52966
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#43617 Ha esetleg valaki beleakad ezekbe a könyvekbe letöltös verzióban az szóljon plz! Főleg a sugaras gépek érdekelnének:
http://www.rvresin.com/ -
#43616 Köszönöm a sok segítséget. Amint tudom, hogy mikor érek rá egy gyakorló repülésre, írok. Bár még nem ártana a rendes rampstartot végigtolni. :) -
#43615 "Üdv a klubban" kérdés. :) -
Razor18 #43614 Ez a Falcon legsűrűbbben előforduló újonckérdése. A FAQ szekciók elsőként szokták említeni a választ, olyan sokan megkérdik... -
#43613 Data/Campaign/Save mappába való (már ha Korea a szintér), ugyanaz kell hogy legyen a neve mint a TE-nek, -
#43612 A SAM körök és egyéb vonalak vannak benne, így mindenkinél ugyanazok szerepelnek... -
#43611 Az ini fájlok azok mit csinálnak? Hova valók? Csak pusztán érdeklődés szintjén kérdem. -
#43610 Az volt, csak nem készült róla jó videó. Az enyémet azért valamikor feltolom, ha lesz időm.
Ezt a TE-t is én csináltam, folytatása az előzőnek, csak ez már hivatalos LFE (large force engagement). Nem csak én szervezem... -
#43609 Köszönjük Axe, megcsekkoljuk.
72-es videókkal mi van mostanában? a legutóbbi is egy hónapos az is Sínai. Amit csinálsz TE azt nem repülitek, vagy csak nincs videózva? a legutóbbi nagy repülésről sincs sehol semmi, pedig az tuti, hogy állat volt.
-
#43608 Vasárnap délután egy össznépi komolyabb repülés ?
Rádió hatótáv nincs modellezve tudtomal....még
@ Shark : Ha komoly küldetés, és előtte komoly eligazítás van, akkor természetesen már eligazítás alatt megkapod az ALOW Bingo, stb infókat a kötelék vezetőtől. Ettől függetlenül jobb a kabinban finomhangolni a dolgokat, én amúgy is vizuális típus vagyok. MFD-ket, AG/AA beállításokat, stb mindig a PIT-ben állítok, startnál.
Más. Ilyen egy hivatalos 72es nagyrepülés briefingje. Az alap küldetést és a szituáció leírását én csináltam, a többit az oktató vadászpilóta gyerek. Belső dokumentum, ne nagyon dajátok tovább...
ORD6 -
#43607 Írd meg mikor jó neked és gyakorolhatunk valamit.
Shift + "-" ( shift melletti minusz ) kapcsolja be a kerék kormányzást. ( szebben nem tudtam írni ) -
#43606 A hajtómű felpörgetésnél n+1 év Falcon tapasztalatával is csak az alt+i-vel meg a gázker előrelökésével tudtam csak felpörgetni a hajtóművet, klikkelgetve a kabinban nem. -
#43605 Jelentem, sikerült az indítás. Alt+i-t kellett nyomni, még az egérrel kattintottam, addig nem reagált. Földön nem tudom kormányozni viszont, csak egyenesen megy, pedig a pedál működik (ki is téríti a függőleges síkot). -
#43604 Erre mondtam azt Tomnak, hogy nem feltétlenül csak kabinokkal meg új repcsi 3D modellekkel lehetne csinosítani a Falcon. Iralmatlan sok fügessztménynek nincs normális 3D modellje vagy skinje. Ezek jóval kevésbé komplex munkák, viszon jó sok van belőlük. -
#43603 wow!! Tom szép munka -
#43602 Új pótos skinek az F-15 gépekhez. Az adatbázisban külön lesz pótos a különféle Sasokhoz, mert jelenleg egy van és az egyikhez sem passzol... -
Razor18 #43601 Csak az érdekesség kedvéért, tudomásom szerint a frekvencia növekedésével a hatósugár csökken a rádióhullámoknál, mégis az UHF "hord messzebb" a játékban. Nem mintha nem volna tökmindegy, melyik gombon ad az ember, ha hallják, csak megemlítem... -
#43600 Elméletileg UHF 100 nm, VHF 30 nm-ig hat a BMS-ben. Hogy gyakorlatilag tényleg csak ekkora távolságig lehet e velük kommunikálni a játékban, azt ki kellene próbálni. -
#43599 Most nézem, egész jól rejt az a kék, pedig nem is játékból vett képekről szedtem a színt :) -
#43598 Csak kérdem én, de az IVC szimulálja az egymás közti kommunikálás távolságát?
Úgy értem, azért ha 100-150 mérföldre vagyunk egymástól, magától értetődő, hogy gyengébb a jel. Szerintem. Bár nem vagyok sajnos nagyon otthon a frekvenciák terjedési távolságának terén (bár ha jól tudom sok más is befolyásolja) -
#43597 Csak poénból írtam. Értettem azért. :) -
#43596 Hát igazából úgy kellene...
De gondolom Axe úgy értette hogy ÚJRA gondolni, hogy mit és hogyan kell majd csinálni.
Természetesen a Data Cartridge-t a bevetés előtt célszerű konfigolni.
