• Borisz80
    Félreértessz.
    Én nem magasztalom az orosz technikát csak a tököm ki van azoktól akik nem tudják tisztelni. Ez most nem a fórumon jelenlévőkre értem, csak példának okáért, szét kell nézni pl youtube videóknál a kommentekben. Nem rég írkáltunk egymásnak egy amcsival, de annyira csőlátása volt, hogy amikor az állításomat konkrét riport filmmel (belinkeltem neki) támasztottam alá ahol maga Gen.Charles Horner nyilatkozott... akkor se lehetett meggyőzni... hát aki ennyire hülye...

Az is vicces amikor az amcsik gyáva kutyáknak nevezik azokat akik asszimetrikus harcot folytatnak. Mint ahogy te is mondtad csak nem ostobák, hogy úgy álljanak le bunyózni hogy semmi esélyük.

Szóval csak nézz szét az amcsik között. Mindenki el van szállva a haderejüktől, minden ellenfelüket lenézték illetve lenézik. Miközben ugyan úgy náluk is emberek repülik a gépeket és semmivel sem jobbak mint a másik. Az amcsik is ugyan úgy hibáznak és néha csak a vak szerencse miatt nem hagyják ott a fogukat.

Dogfight nevű sorozatban is, a Vietnámot megjárt NAVY ász, Charles Duke F-4 -ével annyi hibát vétett a MiG-17 elleni híres légiharcában, hogy ha hasonló képességű gépben lett volna a vietnámi, akkor ő lett volna aki lángolva becsapódik a földbe.

Az általam említett légiharcban is az iraki vadászokból 2 gépük beleállt a földbe. Éjszaka, földközeli légiharcnál. Egy 29-est meg a megérkező F-15C lőtt le.

Na most ha visszalapozok a könyv azon részére, amikor az Op. Desert Shield volt akkor az amcsik is áldogáltak bele a földecskébe, pedig itt még csak gyakorlatoztak. Már ott tartottak hogy a veszteségek miatt a parancsnokság megtiltotta a földközeli repüléseket.
    Az egyik eset (a könyvből) amikor egy F-15E is beleállt egy ilyen gyakorlatnál (az író volt a kísérője), amikor nappal, földközelben támadó Jaguárokat próbáltak elfogni. A 15E pilcsi magasról ráborított a támadókötelékre, majd észrevette hogy a géppártól jóval lemaradva egy 3. fedezi őket hátulról. Erre tovább borította hogy a 3. ne kerüljön mögéje.... és benézte a magasságot. Platty.
    Ezzel most azt akartam mondani hogy ismét nem az iraki pilóták gyengéje az hogy beleálltak páran a földbe. Az amcsik is sokszor benézték.

Ez a 1vs1 szemlélet sem releváns. Sok tényező van. Sose lesz olyan egy háborúban, hogy egyenlő eséllyel szálljon szembe két gép. De gondolom ezt nem kell ecsetelni (főleg nem neked) mert mindenki tudja aki ezen fórumon van.

Én azt vettem észre, azon légiharcbeszámolókból ahol MiG-29 indíthatott, hogy az orosz rakéták sz@rok.

A könyvet epub-ban töltöttem le, próbáltam pdf-be konvertálni de összekutyulta az egész strukturát.
    Szóval ha kell a #46820 hsz-ben benne van a letöltése.
    Az epub olvasó progi meg itt (amit Zotya linkelt)