52966
  • repvez
    Ha esetleg valaki beleakad ezekbe a könyvekbe letöltös verzióban az szóljon plz! Főleg a sugaras gépek érdekelnének:
    http://www.rvresin.com/
  • Sharks
    Köszönöm a sok segítséget. Amint tudom, hogy mikor érek rá egy gyakorló repülésre, írok. Bár még nem ártana a rendes rampstartot végigtolni. :)
  • Molnibalage
    "Üdv a klubban" kérdés. :)
  • Razor18
    Ez a Falcon legsűrűbbben előforduló újonckérdése. A FAQ szekciók elsőként szokták említeni a választ, olyan sokan megkérdik...
  • axenet
    Data/Campaign/Save mappába való (már ha Korea a szintér), ugyanaz kell hogy legyen a neve mint a TE-nek,
  • axenet
    A SAM körök és egyéb vonalak vannak benne, így mindenkinél ugyanazok szerepelnek...
  • Molnibalage
    Az ini fájlok azok mit csinálnak? Hova valók? Csak pusztán érdeklődés szintjén kérdem.
  • axenet
    Az volt, csak nem készült róla jó videó. Az enyémet azért valamikor feltolom, ha lesz időm.

Ezt a TE-t is én csináltam, folytatása az előzőnek, csak ez már hivatalos LFE (large force engagement). Nem csak én szervezem...
  • z0ty4
    Köszönjük Axe, megcsekkoljuk.

72-es videókkal mi van mostanában? a legutóbbi is egy hónapos az is Sínai. Amit csinálsz TE azt nem repülitek, vagy csak nincs videózva? a legutóbbi nagy repülésről sincs sehol semmi, pedig az tuti, hogy állat volt.

• axenet
    Vasárnap délután egy össznépi komolyabb repülés ?

Rádió hatótáv nincs modellezve tudtomal....még

@ Shark : Ha komoly küldetés, és előtte komoly eligazítás van, akkor természetesen már eligazítás alatt megkapod az ALOW Bingo, stb infókat a kötelék vezetőtől. Ettől függetlenül jobb a kabinban finomhangolni a dolgokat, én amúgy is vizuális típus vagyok. MFD-ket, AG/AA beállításokat, stb mindig a PIT-ben állítok, startnál.

Más. Ilyen egy hivatalos 72es nagyrepülés briefingje. Az alap küldetést és a szituáció leírását én csináltam, a többit az oktató vadászpilóta gyerek. Belső dokumentum, ne nagyon dajátok tovább...

ORD6
  • z0ty4
    Írd meg mikor jó neked és gyakorolhatunk valamit.

Shift + "-" ( shift melletti minusz ) kapcsolja be a kerék kormányzást. ( szebben nem tudtam írni )
  • Molnibalage
    A hajtómű felpörgetésnél n+1 év Falcon tapasztalatával is csak az alt+i-vel meg a gázker előrelökésével tudtam csak felpörgetni a hajtóművet, klikkelgetve a kabinban nem.
  • Sharks
    Jelentem, sikerült az indítás. Alt+i-t kellett nyomni, még az egérrel kattintottam, addig nem reagált. Földön nem tudom kormányozni viszont, csak egyenesen megy, pedig a pedál működik (ki is téríti a függőleges síkot).
  • Molnibalage
    Erre mondtam azt Tomnak, hogy nem feltétlenül csak kabinokkal meg új repcsi 3D modellekkel lehetne csinosítani a Falcon. Iralmatlan sok fügessztménynek nincs normális 3D modellje vagy skinje. Ezek jóval kevésbé komplex munkák, viszon jó sok van belőlük.
  • z0ty4
    wow!! Tom szép munka
  • Molnibalage
    Új pótos skinek az F-15 gépekhez. Az adatbázisban külön lesz pótos a különféle Sasokhoz, mert jelenleg egy van és az egyikhez sem passzol...
  • Razor18
    Csak az érdekesség kedvéért, tudomásom szerint a frekvencia növekedésével a hatósugár csökken a rádióhullámoknál, mégis az UHF "hord messzebb" a játékban. Nem mintha nem volna tökmindegy, melyik gombon ad az ember, ha hallják, csak megemlítem...
  • Borisz80
    Elméletileg UHF 100 nm, VHF 30 nm-ig hat a BMS-ben. Hogy gyakorlatilag tényleg csak ekkora távolságig lehet e velük kommunikálni a játékban, azt ki kellene próbálni.
  • VO101Tom
    Most nézem, egész jól rejt az a kék, pedig nem is játékból vett képekről szedtem a színt :)
  • Boconadi
    Csak kérdem én, de az IVC szimulálja az egymás közti kommunikálás távolságát?

Úgy értem, azért ha 100-150 mérföldre vagyunk egymástól, magától értetődő, hogy gyengébb a jel. Szerintem. Bár nem vagyok sajnos nagyon otthon a frekvenciák terjedési távolságának terén (bár ha jól tudom sok más is befolyásolja)
  • Sharks
    Csak poénból írtam. Értettem azért. :)
  • Borisz80
    Hát igazából úgy kellene...
    De gondolom Axe úgy értette hogy ÚJRA gondolni, hogy mit és hogyan kell majd csinálni.
    Természetesen a Data Cartridge-t a bevetés előtt célszerű konfigolni.

