52967
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Talon11 #46586 Amúgy, van vmi olyan magyar vagy nemzetközi szerver, ahol szoktatok repdesni? -
Talon11 #46585 Biztos hogy attól, mert a 40 - 42-nek még zöld az MFD-je, úgy tudom -
#46584 Valaki meg tudná mondani, hogy az F-16 -nál melyik block-tól kezdtek színes MFD-ket tenni a kabinba?
50 - 52? -
#46582 Ezt el sem tudom képzelni... kemény -
#46581 Soha nem felejtem el, anno az 59-nél billentyűzettel kezdtem az oktatást, még a kötelék is ment :D, persze nem azért, mert a padláson volt a joy, egyszerűen nem volt :D -
#46580 Nagyon kemény! -
#46579 Billentyűzettel
És hogy megy a légi tankolás ? -
#46578 -
Talon11 #46577 Nincs semmi probléma...elnézem... -
77pxdumbo #46576 Köszi szépen segítséget.
Közben már megtaláltam azokat amiket írtál. A cockpit display extraction-t már előbb is próbálgattam, de nem működött, aztán megtaláltam a másik opciót is, és bejelöltem. Minden frankón műkszik. Az MFD Extractor -t még nem haználtam. először azt hittem az Easy Monitor configuratorra gondoltál, de most látom ez másik progi. Azt a DCS-ben már használom. A helios progival sikerült már elfogadhatóan kipakolnom a műszereket, de még finomítgatom a profilt.
Nagyobb gondom az F16 rendszereinek működése és működtetése. Elég gyenge ( 0 +-5%) az angol tudásom, és eléggé döcögősen haladok. Az alapok (fel- leszállás repülés nav) már nagyjából megy, de a fegyverzet és radar kezelést eléggé nehezen fejtem meg. Szeretnék veletek repni minél hamarabb, igazából multizni szeretek a legjobban. Tom és TB segítenek időnként, köszönet Nekik -
#46575 Ejj de kínos... -
#46574 Elnézést. Most vettem észre, hogy rossz hsz-re nyomtam a válaszgomot.
#46567 hsz-emet a Talon által írt #46488 -as hsz-ére írtam.
"Joystick? Az ugyan valahol lenne a padláson vagy vhol, de inkább billentyűzettel repülöm. "
Csak gondoltam tisztázom eme kis malőrömet, mert jelenleg a két hsz-t olvasva eléggé b@szogatóköcsögölőokoskodósnak lehet érteni.
Úgyhogy mégegyszer bocsesz Talon. Nem annak szántam mivel nem arra a hsz-re reagáltam. -
Talon11 #46573 Írtam is egy bemutatkozó szöveget... -
Talon11 #46572 Én is úgy gondolkodom...bár amúgy most ott a fórumon vagy angolul, vagy németül írjak? Vagy esetleg mind2? -
#46571 Nincs a személyével semmi baj. Kérdezzen ha kérdezni akar (értelmesen fogalmazva), amire tudunk válaszolunk. Egyszer elmondtam neki a javaslatomat, ő meg majd eldönti, hogy mit akar. -
#46569 @Dumbo
Vagy a BMS saját "műszerkiemelőit" használod, ahol a DED, MFD-k, F-ACK, RWR, HUD megjelenítése lehetséges.
A "launcher" ikon Indításkor a felugró menüben "cockpit display extraction"-ban van az az opció ahol el tudod helyezni őket, méretezhetetd, legyen e ablak fülük, ne legyen stb.
A configuration-ban pedig valahol legalul a "settings hardware"-ban be kell kapcsolni a "cockpit display to external windows"-ot.
Csak akkor fognak megjelenni az ablakok ha már betöltött a BMS.
Ha működik a "c. display extractor" akkor a BMS ablakban fog futni! Ezt az ablakot is a "c. disp. extractor" menüben tudod méretezni illetve kapcsold ki az ablakfüleket rajta.
...egyenlőre ennyit erről a részről... ha valami nem stimmel akkor írj.
A másik lehetőség az MFD Extractor nevezetű program használata, ahol a fentieken felül még az órás műszereket is meg tudod jeleníteni és kedved szerint elhelyezni a másik monitoron illetve méretezhetőek.
