• Molnibalage
    A SCUD-os TE-det nem láttam, az jópofának hangzik.

Viszont továbbra sem éresz. Tök átlagos taktika helyzeteket nem lehet az alap DB-vel modellezni, pl. tisztességes reptérvédelem nem rakható le, mert nincs megfelelő battalion. Összegányolt nem működő szarok vannak, még szarabb egységekkel benne. Az én DB-mel meg lehet csinálni ilyen dolgokat. A vonuló egységeknek a vörös oldalon nincs csapatlégédelme, nálam van. Az Sz-300 már 30 mérföldről vagy messzebbről is buzerál, bár annyi "könnyítés" van, hogy Sz-300P(T) van modellezve, tehát nem TVM, az RWR jelez indításkor. A többi SAM indítási távolsága is nagyobb, a HMZ rendesen van belőve, stb, stb., stb.

Egy TE nem attól lesz jó, hogy 8600 egységet beleteszel, hanem attól, hogy valós helyzetet kreálsz, és olyan megoldandó problémák elé állítod a benne repülőket, amik kihívást jelentenek

Jé? Hát nem pont ez hiányzik? Nincs normális radaros AAA, nincs letehet SHORAD légvédelem, nincs csapatlégvédelem. Hogyan kreálok valós helyzetet így...? Kb. sehogy...

Az én TE-m nem azért volt jó egyesek szerint, mert nagy - bár az újrajátszhatósága ettől volt magas - hanem mert több taktikai helyzetet is jól modellez.

A te TE-ben nem lett volna jópofa, ha egyes SCUD-okat valóban működő ZSU-23-4 vagy csendes IR SHOARD véd? Biztosra veszem, hogy de. Vesződsz az azonsítással és egyszer csak odalentről gyak. figyelmeztetés nélkül köszöntenek vagy bárhol köszönthetnek. Apró hiba, ez alap DB-vel nem tuod megcsinálni.

Te ragyogóan lemodelleztél egy olyan helyzetet, amit a jelenlegi DB lehetővé tesz, ami dícséretes, csak a forgatókönyvek számát úgy leveri a szar DB, hogy azon az ember legszívesebben sírna.

Feltöltsem a mostani állapotot? Csak lesd meg, hogy mission commander nélkül mire vagy képes, hát még azzal! Ha valaki majd csinál rendes SHORAD / AAA egységeket még - K-30 BIHO, M163, stb. - akkor még tovább bővülhet a DB, csak rajtam múlik, hogy a szó szerint szeméttel tele levő DB-ből mit hozok ki.