• Borisz80
    A Dremel féle szerintem jó lenne. Sőt, talán még házilag is le tudok egy ilyet gyártani!
    Köszi az ötletet!

@Willenbrock
    MiG-29
    wiki
    "A típusnak jelenleg 10 db igazolt légi győzelme van,[99][100] és egy pilóta nélküli repülőgép feletti.
    A típus első „légi győzelmét” – ami gyakorlatilag egy légi baleset – az irak–iráni háborúban aratta az 1980-as évek második felében. Egy iraki pilóta „baráti tűzzel” lelőtte egyik pilótatársát, aki szintén ezzel a típussal repült.
    A szovjet–afgán háborúban egy afgán Szu–20 esett áldozatul az egyik szovjet MiG–29-esnek. Az eset manőverező légiharcban történt Kabul térségében.
    1996. február 24-én három fegyvertelen civil repülőgép, amik a „Testvérek a mentésért” (Brothers to the Rescue) nevű szervezeté voltak, Florida felől közelítették meg a kubai partokat. A rájuk emelt MiG–29UB és MiG–23UB géppárból délután fél négy előtt a MiG–29UB-t vezető Alberto Perez Perez alezredes a Kuba előtti nemzetközi légtérben lelőtt két Cessna 337 típusú gépet, a harmadik kétmotoros gépnek sikerült elmenekülnie a helyszínről.[101][102]
    Etióp-eritreai háború: 1999. február 25-én egy eritreai MiG–29 lelőtt egy etióp MiG–23BN-t.
    Egy nappal később, február 26-án eritreai Fulcrum-ok lelőttek 2 db etióp MiG–21-est.
    2000. május 15-én egy eritreai Fulcrum lelőtt egy etióp Szu–25-öst (talán Szu–25UBK?).
    Három nappal később, május 18-án újra eritreai Fulcrum-ok lettek eredményesek 2 db etióp MiG–21-es felett. Az egyiket 2 db R–27R-rel, a másikat pedig 30 mm-es gépágyúval lőtték le.

A 2008 augusztusában lezajlott orosz–grúz háborúban egy orosz MiG–29 lelőtt egy grúz pilóta nélküli repülőgépet. Az UAV folyamatosan közvetítette kamerájával a lelövést."

F/A-18
    Combat Operations cím alatti részben...
    wiki
    Desert Storm: 2db MiG-21

Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2014.08.27. 11:43:10