@Zotya
    Ha bibis az IVC-d akkor hogyan repülsz te Red Flag-et?
  • z0ty4
    nálam bibis az ivc. gondolom tegnap is észrevettétek, hogy sok mindenre nem válaszoltam, egyszerűen azért mert semmit nem értettem. Wolf-ot jól hallottam vhf-en, uhf-en pedig szinte semmit. feltekertem max-ra a hangerőt erre valaki megszólalt ts-en és zengett a szoba tőle.

de ugyanez van skype-on, hol hangos, hol hol pedig halk. majd utána nézek mi lehet a bibi.

Shark: oda úton is rengeteg idő van mindent átbeszélni.
  • Sharks
    Ezt nem a briefingen szoktátok átgondolni? :)))
  • axenet
    Amúgy rendes, komoly küldetésnél a rampstart is célravezető, van időd végiggondolni h mit fogsz csinálni a küldetés során, milyen beállítások kellenek (ALOW, Chaff/flare, bingo, bombák , földi fegyverek konfigolása, mfdk konfigolása, stb ) ... Az IVC-t mindenképp ajánlom, sokáig tart, mire mindenki tudja rendesen használni, de utána sokat dob a dolgon...

• Borisz80
    Az IVC-t is most már rendszeresen kellene használni (most már gondolom mindenkinek működik. Működik?). Hagy szokja az ember, hogy a rádiónak is van értelme.
    Több gépes package-nél meg nem ártana a rádiózás szabályait is követni, mert tegnap volt párszor olyan, hogy nem tudtam hogy most a vezérem hozzám beszél a VHF-en vagy az UHF-en a másik köteléknek.
    A normális rádiózás feelinges is meg célravezető is egyben.
  • Molnibalage
    Tu-22M + Kh-22.
  • Borisz80
    Csakhogy mire felpörög a navigációs rendszer az magában 8-10 perc.
    A hajtómű indítás csak kb 2 perc.

A navigációs rendszer nagyjából pontos működéséhez minimum 8.0-nak kell lennie az "alignement"-nek. Innentől villog a ready is. A pontosság kedvéért viszont 10.0-nak kellene lennie.
    Vagy ha az INS elég 2.0-án is akkor meg minek a rampstart ha nem normálisan csinálja az ember?

Kár hogy a check list értelmetlen mivel mindig minden rendszer hibamentesen működik.

Amúgy felőlem mindig ramp-olhatunk.
  • Boconadi
    Mennyi idő kell hozzá? Úgy 5-6 perc? A checklist kihagyásával, mert tegyük fel scramble mission van mindig. :D Szerintem ennyi belefér a feeling-be. Én azért szeretem. (bár bevallom őszintén a full ramp start nem is megy pontosan)

A gépeket legtöbbször külső áramforrásról indítják (Külső akku kocsi vagy áramforrás, vagy indításkor a sűrített levegő, esetleg hidraulika). Ritka mikor a saját fedélzeti rendszereit használja indításra. Anno volt egy cikk az Aranysasban, hogy a kecskeméti pilóták meg is lepődtek először mikor az Amcsi gépek mindegyike csak úgy beindította a gépeket.
  • Borisz80
    Nem volt ott semmi gond . Az alább leírt módon mindenkinek mennie kell. Ha mégsem megy akkor már valamit rosszul kapcsolt.
    Bár igazából nem sok kapcsoló kell az indításhoz.
    -Master fuel
    -Engine feed
    -Air source
    -power switch (indul battery pozícióban is)
    -start 2
    aztán meg a gázkarral való játszás

De való igaz, sok idő elmegy mire felpörög a giroszkóp.

Amúgy valamit nem értek.
    Hogy lehet működtetni a rádiót ha nem indítom be a hajtóművet? Battery-n? Rádió backup módban? Ezt kipróbálom majd otthon. Kizárt dolog hogy a való életben a toronynál mindenféle bejelentkezés nélkül csak úgy hajtóművet indítassz. Pláne ha egy köteléket vezetsz.
  • z0ty4
    Az elején megbeszéljük, ha van idő vagy igény rá akkor mehet a Ramp. De ahogy Viper is írta sok időt elvesz. Tegnap Boci és Vampire akartak ramp startot de valami bibi lett ott is. Általában Taxi a nyerő.
  • Razor18
    Hacsak nem nagyon hardcore-ban akarod nyomni, a rampstartot célszerűbb offline, a magad csendességében otthon gyakorolni a Rampstart TE elindításával. Ahogy Viper írja, inkább az "akció részből" vesz el időt...
  • L Viper #43585
    Választhatod a taxi, vagy Runway opciót is, ahogy Razor mondja.
    Néha cimbimmel (kb annyi ideje van, mint nekem) csapatunk egy két bevetést, már ha van egy üres óránk rá. Mire lemenne a rampstart, már a célterületen csapatunk.
  • Razor18
    Take Off után választhatsz: Rampstart, Taxi vagy Runway. Már ha jól érttem a kérdésedet...
  • Sharks
    Miért? Hadjáratban maguktól indulnak a gépek a betonról?
  • Molnibalage
    Ramp startot szoktatok repülni hadjáratban?
  • z0ty4
    Ezen a képen szétröhögtem magamat. 801-esek fórumából van, kép címe:
    THE NEWBIE!

• Sharks
    Köszönöm. Kipróbálom nemsokára! 😊
  • Molnibalage
    OFF

Hírek rólam. :)

ON
  • Borisz80
    még annyit tennék hozzá (mivel tegnap nekem se volt hajlandó felpörögni pedig mindent jól csináltam), hogy:
    -RPM eléri a 20%-ot, ott meg is fog állni
    -mozgasd meg a gázkart
    -majd told 50%-ra
    -ekkor nyomd meg a kis kallantyút
    -told 100%-ra
    így már biztos felpörög.