• Borisz80
    One vs Many. Odacsap elhúz taktikát alkalmaztam.

BVR elhatározás után pót leold, cat1.
    4 gépes kötelék (mögöttük még egy 4 gépes kötelék) , tws-ben 4 indítás 30ezren. Manőverező cél elleni max indítási zóna felső határán. (ha jól tudom így nevezik ezt a részt. Nem a NOESCAPE zónáról beszélek.)
    Elfordultam hogy még lássam radaron a célokat, még a rakéta aktív nem lesz, de...
    Közben jött 2 amraam felém is. Ezeket már nem tudtam volna lefutni így az Axe féle rakéta elleni manővert sikeresen alkalmaztam. (Kösz Mester! )
    Miután ez megvolt futás elfelé. Utánam lőttek. (csak a briefing-ben tudtam meg hogy mind a 4 rakétám talált.)

Mikor megszüntek a besugárzások visszanéztem, de hült helyük volt.
    Awacs lekérd, következő legközelebbi ellenség.
    Ismét több gépes kötelék. Ismét magasabbra, gyorsabbra. Ugyan úgy indítottam a maradék 2 amraam-ot.
    Itt kicsit messzebbről lőttem. (egy mellé másik talált)
    Ismét bejövő rakéta, de ennél megpróbáltam elfutni. 30-ról le földközelbe, és menekülés saját gépek felé.
    Itt ismét utánamlőttek még párat. Aztán a saját gépekkel kezdtek foglalkozni.
    Üza 2000, rakéta nincs, irány haza.

Azért emberek ellen egészen más arány jött volna ki. Biztos hogy az 5 kill leredukálódott volna 1 -re. Na meg így kissé könnyebb, szabadabban lehet manőverezni mintha kötelékben kellene harcolni. A lelőtt gépek mind F-16-ok voltak. De láttam F-15-öt is a besugárzón.

Meg azt is hozzá kell még tenni hogy a küldetés előtt gyakoroltam folyamatosan vagy 1 óráig hogy mit kell csinálni ha jön a rakettya és már nem tudsz elfutni. Úgyhogy még a zsigereimben volt a dolog, és ez sokat számított.

Ma is lerepülöm újra. Kíváncsi vagyok hogy csak szerencsém volt vagy azért már kapisgálok valamit.