• 97th Vampire
    bár igazából Jana megválaszolta, de én is szeretnék válaszolni a kérdésre, egy kicsit bővebben.

1. "D" mint "dogfight override" mode az radart az ACM-be helyezi. Innét a "C"-vel "cancel override" tudsz visszakapcsolni. "M"-el meg "medium range missile override" mod-ot kapcsolod. "C"-vel ismét vissza semlegesbe. Azért írtam így mert ezek összessége igazából a gázkaron lévő 3 állású kapcsoló funkciói.

2. A távolság illetve irányt jelző függőleges vonal metszi a repülőgép szimbolikát?

Nekem csak olyan problémám volt hogy nem oldotta a bombát amikor a vonal elért a sziluetig. A probléma az volt hogy túl korán tartottam nyomva a tűzgombot. AF-ben ez nem volt gond, viszont BMS-ben pár pillanattal az oldási pont elérése előtt kell nyomvatartani, különben nem fog leoldani.

3. TFR-t az MFD-n állítod (norm, LP1, stby, WX, ECCM módok, soft/med/hard, magasságtartományok, on/off kapcsoló). ICP-n tudtommal nem lehet. Max a magassági korlátokat tudod állítani, hogy azok átlépése esetén figyelmeztessen a computer. (ICP 2-es gomb - ALOW)
    A TFR módok közül bár mindegyiket lehet kapcsolni, csak a Norm és a Stby van leprogramozva.

4. Csak a negatív hatásait írom: Ha folyton megy az ECM akkor azt mindenki messziről érzékelni fogja így felfeded magad (radaron megjelenik a zavarást mutató jel). Amit Jana írt hogy kb 30 nm-től Home on Jam módba tud kapcsolni néhány A-A rakéta és még pár SAM is, így az ECM használata gyors elhalálozáshoz is vezethet. (jómúltkor saját bőrömön tapasztaltam Axe "eltévedt" AIM-120-asát. Pedig szinte folyamatos sorozatban ontottam a chaff-ot, manővereztem, de az ECM-et elfelejtettem kikapcsolni...)

Elméletileg ilyen helyzetben, mivel a rakéta a zavarforrást, zavarjelet detektálja és követi, így a chaff szórással nem lehet megtéveszteni.