• baabi
    Olvasd el a könyvet, ő nagyon mást ír a statikus célokkal kapcsolatban. A könyv 90%-ban a szárazföldi invázió előtti repüléseiről szól, amiknek csak bizonyos része volt statikus cél ellen (azok is főleg éjszaka parkoló járművek voltak, amik általában nem voltak a megadott helyen végül). Ír arról is, hogyan oldották meg az akár 30 órás csúszással kijelölt célpontok helyváltoztatásának meghatározását.

Leírja azt is, hogyan vadásztak mozgó célokra éjszaka Mk-82/CBU-87 majd később AGM-65D-vel, amiből csak kettőt hordozott a kétgépes kötelék, ráadásul illett egyet megtartani a "szegény ember AAQ-14-ese" szellemében. A kísérő mindig csak CBU-87-et vitt, nem is voltak kiképezve Maverickre. Elég sokat ír GMT és DBS2-vel történő éjszakai járművadászatról, a LANTIRN-ról is.

Én is sokkal egyszerűbbnek gondoltam a dolgot az anno olvasott Top Gun cikkek meg ilyesmik miatt. Közel sem volt olyan egyszerű, mint képzeltem. Az író nagyrészt LANTIRN bevetéseket repült, szépen leírja a konkrét harcászati részét is, hogy mikor-hol-hogyan történt a megközelítés, rárepülés, oldás után felvétel. Tényleg érdemes elolvasni, ebay-ről 3 font volt, de valaki felrakta ide is, ha jól láttam. :)