@Zotya
Ha bibis az IVC-d akkor hogyan repülsz te Red Flag-et? -
#43595 nálam bibis az ivc. gondolom tegnap is észrevettétek, hogy sok mindenre nem válaszoltam, egyszerűen azért mert semmit nem értettem. Wolf-ot jól hallottam vhf-en, uhf-en pedig szinte semmit. feltekertem max-ra a hangerőt erre valaki megszólalt ts-en és zengett a szoba tőle.
de ugyanez van skype-on, hol hangos, hol hol pedig halk. majd utána nézek mi lehet a bibi.
Shark: oda úton is rengeteg idő van mindent átbeszélni. -
#43594 Ezt nem a briefingen szoktátok átgondolni? :))) -
#43593 Amúgy rendes, komoly küldetésnél a rampstart is célravezető, van időd végiggondolni h mit fogsz csinálni a küldetés során, milyen beállítások kellenek (ALOW, Chaff/flare, bingo, bombák , földi fegyverek konfigolása, mfdk konfigolása, stb ) ... Az IVC-t mindenképp ajánlom, sokáig tart, mire mindenki tudja rendesen használni, de utána sokat dob a dolgon...
-
#43592 Az IVC-t is most már rendszeresen kellene használni (most már gondolom mindenkinek működik. Működik?). Hagy szokja az ember, hogy a rádiónak is van értelme.
Több gépes package-nél meg nem ártana a rádiózás szabályait is követni, mert tegnap volt párszor olyan, hogy nem tudtam hogy most a vezérem hozzám beszél a VHF-en vagy az UHF-en a másik köteléknek.
A normális rádiózás feelinges is meg célravezető is egyben. -
#43591 Tu-22M + Kh-22. -
#43590 Csakhogy mire felpörög a navigációs rendszer az magában 8-10 perc.
A hajtómű indítás csak kb 2 perc.
A navigációs rendszer nagyjából pontos működéséhez minimum 8.0-nak kell lennie az "alignement"-nek. Innentől villog a ready is. A pontosság kedvéért viszont 10.0-nak kellene lennie.
Vagy ha az INS elég 2.0-án is akkor meg minek a rampstart ha nem normálisan csinálja az ember?
Kár hogy a check list értelmetlen mivel mindig minden rendszer hibamentesen működik.
Amúgy felőlem mindig ramp-olhatunk. -
#43589 Mennyi idő kell hozzá? Úgy 5-6 perc? A checklist kihagyásával, mert tegyük fel scramble mission van mindig. :D Szerintem ennyi belefér a feeling-be. Én azért szeretem. (bár bevallom őszintén a full ramp start nem is megy pontosan)
A gépeket legtöbbször külső áramforrásról indítják (Külső akku kocsi vagy áramforrás, vagy indításkor a sűrített levegő, esetleg hidraulika). Ritka mikor a saját fedélzeti rendszereit használja indításra. Anno volt egy cikk az Aranysasban, hogy a kecskeméti pilóták meg is lepődtek először mikor az Amcsi gépek mindegyike csak úgy beindította a gépeket. -
#43588 Nem volt ott semmi gond . Az alább leírt módon mindenkinek mennie kell. Ha mégsem megy akkor már valamit rosszul kapcsolt.
Bár igazából nem sok kapcsoló kell az indításhoz.
-Master fuel
-Engine feed
-Air source
-power switch (indul battery pozícióban is)
-start 2
aztán meg a gázkarral való játszás
De való igaz, sok idő elmegy mire felpörög a giroszkóp.
Amúgy valamit nem értek.
Hogy lehet működtetni a rádiót ha nem indítom be a hajtóművet? Battery-n? Rádió backup módban? Ezt kipróbálom majd otthon. Kizárt dolog hogy a való életben a toronynál mindenféle bejelentkezés nélkül csak úgy hajtóművet indítassz. Pláne ha egy köteléket vezetsz. -
#43587 Az elején megbeszéljük, ha van idő vagy igény rá akkor mehet a Ramp. De ahogy Viper is írta sok időt elvesz. Tegnap Boci és Vampire akartak ramp startot de valami bibi lett ott is. Általában Taxi a nyerő.
-
Razor18 #43586 Hacsak nem nagyon hardcore-ban akarod nyomni, a rampstartot célszerűbb offline, a magad csendességében otthon gyakorolni a Rampstart TE elindításával. Ahogy Viper írja, inkább az "akció részből" vesz el időt... -
#43585 Választhatod a taxi, vagy Runway opciót is, ahogy Razor mondja.
Néha cimbimmel (kb annyi ideje van, mint nekem) csapatunk egy két bevetést, már ha van egy üres óránk rá. Mire lemenne a rampstart, már a célterületen csapatunk. -
Razor18 #43584 Take Off után választhatsz: Rampstart, Taxi vagy Runway. Már ha jól érttem a kérdésedet... -
#43583 Miért? Hadjáratban maguktól indulnak a gépek a betonról? -
#43582 Ramp startot szoktatok repülni hadjáratban? -
#43581 Ezen a képen szétröhögtem magamat. 801-esek fórumából van, kép címe:
THE NEWBIE!
-
#43580 Köszönöm. Kipróbálom nemsokára! 😊 -
#43579 OFF
Hírek rólam. :)
ON -
#43578 még annyit tennék hozzá (mivel tegnap nekem se volt hajlandó felpörögni pedig mindent jól csináltam), hogy:
-RPM eléri a 20%-ot, ott meg is fog állni
-mozgasd meg a gázkart
-majd told 50%-ra
-ekkor nyomd meg a kis kallantyút
-told 100%-ra
így már biztos felpörög.