• Molnibalage
    Sakcok, OLYAN bevetést repültem a '83-as hadjáratban, hogy majd beszartam, olyan jó volt! El is mesélem kicsit színesen, hogy átjöjjön a hangulata.

Időpont: Első nap este a hadjáratban. Időpont, 20:30 felszállás Kanagug bázisról. 4 db F-16A célpontja Kangdong olajfinomító az északi fővárostól keletre kb. 30 mélfödre.

4xAIM-9M, 6xMk82 és 2 póttartály gépenként a cumó.

Felszállás, összerendeződés trail formációban, hogy a völgyekben szépen suhanjunk végig egymás után, de már a határ előtt lezúgtam földközelbe kb. 300 lábra, és efölé nem nagyon emelkedve vezettem völgyek között majdnem töksötétben a köteléket. Valahogy mégis rámbukkantak a cél előtt kb. 50 mérföldre. (utólag vettem észre, hogy a határ közelében levő radar site még sértetlen és az szúrhatott ki, de ezért találtak meg kezdetben nehezn a gépek, mert mögém lettek küldve, mikor a határnál lesüllyedtem) Egy MIG-23 kötelék jött, első a sok közül.

Cimboráimnak ment az ukáz, cumó leold és védjetek engem! Na ők elkezdék hajkurászni a MIG-eket én meg rendületlenül mentem a cél fele földközelben. Erre újabb MIG-23-as kötelék tűnt fel némi MIG-21-gyel vegyítve. Ekkor kezdődött a bújócskám. A MIG-21-esk nem sokat tehetettek, mert földáháttérben nem lát a radarjuk, de a MIG-23 MLD-k a doppler radarrral rámragadtak és tüzelni is tudtak. (valsóágban ilyen gépük sosem volt az északikanak...) Sorra rázom le a rakétákat és visszamegyek a kötelékem felé akik közben végeztek az első MIG-23 kötelékkel. Ők elzúgnak felettem neki a MIG-eknel és megkezdődött az igazi tánc!

Magam mögött hagyva a bandát (két nagy kitérő megtételeután alacsonyan) végre rástartoltam a finomítóra. Az oldás pillanatában kiszúrt egy SA-2 és már jött is a szeretetcsomag. 100 lábon iszkiri utolsó chaff adagomat felhasználva. Na ekkor már kezdem kifogyni az üzemanyagból és chaff sem volt már, ekkor mászott be elém egy szem 23-as. Ahogy átrepült előttem egy kapáslövéssel ledurrantottam csörgőkígyóval.

Ekkor egy újabb MIG-23-as kötlék rontott szerencsétlen társaimra. Nekik ez már sok volt. 8 lelőtt gép után ők is lehullottak. Ekkor én már kezdtem magasabban repülni a fogyó üzemanyag miatt. Na, gondoltam irány haza. Fordulok is, de a radaron láttam vagy 12 ellenséges gépet az eredeti bázis irányába és már rám is startoltak, mert már a MIG-21-ek radarja is látott engem. Üzemanyag kezd kritikus lenni, a FLOT még 60 mérföldre, de összevissza volt 3000lbs és rohadt sok MIG mögöttem. Na gázt adok és feljebb megyek utánégetővel 16000-re. Üldözők kicsit lemaradnak, már éppen lazítanék, erre bevillan az RWR! SA-4 indítás! Az istenit! Zúgok is le utánégetővel a talajszintre. SA-4 elveszít, de én meg a jó helyzetemet és nyugalmat. A helyzet most már TÉNYLEG súlyos. Se magasság se nafta, de itt jött a szerencsém, VÉGRE!! Két arra járó F-4-es szétzavart néhány MIG-et (közben volt egy request help kérés, de nem vagyok meggyőződve, hogy emiatt jártak éppen arra) a többi meg nem erőltette gondolom, ők sem úszkáltak a naftában. Na ekkor már Mandumi felett jártam összevissza 650lbs keroval, de volt még 3 Sidewinderem. Még két MIG-23 volt a közelben. Na én úgy nem próbálok meg leszállni ,hogy ezek itt vanank a seggemben... Hát akkor maradt a legvégső lehetőség, kb 1-2 kitér manőverre marad üzemanyagom.

Közelebb engedtem őket, de folyamatos befogás ellenére sem tüzeltek, tehát már nem volt rakettájuk. Na ez is valami. Szembefordultam minimálgáz és flare hajítás melett, hogy ne legyen esélyük AA-8 rakettával. (Mint később kiderült éppen jókor tettem, mert két AA-8-at is indítottak rám) Minkettőt leszedtem, és röppent a kérdés az AWACS felé, hogy merre van egy betoncsík, mert én már egy parkolóba is letettem volna a gépet, csak lent legyek már! Jött a megkönnyebülés, 15 mérföldre volt egy tartalék reptér. Odafele repülve összeakadtam egy SZU-25 géppárral és índítottam is egy rakettát, de túlélte a SZU-25 pedig talált ez is. Na végre oda is érek üzemanygom utolsó cseppjeivel, 1750 lbs maradt összevissza a parkolás után. Na, de mit látok a leszállás után? Egy füstölgő, sérült F-14-es is itt landolt. Hát, másnak is izgis bevetése lehetett...

A debriefen megszámoltam, hogy 8 AA-7R, 6 AA-2C, 2 AA-A2, 2 AA-8, 2 SA-2 és egy SA-4 lett indítva csak RÁM, de egyik sem talált.

Na EZÉRT verhetetlen a Falcon és az ilyen dolgok hiányoznak a Lock On-ból... Megpróbálok feltenni egy képet is amin kb. feltüntetem, hogy mi hol történhetett.