta az automata az évek alatt összegyűlt büntipontok miatt, elcseszett egy rendszer. A kedves fejlesztők nem gondoltak arra, hogy ezek a pontok elévülhetnének bizonyos idő után. Szívnak most emiatt egy páran.
  • z0ty4
    Off:

War Thunder: Victory is ours
    mennyire jól megvan csinálva ez a videó

ON
  • L Viper #47660
    Lehet maradhat HG, majd informál minket nemsoká, hogy mizu...
  • z0ty4
    wow mit csinált ez a jó ember már megint?
    valaki elvállalja?
  • L Viper #47658
    Balázs megkért, hogy tolmácsoljam felétek, hogy valaki, akinek van kedve, legyen HG a topikban.
  • L Viper #47657
    Amiket írtam, az mind a reloaded verzióra vonatkozik. Ebben van 3dfx emuláció és nincs pixel.
    Ha kilövik a JSTAR / AWACS-et, utána nincs képed természetesen. Az régen rossz :D

Shift S-el lehet nagyobb időközt ugrasztani. Szerintem alaposan nézd át a manualt / bill kombókat is.
    Nagyon jól megírt kis progi ez :)
  • Molnibalage
    Az EF2000-ben egy dolog nem teszik, de az nagyon. Baromi nagy távolságok és a time compression kb. ha négyszeres. Baromi nagy holtidők vannak.
  • Molnibalage
    Megnézem a dosbox féle változatot is, de a reloadedben nem működik.

A vicc az, hogy a reloaded összeségében nem tűnik annyival szebbnek, hogy azzal toljam, legalábbis elsőre és a fura az, hogy bizony néha akad és néha meg remeg az egész képernyő. Az UI felbontása lett még nagyobb.

Más. Ha leszedik a JSTAR / AWACS-et akkor megszűnik a link? Nálad volt már ilyen?
  • L Viper #47654
    Érdekes. Nekem jó. A verziónk az egyezik pedig ;)

Nyomom az F4-et, utána Shift + Numerikus billentyűzeten az 1-es távolít, a 7-es közelít.
  • Molnibalage
    Ez mind megy kivéve a free extrernalos zoomolást. Az nem.
  • L Viper #47652
    Az F4-es és F7-es nézeteket lehet zoomolni, nyomva tartott Shift-tel. Kabin nézetben nincs zoom. Két féle padlock nézet viszont van: F2, ez nagyobb látószögű és F10. Régen TIR nélkül nagyon jól manőverező célpontok elleni közelharcnál ez életmentő volt :)
    Amikor beüzemeltem hozzá a FreeTrack-et, az nagyot dobott a hangulaton.
    A forgolódás meg Shift + cursor irányítókkal volt. Régen a sima 2 gombos Joy-al ez is jó volt. A többi régi szim fix nézetei után felüdülés volt ez a szabadság.
  • Molnibalage
    Tehát lényegében annyit írak át, hogy felsálázza szépen a felbontást és van élsimítás? Tegnap dogoltam egyet egy MiG-21-gyel és Szuhojjal és a FOV hiánya ellenére azért a VID lehetséges volt kb. fél mérföldről.

A hadjáratban ki lehet kapcsolni azt, hogy a játékos eredménye hatással legyen a dinamikus hadjáratra. Ez is érdekes vonás, mert ezt a modellezése a Falcon is átvette. Mármint nem a kikapcsolást, de a játékos bevetés értékelés hatással van a hadjárat menetére is.

Az említett billkombó csak visszarepít a kabinba és ott mozog a nézet.

Az is érdekes, hogy AESA radarral van modellezve a gép - ami még ma sincs - ezért nincs pásztázási idő, csak a távolság függvényében változó azimut beállítás és három helyzete az elevation beállításnak. Az viszont furcsa, hogy nincs SAR mód, mint a Falconban. A TIALD modellezése a kor szintjén jó volt, az AGM-65 sem rossz. Persze a grafika korlátai miatt kap a játékos kis segítséget.

A TFX féle arcdae világból kilépve ez valami atomdurva játék volt a kor szintjén.
  • L Viper #47650
    A grafikába semmit nem piszkált bele a modder csapat, a lényeg az volt, hogy fusson mai gépeken.
    Azért 1996 már régen volt, Akkor ez nagyon szépnek számított.
    A nagyított MFD képek is eredetik. A virtual pit az szép nekem most is, mert anno max 640 x 400 volt csak.
    Annak idején végig játszottam legnehezebb fokozatban is. Szerintem ma erre nem lennék képes :) A missziók végén százalékosan értékel. Az nagyon tetszett, hogy a lézeres bombákkal több célpontot is ki lehetett iktatni, ha még maradt belőlük. Ami még nagyon jó volt, hogy képesek voltunk a gépeket egymáshoz átcipelni egy jó kis multi kedvéért, helyi hálóban.
    A JSTARS célpontok meg vannak jelenítve az MFD-n. Van mindenféle földi célpont is a játékban bőséggel.
    A dinamikus hadjárat buherálásához nem értettem sosem túlságosan, de azért követtem bizonyos logikát támadáskor. Régen volt. Repterek kiiktatása, hidak, a szokásos.
    Külső nézet zoom: Shift + Numerikus bill. 1 és 7. Működnie kell.
    A DID F22 TAW is nagy kedvencem volt egyébként. Nagyon jól el lehetett azzal is bohóckodni pl a többféle zavaró üzemmóddal, lopakodással, stb. Ja és igen jó volt abban is a hadjárat.
    Utoljára szerkesztette: L Viper, 2014.10.06. 11:00:51
  • Molnibalage
    Igen, ezt megkaptam. Tegnap hajnali 1 felé rájöttem, hogy hogyan kell, fut. Az fura, hogy minden szép HD, de a kabin MFD ugyanolyan pixeles. :)

Az utánégetőnek nincs lángja csak valami furcsa heat blurje, ami az eredetinél is sokkal gyengébb és a rakéták füstje is elég furán néz ki alig látszik valami és féloldalas, amíg nagyon közel nem ér...

