Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
USAF Block 25

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

repvez
Valaki tud egy kis felviládositást arról, hogy a falcon melyik block seriától kapta meg a 2 MFD-s kabint amilyen a mostani kinézet?
Vagy ami már ilyen kialakitásu azok mind MLU vagy C/D jelzésüek voltak és az A variáns az csak a régi analóg müszeres 1 monitoros kabinnal repült?

Borisz80
köszönöm!

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Molnibalage
Ez az új. A régi gigamega meg még 2012 decemberében kijött.

Itt az összes írásom.

A Gripen FAQ is frissülni fog 2-3 héten belül. Az írás már kész, de elõtte egy másik cikk jelenik meg a HTKA-n.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Borisz80
F-15 cikked elkészült? Honnét lehet letölteni?

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Molnibalage

Borisz80
Van valami multi mostanában ami nem PvP?

axenet
Muhaha

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

Köszi.Valószínûleg az elõbb is nekem akartad címezni,csak Molninak küldted.

Ka-50

arrow19
#46208 hsz-emre valaki?

Ka-50

z0ty4
tedd le azt a pálinkát <#pias>

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Borisz80
Bassz... hát a falconban ott van. <#banplz>
Nem szóltam. <#miaz>

VO101Tom
biztos, hogy van, a falconban a tengelybeállításoknál jobb oldalt van hogy reverse, vagy mirror, vagy ilyesmi.

www.pumaszallas.hu

Borisz80
megjött a pedál. <#vigyor3>
Lenne egy olyan gondom hogy ha rárakom a futófékezést a pedál fék tengelyére akkor a BMS alap helyzetben úgy érzékeli mintha tökig nyomnám a féket, ha pedig benyomom a fékpedált akkor meg kiengedi.
Nem látok olyan opciót hogy tengely megfordítása.
Ötlet?

arrow19
Molnibalage
Csomag ment.

Sziasztok,még egy kérdésem lenne.Theater modokat,pl Sinai,Israel stb. honnan tudnék leszedni?

Ka-50

Molnibalage
A külsõ nézetben látható kabin a gép 3D modelljének a része. Tehát nincs kétféle kabin. Kabin alatt az a modellt értem, amit belsõ nézetbõl látsz. Ennek 60000 láb deagg. távolsága van... Ezt írtuj át 10-30 lábra.

Ez 2-4 fõs multiing nem gáz. Egy 30 fõs multiban meg megfekszik minden gép...

arrow19
Ha belegondoltok abba hogy sem AF FF OF? 5+ éve alatt nem votlak 30+ fõs több napos Campaign eventek (dirrekt nem TE-khez hasonlítom), ahol és akinek ez feltûnt volna én nem csodálkozom ezen, +1 a devek sem szuperhumanek plusz alapvetõen õk az avionikára koncentrálnak és ezért van az h a BMS is egy SP4 szintû DB-vel repül a mai napig.
arrow19
@molny A DB értékre gondoltam
@repvez régen nem a 3D kabin volt az alapértelmezett gondolom az is számít.
repvez
Azért tegyük tisztába a dolgokat.
HA jól tudom akor a falconban 2 kabin van .Az egyik ami a külsõ 3d-s modellel együtt mozog amit ugye külsõ nézetbõl is látunk.
A másik meg a belsõ nézetes kabin ahol minden kis kapcsoló modellezve van.
TEhát mig az elsõ opció hihetõ ha megjelenik mindenkinél ,miért ne tenné.Ez a kabin pár 1000 polygonból vagy még annyi sem áll.

Mig a másik eset áll fenn akkor az tényleg nagy hiba lenne ,de ezt nem hiszem mivel nincs minden gépnek ilyen modellje csak ami vezethetõ is.

ÉS ha mégis ez az eset áll fenn akkor kérdés már az alap falconban is elõfordult e ,mert akkor hogy ment el a 98as szintû gépeken ha most is akad.Ha késõbb került bele akkor biztos vissza is lehet csinálni és ha tudják, hogy van ilyen hiba akkor tenni is tudnak ellene.

Molnibalage
Mármint, hogy lowresre állítva nem nõ, hanem csökken az FPS?

arrow19
Orbitális faszság, na ezért regélem én már régóta h vele kell kooperálnod. Pl. A.S. elmondása szerint a "lowres"! HUD-ra is vonatkozik h esik tõle az FPS.
Molnibalage
Nem, ez a belsõ kabinra vonatkozik. Ha négyen vagytok a betonon, akkor 4 ember kabinját rendereli le a Falcon. Legalábbis ezt monda AS. Az õ DB-ben - és most már az enyében is - átírtuk a távolságot 10 és 30 lábra.

