• Borisz80
    "Sajnos elődlegesen jogi oka annak, hogy eddig "csendben kellett maradnom". Mint tudjátok NDA (titoktartási szerződés)-t írtam alá az ED-vel, ami azt is tartalmazza, hogy nem nyilatkozhatok bizonyos dolgokról, főleg bizonyos fórumokon.

Tömören az eddigi tények, és problémák az alábbiak:

- Az indiegogon összegyült 15000$-ból mind a mai napig csak 1400k$ érkezett meg mivel a PayPal még a pénzgyűjtés alatt zárolta a beérkezett pénzt és a beczlstudios accountját, (ha valaki még emlékszik rá, ki lett postolva annó a fórumra) és a közel kétéves jogi huzavona vége még nem látható. A helyzetet a PP-al Cobra bevonásával is igyekeztünk megoldani (neki volt kapcsolata a PP executive escalation osztályával), de ez sem vezetett eredményre. A befolyt pénz még mindíg a PP-nál van. Ha valakit érdekel, hogy járhat a PP-al: http://www.screw-paypal.com/index.html. Emellett a "saját" pénzemből 7500$-om van bent eddig a projectben (az ügyvédi díjak nélkül).
    - A csapat minden tagja több pénzt szeretett volna kérni a munkájáért annak ellenére, hogy érvényes és aláírt szerződés volt az általuk elvégzendő munkára, mely tartalmazta a megfelelő ellentételezést is. Másodsorban a beczl studiosból részt akartak volna, magyarul minden egyéb bevételből (ami nem kapcsolódik szorosan a játékhoz) is részesedni akartak. Ez kb olyan, mintha a kőműves aki a házadat építi azt mondja, mikor szerkezetkész, hogy tulajdoni jogot szeretne a házra. no comment....
    - Mivel az eddigi elvégzett munkájukat semmilyen formában nem akarták az előzetes feltételek szerint "engedélyezni", vagy átruházni, így patthelyzet alakult ki, amiben a közel két hónapos intenzív tárgyalás sem hozott eredményt.
    - Mindezek után ügyvédekkel konzultálva, mivel én midenképpen szarul jövök ki az egészből, így kénytelen voltam minden jogomről lemondani, az összes eddig végzett munka, 3d, textura, doksi, honlap, stb... a 21-el kapcsolatban át lett az új cégükre jogilag ruházva, ingyen és bérmentve. Tehát én sem az eddigi munkámért, sem a jövőbeni értékesítésből egy fillért sem kapok.
    - Az egyéb modok, amik a 21-el jöttek volna ki (SA-2 komplexum, egyéb járművek, stb) és a WW.II-es járművek nem lesznek kiadva még free modként sem, mivel az ED-vel kötött szerződés (annak ellenére, hogy felbontottuk) ezt nem teszi lehetővé."