Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Nincs. Az ECM minden gépen egyenszilárd képességgekkel bír - noha a DB lehetővé tenne eltérést - és a mennyiség is lényegtelen. A Szu-27 család kivételével minden gép csak egyet képes vinni. A SOJ képesség meg nem pod-dal van modellezve, hanem role score és fligh plan által. Csak a SOJ gépeknek van ECM role beállítva és csak ECM bevetésen lehet ECM navigációs pontot beállítani. Tehát minimális bűvészkedéssel lehet bármilyen gép SOJ gép. :)
Az ECM erőssége egyébként lehetne eltérő, csak az ECM strength érték nem podhoz, hanem egy adott repőléghez van kötve, az adott gép DB bejegyzéséhez tartozik. Tehát, ha adott korszakhoz tartozó gépen limitálod a ECM podok számát egy félére, akkor lehet modellezni azt, hogy eltérő gépek eltérő ECM erősséggel rendelkezznek. Már a MolnyFalconban is megtettem és a BMS4 modban is benne lesz ez.
Mi a bibi? Az, hogy az ECM strength változó hatása nincs dokumentálva. 0 és 125 között lehet, 0 az alapérték. Elméletileg 0 értéknél - elméletileg! - a radaroknál csak az ECM modifier szorzóval csökken a radarok range értéke, tehát kisebb távolságon képesek befogni és indítani. Magasabb változónál viszont ezen felül is csinál valait. 45-50 körülire állítva FF-ben még az AIM-120/R-77 rakéták lockja is megszűnt, még manőverezi sem kell. Én tapasztalati úton max. 22-ig vittem fel, ezzel asszem 30-40% körüli befogási távolság csökkenést lehetett elérni egyes gépeknél. (Minta a változó hatása függene attól is, hogy mekkora a radar range és ECM modifier értéke.)
Tehát ezzel a változóval ÉS radarok további buzerálásával el lehet érni, hogy egy régi gép ECM-je és egy új gép ECM-je között markáns vagy adott esetben kis difi legyen. Mi a további bibi? Az, hogy a human player ARH rakéta ellen is felkapcsolhatja a zavarást és megnövelt ECM strength esetén előnyt élvez, mert az MI ARH ellen nem használ ECM-et. Miétr? Mert az DB-ben ARH rakétáknál a HOJ modellezése azt jelenti, hogy az ECM modifier 1 feletti. (Ami szerintem nettó marhaság...)