52967
  • Talon11
    Amúgy, van vmi olyan magyar vagy nemzetközi szerver, ahol szoktatok repdesni?
  • Talon11
    Biztos hogy attól, mert a 40 - 42-nek még zöld az MFD-je, úgy tudom
  • Borisz80
    Valaki meg tudná mondani, hogy az F-16 -nál melyik block-tól kezdtek színes MFD-ket tenni a kabinba?
    50 - 52?
  • axenet
    Ezt el sem tudom képzelni... kemény
  • Cancri55
    Soha nem felejtem el, anno az 59-nél billentyűzettel kezdtem az oktatást, még a kötelék is ment :D, persze nem azért, mert a padláson volt a joy, egyszerűen nem volt :D
  • arrow19
    Nagyon kemény!
  • axenet
    Billentyűzettel

És hogy megy a légi tankolás ?
  • repvez
  • Talon11
    Nincs semmi probléma...elnézem...
  • 77pxdumbo
    Köszi szépen segítséget.
    Közben már megtaláltam azokat amiket írtál. A cockpit display extraction-t már előbb is próbálgattam, de nem működött, aztán megtaláltam a másik opciót is, és bejelöltem. Minden frankón műkszik. Az MFD Extractor -t még nem haználtam. először azt hittem az Easy Monitor configuratorra gondoltál, de most látom ez másik progi. Azt a DCS-ben már használom. A helios progival sikerült már elfogadhatóan kipakolnom a műszereket, de még finomítgatom a profilt.
    Nagyobb gondom az F16 rendszereinek működése és működtetése. Elég gyenge ( 0 +-5%) az angol tudásom, és eléggé döcögősen haladok. Az alapok (fel- leszállás repülés nav) már nagyjából megy, de a fegyverzet és radar kezelést eléggé nehezen fejtem meg. Szeretnék veletek repni minél hamarabb, igazából multizni szeretek a legjobban. Tom és TB segítenek időnként, köszönet Nekik
  • Borisz80
    Ejj de kínos...
  • Borisz80
    Elnézést. Most vettem észre, hogy rossz hsz-re nyomtam a válaszgomot.

#46567 hsz-emet a Talon által írt #46488 -as hsz-ére írtam.
    "Joystick? Az ugyan valahol lenne a padláson vagy vhol, de inkább billentyűzettel repülöm. "

Csak gondoltam tisztázom eme kis malőrömet, mert jelenleg a két hsz-t olvasva eléggé b@szogatóköcsögölőokoskodósnak lehet érteni.
    Úgyhogy mégegyszer bocsesz Talon. Nem annak szántam mivel nem arra a hsz-re reagáltam.
  • Talon11
    Írtam is egy bemutatkozó szöveget...
  • Talon11
    Én is úgy gondolkodom...bár amúgy most ott a fórumon vagy angolul, vagy németül írjak? Vagy esetleg mind2?
  • Borisz80
    Nincs a személyével semmi baj. Kérdezzen ha kérdezni akar (értelmesen fogalmazva), amire tudunk válaszolunk. Egyszer elmondtam neki a javaslatomat, ő meg majd eldönti, hogy mit akar.
  • Borisz80
    @Dumbo
    Vagy a BMS saját "műszerkiemelőit" használod, ahol a DED, MFD-k, F-ACK, RWR, HUD megjelenítése lehetséges.
    A "launcher" ikon Indításkor a felugró menüben "cockpit display extraction"-ban van az az opció ahol el tudod helyezni őket, méretezhetetd, legyen e ablak fülük, ne legyen stb.
    A configuration-ban pedig valahol legalul a "settings hardware"-ban be kell kapcsolni a "cockpit display to external windows"-ot.
    Csak akkor fognak megjelenni az ablakok ha már betöltött a BMS.
    Ha működik a "c. display extractor" akkor a BMS ablakban fog futni! Ezt az ablakot is a "c. disp. extractor" menüben tudod méretezni illetve kapcsold ki az ablakfüleket rajta.
    ...egyenlőre ennyit erről a részről... ha valami nem stimmel akkor írj.

A másik lehetőség az MFD Extractor nevezetű program használata, ahol a fentieken felül még az órás műszereket is meg tudod jeleníteni és kedved szerint elhelyezni a másik monitoron illetve méretezhetőek.
    (googléban erre rákeresel akkor biztos megtalálad, keresd a frissebb verziót)
    Kezelése marha egyszerű. Kivéve az MFD-k megjelenítésénél kell egy kicsit mókolni vele.

