• Borisz80
    IFF.
    Tudom, már ki lett tárgyalva...

Az IFF problámával kapcsolatban biztosan igazad van de ez már nem az én gondom, csináljanak az IFF-el valamit, valahogy oldják meg. Hogy hogyan? Nem tudom, még jó hogy nem én vagyok a fejlesztő/programozó. Ha a lentebb említett RWR-es dolgot tényleg meg tudják csinálni akkor biztosan ki tudnának találni valamit az IFF műkodésére is.

Ez a raygunozás is..., meg a jól nézd meg TGP-n... TGP nélkül már fel se lehet szállni? Na meg mindenki nyomogatja a declear-t... mást nem is lehet hallani a rádióban....
    Kérdezd már meg az igazi pilótáitokat hogy amikor tizen x célból ki kell mazsolázni hogy ki barát és ki ellenség hogy akkor mit csinálnak? Végig fogdossák és raygunt / declear-t kiabálnak?
    -Raygun xxx, yyy!
    ...hagy időt reagálni...
    -Budyspike xxx, yyy!
    .... következő cél...
    -Raygun xxx, yyy!
    ...hagy időt reagálni.....................stb

És mire elér mondjuk a 8. célhoz ami már nem mondja hogy budyspike akkor meg már mindegy mert sivít az R-77-es besugárzása...

Akár realisztikus akár nem az IFF, akkor is szükség van rá, valamilyen módon bele kell integrálni. Muszály, mert a játékban nincsennek meg azok a lehetőségek amik esetleg kiváltanák az IFF-et. Pl ha az AWACS normális légi helyzetképet adna, nem csak egy, az az EGY! kötelék helyzetét közli veled... óriási, csak hogy engem lehet hogy nem az a kötelék érdekelne.
    Azt meg ne várják már el a tisztelt BMS fejlesztők hogy élő emberes AWACS nélkül (aki ugyebár el tudja látni normális információkkal a köteléket) ne lehessen repülni.

Ahogy Molni is mondta: bezzeg az ellenséges AI egy 100 gépes furballban egyből kiválasztja a Kék gépeket. Marhára "realisztikus".

Ha most annyira leegyszerűsítve lehet csak berakni az IFF-et amit te mondtál (klikk barát/ellenség) akkor tegyék be úgy. Csináljanak egy opciót a configban hogy be/ki lehessen kapcsolni ezt a funkciót és akkor mindenki boldog lesz, azok is akik megértik hogy miért kell feladni a realisztikusságot és azok is akik elvakultan 100%-osan realisztikus szimulátorra törekednek. (bár akkor mondom: Amraam ---> kuka!!! ... és sok egyéb is. Aztán nem marad más a Falcon-ból csak egy Flight Simulator ahol klasszul lehet útvonalakat repülni. Úgyhogy megint csak miről beszélünk amikor a "realisztikussággal" takaróznak?)

Érdekes hogy a Lock-on / Flaming Cliffs / DCS-s hardcore repszimesek nem csinálnak ilyen marhanagy ügyet az IFF-ből. (ugyan is ott van barát/ellenség felismerő ami működik)