(Emlékeztek arra, mikor azt mondtam, hogy ha a TGP be van kapcsolva, akkor a külsõ nézetben is ezik az FPS...? Na, ez is lehet, hogy attól van.)

arrow19
"Ugyanis az alap DB-ben vagy egy olyan hiba, hogy a veled együtt multizó emberek kabinját is lerendereli, mert 60000 láb távolság van beállítva."
AFAIK ez nagyon durva bug, külsõ nézedbõl nem is látszik a pit de 10000ft simán eléglenne. Stock BMS használok egyedül a Redflag-es sound mappa van áthúzva KTO-ba. Egy ideig én is eye candyt üldöztem de nálam a MP stabilitás miatt tök felesleges tökölni velük az esetek 95%-ban a pilótafülkében vagyok inkább a particle ami számít.
Borisz80
Az az igazság, hogy szerintem a BMS-hez nem létezik olyan mod ami komolyan fokozná a látványvilágot.
Igazából a kabin finomítgatása illetve a táj textúrája nyomhat sokat. Én nem vagyok híve a hiperszuper modelleknek, mert igazából 90%-át sose látod olyan közelrõl hogy lehessen látni azokat a részleteket amik szuper-modellé teszik.

Itt van egy lista a Bechmarkon.

Amit én javaslok:

F-16 (Janhas) - F-16 variánsok hi-res modelljei, HMCS sisakmodellel (bár szerintem tökéletesen megfelel az eredeti BMS model is)
F-16 HUD Projection Mod (FO😎 - HUD reflexüveg szín aberrációja
Tracer Mod (MaxPower) - földrõl visszapattanó nyomjelzõk, nyomjelzõ lövedékek, új füst
Tomcat korea textures (Tom Cat) - 1.0 és 2.0 verzió, korea texturák, a 2.0-ban nincs minden évszak
Cloud Textures (Nuno Santos) - új felhõzet textura (ha már unod az eredetit)
Moveable TGP Head Mod (Peca-Chuck) - tgp feje mozog
Night tiles (Khronik) - szebb éjszakai fények texturák
F-16 Pilot Model (Harpoon) - pilóta model a kabinba + térd panelek
F-16C Blk 52 hi-res cockpit (Aeyes) - fizetõs hi-res F-16 kabintexturák

Tom!
Jók a skin-jeid! <#szeret>

Molnibalage
Árnyék nélkül mehetnek a modellek, akkor nem vészes a dolog. Amint bekapcsolod a focus shadow-ot és a durvább pontonkénti számolást, akkor pápá FPS...

z0ty4

z0ty4
de ez csak egy ember tapasztalata. És tudjuk, hogy a te géped nem 100as <#mf1><#nevetes1>

Molnibalage
A wall és egyéb kis módosító modjai használhatóak, de a nagy poligonszámú cuccai igen FPS gyilkosok.

Molnibalage
Egyrészt a multi kompatibilitás, ha az alap helyszínen repülsz. A másik fele, hogy olyan brutális poligszámmal dolgozik, hogy bármilyen árnyék vagy fény shader efffekt mellett megfekszik a gép, multiban meg fõleg. Ugyanis az alap DB-ben vagy egy olyan hiba, hogy a veled együtt multizó emberek kabinját is lerendereli, mert 60000 láb távolság van beállítva. Tehát kb. 10 mérföldik minden belépõ human pilóta elég szépen leterheli a CPU-t. Ha még erre rárakod ezt, akkor annyi. Tehát, még ha mindenki azonos DB-vel repül akkor sem éri meg szerintem. Jan sajnos kezd átesni a ló túloldalára, de nagyon. Hayab nem vesztette el a józan ítélõképességét, hogy mi kell egy szimnek. Nem 40-80k poligons modellek...

