• VO101Tom
    Akkora FOV-ot kellene beállítanod a játékban, ahány fokot a szemed elé tett monitor kitakar a látómeződből. Tegyél magad elé egy szögmérőt, s kb. mérd le. 30-60 fok körül lesz ez az érték. Ha a kamerák elhelyezése a 3d modellen belül jó, ekkor látsz mindent "valós méretben". Viszont ekkor ugye nagyon csőlátásod van, és ez ocolus-al is megmarad valamilyen szinten.

3D.
    Nemtom mennyit olvastál erről, két fajta TV van. Aktív és passzív. Az aktív szemüveg a jobb-bal szem váltott letakarásával hozza létre a képet. Itt amire figyelni kell, a monitor frekvenciája, mert azt megfelezve kapod azt a frissítést, ami egy szemre jut. 200Hz az alap, amit venni szabad. A passzív 3D szemüvegek, amik polarizált lencsével érik ezt el, azok nagyon gagyik és csak 2-4 méterről jók! Ez fix soronként takarja ki a képet, egyik szemeddel csak az egyik sort, másikkal a másikat látod. A kép csíkos, és mint mondtam, az sem mindegy, hogy milyen messze ülsz a TV-től. Boltos bepróbálkozott, a mozis polarizált lencsékkel példálózott, de azok teljesen más elven működnek, ott kvázi két filmet vetítenek, két vetítőlencse van, mindkét szemed teljes képet lát. Szóval ha 3D TV, akkor csak aktív lencsés. Én Samsungot vettem, annak gyönyörű képe is van, és nincs elszállva az ára sem. Samsung TV-knek van LAN bemenetük, helyi hálót beállítottam, azóta közvetlenül a PC-ről játszom le a filmeket. USB-ről is lejátszik filmet és képeket is. Asszem a sony TV-je volt az, aminél qrvára dicsérték, hogy milyen fasza multimédia lejátszó, csak amikor konkrétan rákérdeztem, akkor derült ki, hogy LAN nincs, USB-ről csak fényképeket játszik le, filmet meg csak hdmi-n, saját kameráról. Ennek nézz utána neten, tesztekben. A boltos minden szart rád akar majd sózni, ne bízz bennük! Komolyan.

Ami a játékot illeti, nekem nVidia kártyám volt, ahhoz az nVidiának van saját szemüvege (3D vision), ami minden hagyományos monitorból 3d-s monitort csinál. Aktív szemüveges, itt is számít a monitor freki. Engem ez vitt félre, 200Hz-es DTP-s Lcd monitorok qrva drágák akkora méretben, amiben nekem munkához kell. Ehelyett vettem a Samsung 3D TV-t, aktív szemüveggel (HDMI-vel csatlakozott a videokártyára (560Ti), elvileg semmi gondja nem kellett volna hogy legyen. Filmek qrva szépek voltak, 3D képek is, a játéknál azonban letiltotta az 1080p-t, és vagy 1080i-t (kvázi 25 fps) vagy 720p-t engedett csak. Az nvidiától ehhez is meg kellet volna venni egy 40 dolláros szoftvert, viszont próbaverziót is le lehet tölteni, én azzal próbálgattam, de 1080p-s játékot az SEM engedett (később a manualban meg is találtam, szóval nem csak beállítás kérdése, egyszerűen le van tiltva a kártyán). Maga a 3D az qrva jó volt, filmek alatt is, játék alatt is, ahogy a kabint térben látod/érzed magad körül. Csak a felbontás miatt játszhatatlan volt. A vége az lett, hogy pár hét után családban valaki átvette, én meg vettem egy normális monitort helyette, azóta nincs 3D-m :(
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2014.09.09. 14:43:23