Az advanced részeben minden maxon van, az első utam ide vezetett, mert a zenét ki kell kapcsolni és döbbenet, de nincs ilyen opció amíg nem ülsz gépbe...

Az viszont fura, hogy egyes dolgok nem működnek. Külső nézetben pl. lehet forogni, de a zoom billkombináció nem működik...
    A joy resetelést köszi, azt hitte már, hogy az én joyom ilyen szar...

A játék din. hadjáratában most vettem csak észre, hogy én is generálhatok bevetést és kísérőt is én választok. Azt viszont nem írja ki, hogy más gépekből mennyi van csak EF mennyiséget. Unlimited van...?

Régen béna voltam ezért sosem jutottam semmire. Szárazföldi egységek mikor jelennek meg? Mert gyakorlás során van tank célpontnak, de a hadjáratban ilyen célpontot nem is látni. Vagy majd a hajókból pakolják ki őket? Egyelőre még hajót sem látok. Mindenesetre asszem komolyan fogok vele játszani, mert ahhoz, hogy korrekten írjak róla, ez kell. Egyébként mintha ebben is lenne bubble rendszer, mert külső nézetben nem végtelen távolságig választasz ki gépeket.
  • L Viper #47648
    Ezt a jegyzetet raktam el magamnak:

Az EF2000_Reloaded_104_Installer-t telepítsd. (Minden összetevővel.)
    A mellékelt zip tartalmát, másold be pl. a feltelepült EF2000 Reloaded mappába.
    Indítsd el a EF2000_Launcher.exe-t
    Ha elindul a DosBox, ki kell lőni.
    Utána elindul a launcher program is.
    A villáskulcs ikonnal indul a konfig menü.
    Ki kell tallózni felül, a bemásolt mappákból az ef200.exe-t.
    Ha szükséges a Config gombra elindul a Dos-os Setup.
    Kiválasztod a verziót amivel játszani akarsz. (Működik szépen mindkettő.)

A játék a Launcher programmal indul, az EF2000 feliratra katt!

Fontos: repülés közben jutsz be az advanced menübe. Itt állítható még
    pár dolog. A normál billentyűzeten a "0" (nulla) gombot üsd le.

--------------------

TrackIR/FreeTrack beüzemelése: persze 6DOF-ot ne várjatok, túl régi játék ez :)

A Launcherben a villáskulcsra kattintva a Configba
    (a régi DOS-os config-ról van szó) a Preferences résznél engedélyezni kell
    a VR Headset-et - VFX1 opció a jó!

Van egy TrackIR_Enabler.exe is mellékelve, ahol ellenőrizni lehet, hogy megy -e
    a fejmozgás lekövetés. Ennek a futtatása egyébként nem szükséges a továbbiakban.

Ami a lényeg: Játék közben, a kabinban nyomni kell egy Alt F1 -et.
    Utána frankón megy a fejmozgás követés

--------------------

Kicsit mindig jobbra fordult a gép, akárhogy is konfigoltam a Joy-t.
    Repülés közben Alt+C reseteli középre, utána jó lesz!
  • Molnibalage
    Az írja ki, hogy Runtime error '5'.
  • Molnibalage
    Mégsem, csak sima DOS módban futott? A 3DFX az kell ATI kártyánál is?
  • Molnibalage
    Asszem sikerült.
  • Molnibalage
    Vagy akkor a felső három sorban milyen könyvtárat és elérést adjak meg és mikor melyiket?
  • Molnibalage
    Vipera, nem megy az EF2000 ami egy éve küldtél. Hiába jelölöm ki a dosbox + exe kombót csak egy dosos ablak jön be és nem történik semmi csak z:\ paranccsor villog, mint régen a dos alatt. :(

A konfig futtatáskor a felső három sor nem is aktív csak a dosbox opció. A régi alapjáték viszont dosbox alatt úgy tűnik, hogy működik.
    Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.10.05. 22:40:19
  • L Viper #47642
    Ha magasra repülsz feltűnő a táj ismétlődése, de helivel ugye nem repülünk magasan :)
    Szerintem elérhető, mint minden :)
    Én megvettem régen eredetiben az EECH-t., de kell hozzá az EEAH is, hogy működjenek a Havocban is a kijelzők. Az is megvolt "máshonnan".
  • Molnibalage
    Basszus ez kurvajól néz ki. Asszem kipróbálom. Virágbolti változat elérhető vajon? Megvenni kétlem, hogy megtudnám bárhol.
    Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.10.02. 15:36:08
  • L Viper #47640
    Nem árkád a régi sem, sőt, moddolva veri a 2-t, de lebutítható, ahogy a Falcon is (de úgy nincs ennek sem értelme).. Már megjelenésekor nagyon megszerettem, azóta meg már az 1.15-nél jár a közösségi mod,
    Szerintem a 2-vel nem is játszik szinte senki. Nekem nagy csalódás volt, noha van ami szebb benne,
    Egyébként a hadjárat képernyő teljesen ugyanaz, mint a régiben is volt, ahhoz nem nyúltak,

Ha ezt megnézed, rögtön látod, miért tolják többen a régit.

Itt meg egy régebbi írás, egy kis EECH történelem, összehasonlítás a 2-vel:
    1. rész.
    2. rész.
    Akkor még 1.12 volt csak: 2007-es az írás.