(googléban erre rákeresel akkor biztos megtalálad, keresd a frissebb verziót)
Kezelése marha egyszerű. Kivéve az MFD-k megjelenítésénél kell egy kicsit mókolni vele.
Én az MFD-k és a DED megjelenítéséhez használom a BMS megjelenítő progiját a többihez meg az MFD Extractor-t.
@Többiek
Ha ismét feléled kissé a társaság, jó lenne megint nyomni pár közös TE-t (mondjuk Axe mester általiakat) ;) . -
#46568 A baj az, hogy eddig ugrabugrálta témák között, de konkrétan nem igazán látnil, hogy egyáltalán mit akar és mit tud. -
#46567 Aha..... akkor felejtsd el a BMS-t. Persze erőlködhetsz ha akarsz... -
#46566 Ha szigorúan és nem lazán veszed a terminológiát, akkor nem. Anyahajó anno a hidroplánokat üzemelető volt. A fedélzetről fel- és leszálló gépek meg repülőgép hordozóról üzemelnek. Csak itthon annyira beépült a könyznyelvbe az a terminológia, hogy majdnem mindenki ezt használja, mert az átlagpolgár HT ismeremte nehogy zérus, de inkább negatív vagy imaginárius szám... -
Talon11 #46565 De hát nem ugyanazt jelenti? Aircraft Carrier=Repülőgép hordozó=Anyahajó.. -
#46564 Ráadásul anyahajó nincs is benne -
Talon11 #46563 Akkor majd megpróbálok érthetőbben fogalmazni....
-
#46562 Ez a kérdés most mire vonatkozott?
Hmm..az egy kicsit zavaró, hogy bármilyen hordozóf.-i gépnek kicsi mindegyik anyahajó..nem lehetne fölnagyítani azokat?
A méret valódi, ez meg egy szimulátor.
Ne sértődj meg, én is voltam fiatal, de próbálhatnád kicsit kevésbé chat módban használni a fórumot, összeszedni gondolataidat, mert így csak minket fárasztasz le. -
Talon11 #46561 Hmm..az egy kicsit zavaró, hogy bármilyen hordozóf.-i gépnek kicsi mindegyik anyahajó..nem lehetne fölnagyítani azokat? -
Talon11 #46560 A Micropose vagy az LP? -
#46559 Már volt róla szó, nem publikak, egy részüket itt-ott elkotyogták...
Új RWR kód, ami modellezi a bizonytalanságot.
Új kabinok.
Új 3D modellek. (Eddig csak Hayabét láttuk.)
Shader ganerált erdőket talán bekapcsolják. Elvielg most is benne van a motorban, de anno azt mondták, hogy a F.L.A.R.E.-t megvárják vele, de az meg nagyon nem halad. Hónapok óta, vagy éves nagyságrendben nincs hír róla csak annyi, hogy a BMS4 csapat átvette, mert az eredeti készítő bedobta a törülközőt. -
Talon11 #46558 ...Bár a 4.33-nak mik az újításai? -
Talon11 #46557 Ez tetszik... -
Valami ilyesmi lesz a végleges változat, de pár vágást szerinem lecserélek. Ez nincs mindenhol megeffektelve és a kameramozgás sincs beállítva mindenhol.
Vállalható ez így? A videó lényege az a "fun". -
77pxdumbo #46555 Nem ott sem találtam -
#46554 Sajna nem. Legközelebb majd igyekszem megfűzni valakit.... -
#46553 Nekem Spam-ek közé rakta, ott is nézted? -
#46552 Nagyon nem.... -
Talon11 #46551 Az igen..most olvasom a Hayab Harrier-topicot..ez tényleg tud függőlegesen lebegni!
(Akár elméletileg sztem helikoptert is le lehetne szedni így) -
#46550 Axe bácsi videót nem csinált valaki?
-
#46549 Mert ezen nincs DCS... Told fiam, oszt hadd szóljon. -
Talon11 #46548 Katasztrófa ezt a A-10-et repűlni..folyamatosan kitör vmely irányba... -
#46547 [email protected] -
Talon11 #46546 Hja...ehhhez mit szólsz? Van egy "ordító egér".... -
#46545 Ezt nekem címezted ?