Én az MFD-k és a DED megjelenítéséhez használom a BMS megjelenítő progiját a többihez meg az MFD Extractor-t.

@Többiek
    Ha ismét feléled kissé a társaság, jó lenne megint nyomni pár közös TE-t (mondjuk Axe mester általiakat) ;) .
  • Molnibalage
    A baj az, hogy eddig ugrabugrálta témák között, de konkrétan nem igazán látnil, hogy egyáltalán mit akar és mit tud.
  • Borisz80
    Aha..... akkor felejtsd el a BMS-t. Persze erőlködhetsz ha akarsz...
  • Molnibalage
    Ha szigorúan és nem lazán veszed a terminológiát, akkor nem. Anyahajó anno a hidroplánokat üzemelető volt. A fedélzetről fel- és leszálló gépek meg repülőgép hordozóról üzemelnek. Csak itthon annyira beépült a könyznyelvbe az a terminológia, hogy majdnem mindenki ezt használja, mert az átlagpolgár HT ismeremte nehogy zérus, de inkább negatív vagy imaginárius szám...
  • Talon11
    De hát nem ugyanazt jelenti? Aircraft Carrier=Repülőgép hordozó=Anyahajó..
  • VO101Tom
    Ráadásul anyahajó nincs is benne
  • Talon11
    Akkor majd megpróbálok érthetőbben fogalmazni....
  • Molnibalage
    Ez a kérdés most mire vonatkozott?

Hmm..az egy kicsit zavaró, hogy bármilyen hordozóf.-i gépnek kicsi mindegyik anyahajó..nem lehetne fölnagyítani azokat?

A méret valódi, ez meg egy szimulátor.

Ne sértődj meg, én is voltam fiatal, de próbálhatnád kicsit kevésbé chat módban használni a fórumot, összeszedni gondolataidat, mert így csak minket fárasztasz le.
  • Talon11
    Hmm..az egy kicsit zavaró, hogy bármilyen hordozóf.-i gépnek kicsi mindegyik anyahajó..nem lehetne fölnagyítani azokat?
  • Talon11
    A Micropose vagy az LP?
  • Molnibalage
    Már volt róla szó, nem publikak, egy részüket itt-ott elkotyogták...

Új RWR kód, ami modellezi a bizonytalanságot.
    Új kabinok.
    Új 3D modellek. (Eddig csak Hayabét láttuk.)
    Shader ganerált erdőket talán bekapcsolják. Elvielg most is benne van a motorban, de anno azt mondták, hogy a F.L.A.R.E.-t megvárják vele, de az meg nagyon nem halad. Hónapok óta, vagy éves nagyságrendben nincs hír róla csak annyi, hogy a BMS4 csapat átvette, mert az eredeti készítő bedobta a törülközőt.
  • Talon11
    ...Bár a 4.33-nak mik az újításai?
  • Talon11
    Ez tetszik...
  • Molnibalage

Valami ilyesmi lesz a végleges változat, de pár vágást szerinem lecserélek. Ez nincs mindenhol megeffektelve és a kameramozgás sincs beállítva mindenhol.

Vállalható ez így? A videó lényege az a "fun".
  • 77pxdumbo
    Nem ott sem találtam
  • axenet
    Sajna nem. Legközelebb majd igyekszem megfűzni valakit....
  • VO101Tom
    Nekem Spam-ek közé rakta, ott is nézted?
  • Molnibalage
    Nagyon nem....
  • Talon11
    Az igen..most olvasom a Hayab Harrier-topicot..ez tényleg tud függőlegesen lebegni!
    (Akár elméletileg sztem helikoptert is le lehetne szedni így)
  • z0ty4
    Axe bácsi videót nem csinált valaki?
  • Molnibalage
    Mert ezen nincs DCS... Told fiam, oszt hadd szóljon.
  • Talon11
    Katasztrófa ezt a A-10-et repűlni..folyamatosan kitör vmely irányba...
  • Molnibalage
    [email protected]
  • Talon11
    Hja...ehhhez mit szólsz? Van egy "ordító egér"....
  • axenet
    Ezt nekem címezted ?