• Molnibalage
    Lehet, hogy így kellene működnie, csak az apró hiba az, hogy nem így működik... Ugyanis a Falcon nem tud olyat produkálni, hogy nem tudja az adott oldalhoz tartozóást beazoosíani. Elég csak az F4AWACS vagy au UI-ra nézni. Van olyan kategória, hogy "unknown" amikor az UI-nál szelektálsz a kijelzésnél, de a gép oldalhoz tartozása akkor is tiszta, csak a típusát nem tudja azonsítani. (Ekkor csak egy háromszögként jelenik meg a cél, repcsi ikon helyett.) Lehet, hogy akkor vált át outlaw-ra. Egyébként szökőévenként hallani ilyet az AWACS-től, mert az észlelési táv szélén és alcsonyan repülő gépeknél fordulhat ez elől.

Modom, kb. 6-7 éve is felfigyeltem arra, hogy az FF-ben is néha ouwlaw a kontakt. Soha, ismétlem soha nem lőttem le így baráti gépet.

Szóval szép dolog az elmélet, de mintha ez egyszer szóba lett volna hozva már. Pont ezért van az, hogy a BMS4 csapat nem foglalkozik az IFF-fel, mert ez a bizonytalan kategória sem létezik most...

(Az AWACS géptíus azonosítási képessége egyébként szerintem brutálisan felül van modellezve.)