• Borisz80
    """""Razor18: a karbantartási dolgot szerintem ugy értette, hogy a logbook alapján bizonyos repült óránként a gépeken karbantartást nagyjavitást kell végezni ,Tehát mondjuk 14 gépből csak 12 gépet lehet választani repülésre ha 2 gép elérte a repidőt. Skin oldalszámcsererével mondjuk megoldható. Vagy ahogy utalt rá más századok már kitalálták a rendszert hozzá."""""

Ahogy Repvez mondja fent, és még a többi is közel áll hozzá.
    Az 59-eseknek több mint 10 évük volt kiforrni a századüzemeltetés dolgait. Amikor velük repültem tagfelvételes kiképzéseken, volt belepillantásom a dolgaikba. Feelinges hogy nem csak úgy, "na jössz repülni egyett?" módon üzemel a század, hanem tényleg él.

A 72-eseket nem ismerem ugyebár belülről de a századra vonatkozó kiképzési szakanyagaik amiket Axe adott azok kivállóak hogy átvegye az esetleges magyar Falcon század. (ugyebár az 59-eseké a MiG-re volt kiélezve... akkor.... így az övék nem jó)

Igazából leegyszerűsítve:
    -repülés közben vannak szabályok amiket be kell tartani
    -kb 1 perces "papírmunka" komoly (tehát nem "fun" jellegű) repülések után
    -századon belüli feladatmegosztás, hierarchia (semmi komolyra nem kell gondolni, ez csak a századvezetés dolgaira vonatkozik)
    -a "pilótáknak" szükségük van a tanulni akarásra (eljárások, ismeretek stb. elméleti elsajátításához)

Amit Molni kifogásolt:
    Nem érzem hogy ezek befolyásoló tényezők lennének.
    Egy repülőszimulátoros játék sem tökéletes.
    Nem lételeme egy honi századnak hogy csak és kizárólag magyar országot tartalmazó hadszíntéren repüljön (azért ne legyen sivatagos :D ). De természetesen szívesen venném én is ha lenne egy ilyen hadszíntér.
    Koreába kinevezünk egy bázisrepteret oszt csókolom. A kiképzési repüléseket onnét repüljük. Ha meg el akarunk kezdeni egy kampányt akkor meg (húúúú, "szerepjáték" szerűen) előbb áttelepül a század a kampányban használatos reptérre.

Mint írtam, a virtuális századnak az a lényege hogy ÉLJEN!

Szóval ismét mondom, akit érdekelne egy ilyen, az szóljon nekem. Mondjuk PM-ben.
    Wolf-ot természetesen érdekli .... neki nincs más választása