Én csak JanHas fáit tettem fel az alacsonyabb LOD-ot használva. Az árnyék bekapcsoláskor az FPS gyakorlatialg egybõl felezõdik reptér közelében úgy, hogy nem a LOD1-jét használtam LOD1-nek, hanem a 2-est...

repvez
DE kérlek ha válaszolsz akkor legalább magyarázatot is füzz az állitásaidhoz,mert ezzel igy nem tud kezdeni senki semmit, mert jelentheti azt ,hogy neked személy szerint nem jönnek be, ez egyéni szoc probléma, de ha azt mondod, hogy multi kompatibitási problémákat okoz vagy kifagy töle a gém akkor tisztán lát az ember ,de igy csak egy poszt , hogy lássák, hogy te aztán megmondtad.
Sikerült

Ka-50

Molnibalage
A JanHas féle modellek nagy részét szépsége ellenére senkinek sem ajánlanám.

repvez
A multikompatibilis dolgokról nem tudok nyilatkozni,de ha csak látványra gondolsz akkor a JanHas féle modelleket és skineket mindenféleképp és a particle sys modot , valahol az is fennt van a forumon
Hi Urak! Sikerült kicsit jobb gépre szert tennem, ezért gondoltam, hogy újra felteszem a BMS4_et :-)
Telepítõk lejöttek, stb. Falcon BMS 4.32 - Full Installer (Base plus U1-U6) +U7 is. BMSkeystrokes.key + cardridge.ini is. Most még gondoltam a textúra pack_ra is. HighTilesKoreaV1.0. Milyen látványjavító dolgokat érdemes még feltennem? Szeretnék már végre normálisan megtanulni Falconozni és multizni.
Szép estét. HUNter

repvez
Hogy érted, hogy nem enged regisztrálni? Ha csak anyni hogy nem kapod meg az activáló kódot akkor nézd meg a spam között, valamiért mindig odateszi .
Sziaszto!

Vmiért eltûnt a gépemrõl a BMS telepítõje.Viszont a torrent már nem él,a Benchmark sims oldalára meg nem enged regisztrálni.Tudtok vmi megoldást?

Ka-50

VO101Tom
Bejelentheted, csak típust ne írj, a dds fájlokat látnom kell elõtte.

www.pumaszallas.hu

Molnibalage
Akkor egyébkét bejelenthetem, hogy még több skin jön?

Molnibalage
Mindent megadok, hogy melyik dds-t kell átpingálni és a festési minkátat is.

VO101Tom
Oké, hétvégén elkezdem kigyûjtögetni a dds-fájlokat, és megnézem, hogy melyik milyen szinten áll most. Addig küldhetnél viszont festési mintákat (oldal és felülnézet), hogy legalább azokat ne kelljen túrnom, te úgyis jobban képben vagy azzal, hogy mikor milyen festéseket használtak.

www.pumaszallas.hu

Molnibalage
A textúra méret bárhol lehet 1024-es, simán elbírja a játék. A E-3, KC-10 KC-135 kaphat jobb skint, de Falcon szinten ezen nem annyira csúnyák. Meg mikor jár ezek közelében átlagos játékos? Kb. soha... A Tu-22 sincs hadjáratban és totál modellezhetetlen, de arra pontosan jó, hogy megmutassa, hogy egy jó skin mire képes egy lowpoly modellel.

A Tornado modellek bõven túl vannak a Tu-22 szinjén. A te skineddel kb. olyan ûtõs lesz, mint ahogy a régi "képregényes" A-6-bõl lett a Red féle skinnel. Egy 2500 polis gép úgy néz ki, mint máshol egy 10-12k-s modell egy átlagos skinnel. Szóval a lenti listám most is áll. 😊

VO101Tom
Most nincs más a listán. Balázs szokott szólni, ha talál valami nagyon gagyit amire ráférne az upgrade, bár ez a 23-as meg a 29-es eredetije sem volt rossz, inkább csak a szovjet festés hiánya miatt kellett átdolgozni.

Eddig volt a J-7, a Tu-22 amihez kettõ is készült, egy F-15 póttank, egy szovjet 29-es, meg ez.

A J-7-nél túlzásba vittem a szürke koszolást, azon gondolkozok, hogy azt átdolgozom kicsit. Az a baj, hogy fémszínû vagy fehér festést utánozni a legnehezebb, annak meg szinte nincs is másmilyen 😊

Balázs. Ha kis polygonszámú, attól még dobhat rajta a skin (sõt, akkor számít csak igazán), a Tu-22 eredeti skinjére emlékszel, hogy milyen volt? A fõ modell ott sem lehetett több párszáz polygonnál, aminek háromnegyedét a futómûvek vitték el 😊

Ha viszont nem szerepel a gép kb sehol, akkor nyilván nem éri meg foglalkozni vele. A Mi-24-esrõl asszem már beszéltünk régebben, csak nem tudtam a modellt elõvarázsolni LOD editorban, és a mostani skinje sem volt meg. Mi-8-ról is volt szó ugyanott. Most néztem õket, most megvannak. Hát igen. Ez a hulla fakó skinre rányomott agyonsötétített panelosztás elég -khmm- érdekesen néz ki 😊

Az OV-10-eseknél ahogy nézem a legfõbb gond, hogy a textúra túl kicsi, ezért nagyon pixelesek. Ha van hozzá normális blueprint a neten, akkor ezen lehet segíteni.

