• Molnibalage
    Hát, ezt azért nem mondtam volna... Ha lenne időm Falconozni, akkor nem a BMS4-gyel tenném, hacsak nem a saját félkész modommal. Egyszerűen játszhatatlanok a BMS4 hadjáratok. Komolytalan ellenséges SAM és légierő, a AAA ellenben olyan űbertáp, hogy ehaj. Nem radaros. Valahol ott fagy mosoly a számra, amkor 200 lábon TFR-rel hasíva ÉJSZAKA egy mísz harckocsi oszlop egy lövésből lelő... Alapvető taktikai dolgokat nem modellez a BMS4, bár szó se róla, az FF sem. Ott pl. Hustler nemes egyszerűséggel szinte minden MANPAD-ot és SHORAD-ot kinyírt, mert mennyivel egyszerűbb 100% tank / APC / IFV / Arty, stb. battaliont létrehozni, mint valóban simogatni a DB-t.... Na a BMS4 még erre tesz rá egy lapáttal 10 éves hadjáratokkal meg DB-vel. Az FF sem tökéletes, de ennél ezért jobb. Az alap SAM-ek működnek - a BMS4-ben még ezek sem! - és nem unreal a AAA. Sajnos BMS4-ben mozgás közben egyetlen SAM sem üzemel, ami az én szemeben olyan showstopper bug, hogy ijaj, ameddig nem modellezik az megáll-indít üzemet a SHORAD-nak.

A MolnyFalcon MOD-ról meg szerénység nélkül elmondhatom, hogy hülyére ver minden FF és BMS helyszínt jelenleg, egyedül az AF vehetné fel vele a versenyt, mert annak a camp. enginje és az ATO nagyon helyre lett téve. Csak a béna OOB és modellező érték mindent hazavág. Ha a MolnyFalcon mellé lenne AF ATO, akkor asszem sok játékos meglátná, hogy hol lakik az atyaúristen. Nem úgy készülne nehéz hadjárat, hogy teleb**** a modder mindenféle Szu-30 meg alig létező MiG-29 változottal 3:1 arányban. Reális erőviszonyokkal is szivatnának rendesen, mert normális célokat normális géppel támadna az MI és a második nap végére a déli SAM-ekből sem sok maradna. 8-16 J-5/J-6 egy Hawk vagy Patriot ellen is elég. A 250 kg-os CBU teszi a dolgát.

Szóval, én a FreeFalcon 5.5.5. + MolnyFalcon MOD-ot ajájnlom. Már csak azért is, mert sikerélményt is ez ad, mert a vörös oldalon sem olyan az R-73, hogy egy indítás egy kill, ellenben te sem vagy félisten. Egyszer talán ilyen lesz a BMS4-hez is a MOD-om. A BMS4 csapat részéről nem látom az erőfeszítést, hogy egy csillogó techdemóból valódi taktikai szimet csináljon. Szép az F-16 pit, szép a részben DX9 engine, jó az F-16 avionika, csak éppen a taktikai szimuláció alapja hiányzik. Van egy jó színész, néhány gyengébb, csak éppen a színpad hiányzik...