Az olyan kieg gépek, mint az AWACS, vagy a tankerek? Amennyire emlékszem, azokra is ráférhet egy High-res skin...

www.pumaszallas.hu

arrow19
Szép munka!
Molnibalage
Nincs köv. célpont ellenére. Idõrõl idõre kiválasztok valamt, amire megkérem Tom-ot vagy LESCO-t, ha van idejük. Már csak alacsony poliogonszámú cuccok és fegyverek maradtak, amik esetleg kaphatnak új skint, csak kérdés, hogy van -e értelme.

A MiG-31-hez csinált egy irtalmatlan szép skin egy BMS4 fórumozó. Az relatíve egy lowpoly model, talán ha 2-3 ezer polygont látsz egyszerre. Van még ilyen model. Ha van ezekre ereje Tom-nak vagy LESCO-nak akkor kijelölhetek párat. Ilyen a Tornado, a Mirage F.1, a Jaguar. Azonban ezek csak a Eurowar hadjáratban szerepelnek és ott is legfeljebb 2 században, tehát az átlag játékos kb. soha nem találkozik velük. A 600 polygonos J-7-er olyan skint csinált Tom, hogy ihaj. Van még hasonló gép, de a Szu-7 350 poligonja annyira kevés, hogy nem tudom megéri -e vele veszõdni úgy, hogy ebbõl is van kb. 1 század a hadjáratban...

A TomCatz féle Szu-24 skin nem annyira csúnya, csak olyan semmilyen és talán túl világos. Az szóba jöhet célként. A bibi az, hogy TC általában olyan elbaszott skinpalettákat csinál, hogy a falnak megy tõle az ember...

A Szu-25 skinje nem túl nagy szám, dupla mérettel egész szép dolog jöhet ki. Majdnem 1000 poligonos a gép.

Én anno csináltam egy Szu-33 skin. Mai szemmel már igen csúnyácska, de legalább autentikus nagyjából. Ez is lehetne szebb, de értelme nem nagyon van, amíg a Kuz nem mûködik és hadjrátban úgysem szerepel...

Az OV-10 gépek lesznek már hadjáratban is. Majdnem 3000 (!) poligonosak, de a skinjük bõven lehetne jobb. Megint az a kérdés, hogy megéri e erre pazarolni az idõt. Nemigen lát ilyet közelrõl senki...

OH-58 heli skinje egy trágya, de 400 poligons modelell csodákat nem lehet mûveli.

TomCatz féle Mi-24 kaphat új skint. Irgalmatlan ronda panelvonalakt használ és a színek sem tûnnek túl hitelesenek.

A J-6 gép 3000 poligonos, de nincs normális skin hozzá. Vagy hülyeség az egész - tök vörös gép - vagy nagyon lowres és vicces, mert pl. cseh skin van hozzá.

So? Melyik legyen?

Nekem a favoritom a hidegháborús Tornado GR.1 (RAF), Tornado IDS (Luftwaffe) aztán a J-6, J-6A, Mi-24, Szu-25, Szu-25. Ezek után jön a Jaguar, OV-10.

z0ty4
jó az anyag <#taps>

mi van még a listádon? ( ha van még )

VO101Tom
Pár napja küldem ezt el Balázsnak, a 80-as MOD-jához elkövettem egy újabb skint, ezúttal a Mig-23-ashoz. Szerencsére ezt nem kellett totál nulláról kezdeni, Hayab panelvonalait megtartottam, arra került rá a terepszín, meg a koszolás. A festési mintán fehér oldalszám szerepelt, de kérésre készült vörös is.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Szokatlan lesz, az biztos, de sokkal jobb élményt ad 😊
Mondjuk az is igaz, hogy ez inkább vitorlázón meg világháborús szimulátorokban jön elõ, ahol a légi harcnál és a normál repüléseknél is nagyibb hangsúly van a pedál használatán és a precíz, csúszásmentes repülésen. De fogadok, pár hét után azon fogsz csodálkozni, hogy ezelõtt hogy voltál meg nélküle. Olyan mint a TrackIR 😊

www.pumaszallas.hu